Női NB I
Háromnapos forduló kezdődik ma, Soroksáron
2021. szeptember. 10., 09:10
Háromnapos forduló kezdődik ma, Soroksáron
Igazi "hatpontos" mérkőzésen találkozik szombaton Diósgyőrben a DVTK és az Astra HFC
Fotó: dvtk.eu
A válogatott vb-selejtezői előtt, háromnapos, hosszú hétvégét tart a Simple Női Liga. A kedden is bajnoki mérkőzést játszott Soroksár SC pénteken fogadja az ETO FC Győrt, szombaton egy-egy találkozót rendeznek Diósgyőrben és a listavezető ideiglenes otthonában, a BKV Előre pályán, majd vasárnap tv-s meccs zárja a fordulót: a Haladás-Viktória érkezik a Kocsis Sándor Sportközpontba.

OTP Bank Liga NB I. 5. forduló

Sorsolás
2023. 08. 26. 15:30
Kecskeméti Széktói Stadion
2023. 08. 26. 17:45
DVTK Stadion
2023. 08. 26. 20:00
Szusza Ferenc Stadion
2023. 08. 27. 15:30
Debreceni Nagyerdei Stadion
2023. 08. 27. 17:30
Groupama Aréna
2023. 08. 27. 19:30
Székesfehérvári Sóstói Stadion

Az 5. fordulót nyitó Soroksár SC–ETO FC Győr összecsapás szereplői bajnoki-, vagy kupamérkőzésen még soha nem találkoztak egymással. A pénteki matinéra mindkét csapat jó formában érkezik. A hazaiak, bár a kedden lejátszott, a 2. fordulóból elhalasztott mérkőzésen akár pontot, vagy pontokat is szerezhettek volna az FTC-Telekom ellen, az ETO pedig remek szériában van. A győriek az első fordulóban, Szombathelyen elszenvedett vereségük után mindhárom bajnokijukat megnyerték, és a gólkülönbségük is imponáló: 11-1, amihez érdemes azt is hozzátenni, hogy Menczeles Iván csapatának támadói – a már említett Haladás-mérkőzés kivételével – valamennyi találkozójukon legalább három gólt szereztek. Pedig, három olyan gárda – a DVTK, az Astra HFC, majd az FTC-Telekom – volt az ellenfelük, amely a legutóbbi bajnokságban a „felsőházban”, a legjobb négy között végzett. A győriek formáját dicséri az is, hogy Margret Kratz keretébe jelenleg az ETO adja a legtöbb játékost, hatot (Szőcs Réka, Kovács Laura, Nagy Fanni, Németh Loretta, Savanya Csilla és Oláh Adrienn) – érdekesség, hogy ők többségükben védők.


Szombaton két mérkőzésre kerül sor, egyaránt 16 órakor. Diósgyőrben két olyan gárda csap össze, amely bizonyosan több pontot remélt az eddig lejátszott négy-négy találkozótól, mint amennyit a tabella mutat. Májusban a DVTK és az Astra HFC vívta a Simple Női Liga bronzpárbaját, akkor minimális különbséggel, a harmadik összecsapást 11-esekkel megnyerve az üllőiek bizonyultak jobbnak. Az Astra a legutóbbi hétvégén, a listavezető MTK ellen nyújtotta, ha azt meg tudja ismételni, esélyes a jó eredményre.


A nap másik mérkőzésén, az MTK Budapest és a Puskás Akadémia FC csap össze, a BKV Előre stadionjában. A találkozó presztizs-jellegét erősíti, hogy a Puskás korábban elsősorban a kék-fehérektől tudott az élvonalban is azonnal bevethető játékosokat (Kovács Eszter, Szemán-Tóth Barbara, Mayer Zsófia, Diószegi Fanni) igazolni – más kérdés, hogy közülük a legutóbbi bajnokin csak Szemán-Tóth Barbara és Mayer Zsófia tudott pályára lépni.


Dörnyei Balázs távozik az FTC-Telekom kispadjáról

Dörnyei Balázs távozik az FTC-Telekom kispadjáról

Az FTC-Telekom hivatalos média-felületén jelentette be, hogy távozik a női felnőtt csapat kispadjáról Dörnyei Balázs. Az új vezetőedzőt az FTC a jövő héten nevezi meg. A hétvégi fordulóban a csapatot idősebb Csernik Kornél irányítja, valamint az edzéseket is ő tartja az új vezetőedző kinevezéséig.

Tovább

A fordulót záró FTC-Telekom–Haladás-Viktória találkozó – amelyet az M4 Sport+ élőben közvetít – nem vitásan mérföldkő lesz a fővárosi csapat életében. Nyolc éves közös munka után, ez lesz a Fradi női labdarúgó-csapatának első olyan találkozója, amelyen nem a pénteken közös megegyezéssel távozott Dörnyei Balázs vezényli a csapatot. A Haladás-Viktória jól kezdte a szezont, két győzelemmel és egy-egy döntetlennel, illetve vereséggel várja a vasárnap 15 órakor kezdődő mérkőzést – izgalmas összecsapás lesz!

Tabella

Női NB I Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Hírajánló

Gólcsúccsal zárult a Simple Női Liga alapszakasza

Gólrekordot hozott a Simple Női Liga 22. fordulója. Az alapszakasz utolsó mérkőzésein 35 gól esett, ez 5,8-as átlagnak felel meg. Ilyen magas gólátlag korábban nem akadt az idényben.

2024. május. 13., 14:44
Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS