Női NB I
Ismét tömörebb az élcsoport a Simple Női Ligában
2021. november. 01., 11:56
Ismét tömörebb az élcsoport a Simple Női Ligában
A Soroksár SC–FTC-Telekom mérkőzést a két csapat keddre, november 2-ra halasztotta a Simple Női Liga 9. fordulójában, így a hétvége csonka fordulót hozott. Szombathelyi győzelmével az MTK a korábbi rossz szériát megtörve tudott nyerni és – ha nem is szerzett három pontot – eddigi legjobb eredményét érte el az Astra. A Puskás Miskolcról vitte haza a sok hiányzó miatt a vendégekhez hasonlóan fiatal játékosokkal felálló DVTK ellen megszerzett pontokat.

OTP Bank Liga NB I. 9. forduló

Sorsolás
2023. 10. 06. 20:30
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2023. 10. 07. 12:45
Mezőkövesd Városi Stadion
2023. 10. 07. 16:15
Szusza Ferenc Stadion
2023. 10. 07. 20:30
Kecskeméti Széktói Stadion
2023. 10. 08. 13:00
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2023. 10. 08. 16:30
Groupama Aréna

A körképet – már csak az időrend okán is – ezzel a találkozóval érdemes kezdeni. A DVTK célja a hazai győzelem, a dobogón állókkal együtt menetelés volt, de Bém Gábor dolgát alaposan megnehezítette, hogy öt olyan játékosa – Schildkraut Fruzsina, Maria Palama, Hriszanti Voila, Geréd Erika és Bianca Sandu – akik a korábbi találkozókon nem csak stabil csapattagok, de húzóemberek is voltak. A diósgyőriek igyekeztek a hátrányból erényt kovácsolni, Bém Gábor sok fiatalnak adott lehetőséget, bemutatkozott például az élvonalban a klub két U17-es válogatottja, Somogyi Diána és Katona Flóra is.

Természetesen, a sok helyzetet kidolgozó Puskás Akadémia kapcsán is érdemes kiemelni a fiatalokat, hiszen a találkozó 3. percében a 16 éves Mayer Zsófia, a 69. percben pedig a még nála is másfél évvel fiatalabb, a felnőtt bajnokságban alig több mint egy hónapja számításba vehető Sinka Napsugár lőtte a labdát Böröcz Bettina hálójába.

Az egész mérkőzésen végig koncentráltan és jól futballozott a csapat. Mindazt, amit a hétköznapokon elemeztünk és gyakoroltunk, maximálisan próbálták betartani a játékosok. Mezőnyfölényben játszottunk, és rengeteg helyzetet alakítottunk ki, ezekre a jövőben jobban kell figyelni, többet kell értékesíteni belőlük. Összességében nagyon elégedett vagyok a mai mérkőzéssel, örülök a győzelemnek, és gratulálok a lányoknak! – nyilatkozta klubja honlapjának a találkozó után Halászi Kinga, a Puskás vezetőedzője. Fontos kiemelni, hogy Bém Gábor is mennyire sportszerűen, reálisan, nem a külső körülményekben fogódzót keresve értékelte saját csapata teljesítményét: – Több hiányzónk is volt a mai napon sérülés vagy betegség miatt, de nem ezért szenvedtünk vereséget. Védekezésben körülbelül a 20 %-át, támadásban a 40%-át sikerült a mai napon megvalósítani annak a játéknak, amit szerettünk volna játszani. Gratulálunk mindkét ma bemutatkozó 16 éves akadémistánknak, Somogyi Diánának és Katona Flórának! Mind a két hölgy hozzáállásával meg voltam elégedve.

Ahogy Miskolcon Bém Gábor, úgy Szombathelyen Székely Tibor dolgát is kulcsjátékosok hiánya nehezítette. A Haladás-Viktóriában Horti Boglárka, Gődér Brigitta, Marlo Sweatman Nagy Vanessza, Kovács Virág és Csizmadia Zsófia is hiányzott, a klub tehetséges fiataljai igyekeztek pótolni őket.

Az egymást követő öt mérkőzésén nyeretlen maradt MTK Budapest elszántan kezdte a találkozót és már a 2. percben vezetést szerzett. Nagy Virág jobb oldali beadását Oliveira Marković lőtte a hazaiak hálójába. Sokáig úgy tűnt, hogy ez a gyors gól lesz a mérkőzés egyetlen találata, de a 94. percben még Vachter Fanni is lőtt egyet, beállítva a 2–0-s végeredményt.

– Fontos volt, hogy a rosszul sikerült mérkőzések után minél hamarabb vezetést szerezzünk, szerencsére ez sikerült is. Sajnálom, hogy csak a végén tudtuk lezárni az összecsapást, de a legfontosabb, hogy újra nyertünk. A héten elveszítettük a legeredményesebb gólszerzőnket, de a játékosok jól reagáltak a kialakult helyzetre. Mindenki kivette a részét a védekezésből és a támadásból egyaránt, örülök, hogy végre kapott gól nélkül zártunk. Sok helyzetünk volt, melyek közül ma kettőt tudtunk kihasználni. A kapu előtti hatékonyságon javítanunk kell a jövőben – mondta Farkas Attila a mérkőzés után.

Székely Tibor a vereség ellenére dicsérte csapatát, elsősorban jól helyt álló fiatal játékosait, kiemelve, hogy az MTK elleni találkozó is jól szolgálta a jövő csapatának építését.


Üllőn az Astra Hungary FC – egy rögzített játékhelyzetből – Rozmis Gabriella góljával szerzett vezetést az ETO elleni mérkőzés 20. percében, és az előzetesen esélyesebbnek ítélt győriek csak éppen 20 perccel a lefújás előtt, a Süle Dóra passzát értékesítő Öreg Cintia révén egyenlítettek. Menczeles Iván, zöld-fehérek vezetőedzője csalódottan, de reálisan értékelt: – Nem volt jó mérkőzés számunkra. Az utolsó passzok mindig pontatlanok voltak, és azoknak a játékosoknak a teljesítménye, akiktől pluszt remélünk, elmaradt a várttól. A második játékrészre próbáltunk változtatni. Dominálni akartunk, nagyon nagy mezőnyfölényben voltunk, de az utolsó döntések megint nem voltak jók. Egy bal oldali támadás után kiegyenlítettünk, de a mai napon, úgy érzem, nem nyújtottunk annyit, amennyi a győzelemhez elegendő lett volna. Egyetlen pozitívum talán csak az, hogy ilyen játék után sem szenvedtünk vereséget. Az a kvalitás, ami bennünk van, sajnos ma nem jött ki, ezen javítanunk kell a jövőben.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS