Női NB I
Gólzáporos győzelmével a tabella élére állt az ETO
2023. szeptember. 11., 09:51
Gólzáporos győzelmével a tabella élére állt az ETO
Vachter Fanni három gólt szerzett a Budaörs ellen. Az ETO támadója nyújtotta a legjobb teljesítményt a hétvégén, ő a 4. forduló játékosa
Fotó: Budaörsi SC / Matula Miklós
Vachter Fanni és Siklér Kinga tulajdonképpen „helyet cserélt” nyáron. Előbbi az MTK Budapesttől Győrbe igazolt, utóbbi a zöld-fehérektől szerződött a fővárosba. A hétvégi fordulóban mindkét támadó eredményesen futballozott új klubjában, gólokkal vállalt főszerepet csapata győzelmében.

Simple Női Liga NB I. 4. forduló

Sorsolás
2023. 09. 09. 15:30
DVTK Edzőközpont
2023. 09. 09. 16:00
ETO Stadion
2023. 09. 09. 16:00
MTK Budapest - Sándor Károly LA
2023. 09. 10. 16:00
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2023. 09. 10. 16:30
Szent Gellért Fórum
2023. 10. 14. 14:00
Kocsis Sándor Sportközpont

Az ETO FC Győr a bajnokság során korábban lejátszott három mérkőzésen öt, kettő, illetve három gólt szerzett, most viszont meg sem állt féltucatig. Sőt, a Soroksár és az MTK elleni találkozóval ellentétben, ezúttal a szünet után is jött a folytatás: Dörnyei Balázs csapata nem csak eredményesen, de látványosan is futballozott, játékosai – elsősorban a három gólt szerző, a góllövőlista élére állt Vachter Fanni, valamint a duplázó Kocsán Petra és Stela Semanová – szebbnél szebb gólokat lőttek. A Budaörsi SC ezúttal nem volt azonos súlycsoportban ellenfelével, az ETO ilyen különbséggel is megérdemelten győzött.


Diósgyőrben a DVTK és a meglepően kevés, mindössze hat utánpótláskorú játékost a kezdőcsapatba jelölő Soroksár SC mérkőzésén az első félidőben nem született gól. A fordulás után viszont Oláh Adrienn szinte azonnal betalált, majd a folytatásban Boros Kinga növelte Bém Gábor csapatának előnyét. A 3–0-s végeredményt a héten igazolt svéd Elma Smajić állította be, nem sokkal pályára lépése után. A szezon során ez volt az első találkozó, amelyen a DVTK nem kapott gólt, míg az újonc másodszor maradt gólképtelen.


Az MTK Budapest lényegesen esélyesebbnek számított a mérkőzés előtt ellenfelénél – de különösen az első félidőben csikorgott a gépezet, a Szekszárdi UFC jól tartotta magát, helyzetei is voltak, de a nézők egyik oldalon sem láttak gólt. Kétségtelen, hogy Makrai László csapatából kulcsjátékosok hiányoztak, de Vajda Orsolya, Legendás Lora, Maria Palama, azaz három védő, valamint Zágor Bernadett távolléte sem indokolta a tompa, gyenge támadójátékot. A jeget azután Siklér Kinga törte meg a fordulás után nem sokkal: a támadó Hriszanti Voila tökéletes passzát lőtte közelről Török Noémi kapujába. Siklér a 66. percben megduplázta az MTK előnyét, ebben a támadásban is főszerepet játszott az erőszakosan labdát szerző Voila, aki Mészároshoz passzolt és az ő beadását fejelte a duplázó csatár a hálóba.


Vasárnap az FC Fehérvár és a Puskás Akadémia (négyből) a harmadik olyan mérkőzést játszotta a fordulóban, amelyen az első játékrészben nem született gól. A Puskás a fordulás után „ébredt”, egyre jobban tudott dominálni és Zán-Fábián Panna duplájával, valamint Palakovics Laura találatával magabiztosan nyerte meg a Fejér vármegyei derbit. A válogatott védő a szezon eddigi négy találkozója közül hármon gólt szerzett!


Szegeden, a Szent Gellért Fórumban láthattak gólt a nézők az első félidőben – bár a hazai drukkerek aligha örültek neki. A találkozó 27. percében Marlo Sweatman csavart a bal oldalról, a tizenhatos és az oldalvonal közötti területről egy szabadrúgást a hálóba.  A St. Mihály FC a második félidő közepén, Papp Szidónia tizenegyesből lőtt góljával egyenlített, de két perccel később újra vezetett a Haladás-Viktória: Németh Mirtill remek beadását Urbán Viktória váltotta gólra. A hajrához érve a szombathelyi csapat bebiztosíthatta volna a győzelmét, ám Szil Tünde lövését bravúrral védte Anastasija Krstović, „válaszként” pedig a 88. percben egyenlített a St. Mihály. Az elmélázó védők között Sajti Krisztina lőtt a kapuba.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS