Női NB I
Háromesélyes mérkőzésekkel búcsúzik 2022-től a Simple Női Liga
2022. november. 25., 22:53
Háromesélyes mérkőzésekkel búcsúzik 2022-től a Simple Női Liga
Olyan mérkőzést játszik vasárnap a Szekszárd WFC és a MOL Fehérvár, amely akár döntő is lehet a kiesés elkerüléséért vívott harcban
A hétvégén a 2022-es esztendő utolsó bajnoki fordulójára kerül sor a Simple Női Ligában. Izgalmas találkozókra számítunk – talán két kivétellel, háromesélyes összecsapások szerepelnek a kínálatban.

OTP Bank Liga NB I. 12. forduló

Sorsolás
2023. 11. 04. 12:30
Mezőkövesd Városi Stadion
2023. 11. 04. 15:45
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2023. 11. 04. 18:00
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2023. 11. 05. 12:30
Kisvárdai Várkerti Stadion
2023. 11. 05. 14:45
Kecskeméti Széktói Stadion
2023. 11. 05. 18:30
Paksi FC Stadion

A tizenkét csapat közül a legkorábban – szombaton délben – a Kelen SC és a Haladás Viktória lép pályára, Kelenföldön. A tabellán egy ponttal az újonc fővárosiak állnak jobban: a minimális különbség viszont azt is jelenti, hogy győzelme esetén előzhet a Haladás, sőt akár a hatodik helyen is várhatja a tavaszi folytatást.

Hasonlóan nagy csatára van kilátás Zuglóban, a Lantos Mihály Sportcentrumban, ahol az MTK Budapest fogadja a Puskás Akadémiát. A legutóbbi két fordulóban az MTK nulla, a Puskás hat pontot szerzett – ennek ellenére nehéz lenne kijelenteni, hogy a vendégcsapat biztos esélyese az összecsapásnak. Viszont, amennyiben a sok korábbi MTK-játékossal felálló Puskás nyerni tudna szombaton, két ponttal megelőzné a tabella harmadik helyén álló kék-fehéreket. (Ne felejtsük el, Pinczi Anitáék egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, november 30-án fogadják majd a Szekszárdot.)

Az Astra HFC Diósgyőrben lép pályára – ez a találkozó is háromesélyesnek számít. A bajnokság nyitófordulójában, Üllőn, 1–1-es döntetlenre végeztek a felek – nem lenne meglepetés a hasonló eredmény. Az Astra legutóbb szeptember végén, Szekszárdon győzött, a legutóbbi öt fordulóban nem tudott nyerni.

A bajnokságban eddig a legjobb teljesítményt nyújtó két csapat, az FTC-Telekom és az ETO FC Győr egyaránt idegenben, de favoritként játssza soros bajnoki mérkőzését. A bajnokcsapat Szegedre, a kupagyőztes Újpestre utazik szombaton.

Egyetlen találkozó marad vasárnapra, két, a kiesés elkerüléséért, ahogy Gajdóczi Tibor, a Vidi vezetőedzője fogalmazott, a „vonal fölött maradásért” küzdő újonc összecsapása. Jelenleg a MOL Fehérvár áll jobban, eddig három ponttal többet szerzett, mint a Szekszárd WFC – de az első fordulóban rendezett találkozó, a székesfehérváriak győzelme után most majd a sárgák játszanak hazai pályán.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS