Női NB I
Hosszú hétvége következik a Simple Női Ligában
2022. október. 14., 10:52
Hosszú hétvége következik a Simple Női Ligában
Az FTC-Telekom és a DVTK legutóbbi, kőbányai mérkőzésén nagy csatában fordított és nyert a bajnokcsapat
A Simple Női Liga 8. fordulója már pénteken megkezdődik, 17 órakor a Haladás-Viktória az Újpest FC-t fogadja a Szombathelyi Haladás Sportkomplexumban. Szombaton három, vasárnap két mérkőzésre kerül sor és ezen a hétvégén is lesz „képernyős” összecsapás: a vasárnap délelőtti, FTC-Telekom–DVTK találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

OTP Bank Liga NB I. 8. forduló

Sorsolás
2023. 09. 29. 20:00
ZTE Aréna
2023. 09. 30. 14:30
Paksi FC Stadion
2023. 09. 30. 17:00
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2023. 09. 30. 19:30
Debreceni Nagyerdei Stadion
2023. 10. 01. 15:00
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2023. 10. 01. 17:30
DVTK Stadion

A forduló nyitómérkőzése előtt egyik csapat sem lehet elégedett eddig szerzett pontjai számával. A hazaiak a nyitófordulóban a Kelen SC elleni sikerük óta nem arattak győzelmet (megosztoztak viszont a pontokon a Puskás Akadémiával, valamint a St. Mihály FC-vel), a vendég lila-fehérek pedig mind a hét eddigi találkozójukat elveszítették. A szombathelyi csapatnál edzőváltozás is történt, a szegedi mérkőzés előtt beugróként Markó Edina ült a kispadra, most pedig azt jelentette a klub közösségi média-oldala, hogy az őszi szezon végéig a szombathelyi lányokkal korábban két bajnoki címet nyert szakember kormányozza a Haladás-Viktória hajóját.


Szombaton délelőtt az MTK Budapest látogat Székesfehérvárra, a MOL Fehérvárhoz. A kék-fehérek a vesztett pontokat tekintve – egyetlen diósgyőri döntetlennel – a tabella második helyén menetelnek, de kétségtelen az is, számukra a neheze (az ETO FC Győr, majd az FTC-Telekom elleni találkozók) november első felében, az Üzbegisztán elleni válogatott meccsek miatti szünet előtt és után következik. A MOL Fehérvár célja egészen más ebben a szezonban, mint az MTK-é, a Vidi „csak” szeretne biztosan bennmaradni. Az előző fordulóban az Astra elleni döntetlennel bravúrpontot szerzett Gajdóczi Tibor csapata – az MTK Budapest elleni jó teljesítmény ezt a szériát folytatná, felkészülve a következő két találkozóra, a St. Mihály FC és az Újpest FC elleni összecsapásokra.


„Hatpontos” mérkőzést játszik majd Szekszárdon két újonc, a Szekszárd WFC és a St. Mihály FC. Az eddigi hét fordulóban a szegediek szerepeltek jobban, már hat pontot gyűjtöttek, de ami legalább ennyire fontos: mérkőzéseik több mint felén nem szenvedtek vereséget. Papp Szidóniáék idegenben játszottak döntetlent a Puskással és az Astrával, nyertek az Újpest ellen. A még pont nélkül álló Szekszárd WFC-nek „húsbavágó” a Kelen elleni hazai vereség, de legalább ennyire fájó lehet a legutóbbi fordulóban az Astra HFC elleni 0–1 – abban a mérkőzésben talán több volt.


A Kelen SC Csepelen, a Szabadkikötő pályáján fogadja az Astra HFC-t. Az újonc még augusztusban, a Szekszárd WFC és a MOL Fehérvár elleni mérkőzéseken szerezte az eddigi hat pontját, a legutóbbi négy találkozóját viszont – nehéz ellenfelek ellen – elveszítette. Az Astra jó szériában van, a legutóbbi öt mérkőzésén 11 pontot szerzett: most a Kelen következik, utána viszont az ETO és az FTC lesz az üllőiek ellenfele.


Vasárnap délelőtt, az M4 sport élőben közvetíti az FTC-Telekom és a DVTK összecsapását. A bajnokcsapat az eddig lejátszott hét mérkőzésén nem kapott még gólt, hibátlan teljesítménnyel száguld, de a DVTK is jól szerepelve pályázik arra, hogy a szezont a tabella első felében zárja.


A bajnokcsapat mérkőzése mellett – sőt, akár az előtt – az ETO FC és a Puskás Akadémia győri mérkőzése számít a hétvége rangadójának. Az ETO a legutóbbi mérkőzésén kikapott ugyan 4–0-ra a Ferencvárostól, de a korábbi mérkőzéseken azt láttuk, a Fradi „más kávéház” mint a liga többi csapata. A Puskás Akadémia döcögősen kezdte a szezont, de a legutóbbi öt mérkőzésén veretlen maradt – ennek is köszönheti jelenlegi 4. helyét a tabellán. A következő két fordulóban az ETO-val, majd – a kupaforduló után – az FTC-Telekommal játszik a Puskás.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS