Női NB I
Izgalmas mérkőzéseket kínál a Simple Női Liga háromnapos fordulója
2023. március. 17., 07:54
Izgalmas mérkőzéseket kínál a Simple Női Liga háromnapos fordulója
A Simple Női Liga 14. fordulóját a címvédő FTC-Telekom szombathelyi mérkőzése nyitja
Fotó: fradi.hu
Hosszú fordulót tart a hétvégén a Simple Női Liga – pénteken, szombaton és vasárnap is láthatnak a nézők mérkőzést.

OTP Bank Liga NB I. 14. forduló

Sorsolás
2023. 11. 24. 20:00
Paksi FC Stadion
2023. 11. 25. 14:45
Kisvárdai Várkerti Stadion
2023. 11. 25. 17:00
ZTE Aréna
2023. 11. 25. 19:30
Mezőkövesd Városi Stadion
2023. 11. 26. 17:00
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2023. 11. 26. 19:30
Székesfehérvári Sóstói Stadion

A nyitányt a két, kedden még a Simple Női Kupa elődöntőjében pályára lépett csapat, a Haladás-Viktória és az FTC-Telekom összecsapása jelenti majd, Szombathelyen. A bajnoki cím védője a hét első felében kiesett ugyan a kupából, de a bajnokságban remekül menetel: esélye van arra is, hogy a magyar női futball történetében másodikként, százszázalékos bajnok legyen. A két zöld-fehér gárda őszi összecsapását az FTC-Telekom nyerte meg 7–0-ra, ez a sokgólos siker is hozzájárult ahhoz, hogy tizenhárom forduló után Vágó Fanni csapatának mérkőzésenkénti gólátlaga 8,3 fölött van, miközben összesen öt gólt kapott.

Szombaton három mérkőzésre kerül majd sor – mindhárom találkozón kiegyenlített játék, szoros eredmény várható.

A játéknapot az MTK Budapest és a Diósgyőri VTK összecsapása nyitja Zuglóban, a Lantos Mihály Sportközpontban. (Érdemes a szurkolóknak figyelni, hogy a kék-fehérek a Rákospatak utcai pályán rendezik tavaszi mérkőzéseiket, nem őszi otthonukban, a BKV Előre stadionjában.) Az első tavaszi fordulóban aratott győzelmével mindkét csapat megszilárdította helyét a tabellán, sőt „felfelé tekinthet”. Az – ETO-t hárompontos hátrányban üldöző – MTK Budapest számára a bajnoki döntő, a – Puskás Akadémiával azonos pontszámmal álló – DVTK számára a bronzpárbaj nincs elérhetetlen messzeségben. Külön is emeli a mérkőzés rangját, hogy – immár édesanyaként – Kulcsár Katalin fújja a sípot, első asszisztense pedig a világbajnokságra készülő Vad Anita lesz.

A korai ebéd után a Kelen SC a MOL Fehérvárt fogadja – hamisíthatatlan „hatpontos” találkozón. Két, az előző fordulóban vereséget szenvedett csapat csap össze Kelenföldön. Annak ellenére, hogy ebben a pillanatban még egyik gárdát sem fenyegeti közvetlenül a kiesés, amely szombaton veszít, nem érezheti magát biztonságban.

Az eddig mindkét 2023-as tétmérkőzésén 2–1-es vereséget szenvedő Astra HFC a Puskás elleni bravúrral a lábában készülő St. Mihály FC vendége lesz a szegedi Szent Gellért Fórumban. Az üllői csapat jelenleg egy ponttal áll jobban a tabellán – ami azt is jelenti, hogy a hazai győzelem „előzést” is ér. A téli átigazolási időszakban jól erősítő St. Mihály számára az tűnik reális célkitűzésnek, hogy a szezont – újoncként – a mezőny első felében fejezze be: ehhez meg kell nyernie az ilyen mérkőzéseket, mint a szombati.

A vasárnapi programot a Szekszárdi WFC és az ETO FC Győr összecsapása nyitja. A két csapat találkozott már ebben az évben, a győri kupanegyeddöntőt 4–0-ra nyerték meg a zöld-fehérek. A kispadra eltiltása után visszatérő Micskó Márk gárdája számára óriási adrenalin-löketet adott a tavaszi nyitófordulóban aratott győzelme: a szekszárdiak hosszú hajrát indítottak a bennmaradásért.

Budapesten, Újpesten zárul a 14. forduló: az Újpest FC ellenfele a hétközben a Simple Női Kupa döntőjébe jutott Puskás Akadémia lesz. Ősszel Sinka Napsugár és Mayer Zsófia duplájának, valamint a kedden az FTC-Telekom ellen kulcsfontosságú gólt fejelő Palakovics Laura találatának köszönhetően 5–0-ra győzött a Puskás – ezúttal is Kovács Eszterék számítanak esélyesebbnek.

Női NB I Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Hírajánló

Gólcsúccsal zárult a Simple Női Liga alapszakasza

Gólrekordot hozott a Simple Női Liga 22. fordulója. Az alapszakasz utolsó mérkőzésein 35 gól esett, ez 5,8-as átlagnak felel meg. Ilyen magas gólátlag korábban nem akadt az idényben.

2024. május. 13., 14:44
Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS