Női NB I
Hatpontos mérkőzések a Simple Női Liga 9. fordulójában
2022. október. 29., 09:15
Hatpontos mérkőzések a Simple Női Liga 9. fordulójában
Tíz napon belül másodszor csap össze Szegeden a St. Mihály FC és a MOL Fehérvár FC
Fotó: St. Mihály FC / via facebook
Három őszi és egy tavaszról előrehozott forduló vár még ránk a Simple Női Liga 2022-es menüjében. Az ezen a hétvégére kiírt 9. fordulóban a Puskás Akadémia és az FTC-Telekom, a tabella jelenlegi negyedik helyezettje és listavezetője játssza a forduló rangadóját, illetve „hatpontos” találkozóra kerül sor Újpesten, Szegeden és Diósgyőrben.

OTP Bank Liga NB I. 9. forduló

Sorsolás
2023. 10. 06. 20:30
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2023. 10. 07. 12:45
Mezőkövesd Városi Stadion
2023. 10. 07. 16:15
Szusza Ferenc Stadion
2023. 10. 07. 20:30
Kecskeméti Széktói Stadion
2023. 10. 08. 13:00
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2023. 10. 08. 16:30
Groupama Aréna

A Simple Női Liga tizenkét csapata közül ezúttal az MTK Budapest és a Kelen SC lesz a legfrissebb, ebédidőben kezdődik a mérkőzésük a BKV Előre pályán. A vendégcsapat eddig hét pontot szerzett, talán nem is kellene számára sokkal több, hogy hátradőlhessen a bennmaradásért vívott harcban – de a találkozó esélyese a hazai gárda, amely ebben a szezonban még nem kapott gólt.

Két nyeretlen, eddigi mérkőzésein egy-egy pontot szerzett csapat találkozik Újpesten. A hazaiak és a vendégek is négy gólt lőttek eddig a bajnokságban – döntő lehet, hogy ma melyik oldalon, hogy teljesítenek a támadók. Annak ellenére, hogy még mindig épp, hogy csak elhagytuk a bajnokság első harmadát, az Újpest FC és a Szekszárdi WFC számára is sok mindent eldönthet az egymás elleni mérkőzés.

A Simple Női Ligát figyelők többsége arra tippelt a szezon előtt, hogy az újoncok közül a St. Mihály FC szerepel majd a legjobban. Jelenleg a Kelen jobban áll, mint Csontos Zsanették, de a szegediek akár ebben a fordulóban is előzhetnek. Érdekessé teszi a találkozót, hogy a két csapat tíz nappal ezelőtt összecsapott a Simple Női Kupában is, akkor Papp Szidónia okos góljával a szegediek nyertek 1–0-ra.

A legutóbbi bajnoki mérkőzésén súlyos vereséget szenvedő DVTK a Haladás-Viktóriát fogadja. A szombathelyiek legutóbb az első fordulóban, a Kelen SC ellen nyertek mérkőzést, de a legutóbbi két találkozójukon pontot szereztek és a Simple Női Kupában is eredményes, jó játékkal jutottak tovább.

A játéknap utolsó mérkőzésén, Felcsúton, a Puskás Akadémia a mezőny egyetlen százszázalékos alakulatát, az FTC-Telekomot fogadja. A Puskás nem kezdte jól a szezont, de azóta jó szériában van, legutóbb Győrben akár nyerhetett is volna. Meglátjuk, mire lesz ez elég a bajnokcsapat ellen.

Vasárnapra egy mérkőzés marad, az Astra HFC az ETO-t fogadja. A bajnokságban eddig lejátszott nyolc mérkőzése közül az ETO hatot megnyert, a legutóbbi kettőn nem tudott győzni. Nem lenne meglepetés, ha ez a trend most a hétvégén megfordulna.

Női NB I Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Hírajánló

Gólcsúccsal zárult a Simple Női Liga alapszakasza

Gólrekordot hozott a Simple Női Liga 22. fordulója. Az alapszakasz utolsó mérkőzésein 35 gól esett, ez 5,8-as átlagnak felel meg. Ilyen magas gólátlag korábban nem akadt az idényben.

2024. május. 13., 14:44
Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS