Női NB I
Januári kaleidoszkóp
2023. január. 31., 09:16
Januári kaleidoszkóp
Kocsán Petra Hoffenheimből Győrbe szerződött
Fotó: ETO.hu
December végén készítettünk először „kaleidoszkópot” a mögöttünk maradó hónap legfontosabb eseményeit lajstromozva. A rendszeresnek szánt összefoglalóban 2023 januárja következik – íme, a legutóbbi egy hónap legfontosabb hírei, néhány friss információval kiegészítve.

A FIFA hivatalosan közzétette a nyári női labdarúgó-világbajnokság játékvezetőinek listáját. Nagy örömünkre, a 33 játékvezető, 55 játékvezetői asszisztens és 19 videóbíró (VmO) között ott van a harmincegy esztendős Vad Anita is. A kiválasztott játékvezetők januárban és februárban felkészítő szemináriumokon vesznek részt Dohában és Montevideóban.


Margret Kratz szövetségi kapitány posztolta a saját közösségi média oldalán azt a hírt, amely szerint Németh Hanna, az SV Werder Bremen magyar válogatott védője lett a Flyeralarm Frauen Bundesliga őszi szezonjában a legtöbb párharcot megnyerő védő.


Január elején két válogatott játékos érkezett haza külföldről, a Simple Női Ligába. Zágor Bernadett az osztrák bajnok SKN Sankt Pöltentől az MTK Budapestbe, Kocsán Petra a német TSG 1899 Hoffenheimből az ETO FC Győrhöz szerződött.


Az MLSZ Versenyigazgatósága elkészítette a Simple Női Kupa negyeddöntőjének és elődöntőjének sorsolását. A női NB I két legerősebb csapata, a bajnok FTC-Telekom és a kupa címvédője, az ETO FC Győr elkerülte egymást, a két zöld-fehér csapat csak a döntőben találkozhat.

A Simple Női Kupa negyeddöntője

Haladás Viktória-Astra HFC (március 8., 14 óra) Ferencváros-FC St. Mihály (március 7., 14 óra) ETO FC Győr-Szekszárdi WFC (február 25., 13.30) Kelen SC-Puskás Akadémia (március 4., 14 óra)

Az elődöntő (március 14.) párosítása

ETO FC Győr-Szekszárdi WFC / Haladás Viktória-Astra HFC

Ferencváros-FC St. Mihály / Kelen SC-Puskás Akadémia


Női labdarúgó A-válogatottunk február 13-a és 23-a között Lárnakában, a finn szövetség által szervezett Cyprus Women’s Cupon vív három felkészülési mérkőzést.

A négycsapatos torna menetrendje:

Február 16-a (Lárnaka, GSZ Stadion)

12.00 (h.i.sz.) Románia – MAGYARORSZÁG

17.00 (h.i.sz) Horvátország - Finnország

Február 19-e (Lárnaka, AEK Aréna)

13.00 (h.i.sz.) Finnország – MAGYARORSZÁG

18.00 (h.i.sz.) Románia – Horvátország 

Február 22-e (Lárnaka, AEK Aréna)

13.00 (h.i.sz.) Finnország – Románia

18.00 (h.i.sz) MAGYARORSZÁG – Horvátország


Három délszláv játékos, a montenegrói válogatott kapus, Anastasija Krstović, az őszi szezonban az ETO-ban látott szerb Sanda Malesević, valamint a Topolyáról érkezett, szintén szerb Ivana Trbojević átigazolását jelentette be a St. Mihály FC.


Szakmai napot rendez február 1-én, Telkiben a női szakág. Az elsősorban a női akadémiák és a Kiemelt Képzési Központok képviselői számára szervezett konferencia programja:

10:00: Megnyitó – dr. Barczi Róbert

10:15: A Simple Női Liga létszámemelésének első tapasztalatai – Markó Edina

11:00: Csökken a Simple Női Liga játékosainak átlagéletkora. Ennek hatása az A-válogatottra – Margret Kratz

12:00: Ebéd

13:00: A női utánpótlás rendszere, fejlesztési irányai az akadémiák alatti korosztályokban (Disney program – Rácz Zsófia; U10-U12 – Dénes Dorka; U14-es régió válogatottak – Kiss László)

14:00: Együttműködés a női labdarúgás különböző szintjei között a kölcsönös előnyök alapján – Csertői-Juhász Anita

15:00: A korosztályos válogatottak tapasztalatai az UEFA új utánpótlás versenyrendszere és az akadémiák megjelenése kapcsán – Turtóczki Sándor - Boér Renáta

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS