Női NB I
Két forduló után, két százszázalékos van a Simple Női Ligában: a DVTK és az MTK
2021. augusztus. 22., 12:53
Két forduló után, két százszázalékos van a Simple Női Ligában: a DVTK és az MTK
A Simple Női Liga 2. fordulójának eddig lejátszott három mérkőzésén – az FTC-Telekom–Soroksár összecsapást szeptember 7-re, szerdára kellett halasztani – tulajdonképpen papírforma-eredmények születtek és a győzelmek gólkülönbsége is nagyobb volt, mint a liga első hétvégéjén. A „trend” azonban nem változott, a győzteseknek meg kellett küzdenie a sikerért, izgalmas mérkőzéseket láttak a nézők.

A fordulót a Puskás Akadémia és a DVTK felcsúti találkozója nyitotta meg. Kétségtelenül a rutinosabb játékosokat felvonultató borsodiak számítottak előzetesen esélyesebbnek, de Bém Gáborék tudták azt is, nem lesz könnyű dolguk a Puskás fiataljai ellen. Halászi Kinga csapatában a sérüléséből teljesen felépült Mayer Zsófia már a kezdőcsapatba kerülhetett, Kovács Eszter azonban továbbra is hiányzik és ez érzékeny veszteség a Puskás számára. Bém Gábor is változtatott az első fordulóban látott – egyébként ott nyerőnek bizonyuló – összeállításon, és a változásoknak köszönhetően olyan fordult elő, ami szinte még soha a DVTK női csapatának élvonalbeli történetében: mindössze három, magyar állampolgársággal nem rendelkező játékos (Biljana Bradić, Hanna Barker és Mara Palama) állt fel a kezdéshez. Azért érdemes őket név szerint is kiemelni, mert látjuk majd, ők valóban, valós erősítést jelentenek a DVTK, illetve a Simple Női Liga számára.

Az első 35 percben nagyon jól tartotta magát a Puskás, bizonyítva, hogy ha az élvonalban a fiataljai még nem is tudnak mindenkit legyőzni, sokaknak veszélyes ellenfelei lesznek. Novák Luca révén a hazaiaké volt az első kaput eltaláló kísérlet, majd nem sokkal később a diósgyőri Krisztin Sára remek szabadrúgásának tapsolhattak a felcsúti akadémia Puskás Ferenc pályájának nézői. Gól nem született a mérkőzés első harmadában, de az látszott már ekkor is, Bém Gábor nyerő lapot húzott azzal, hogy Biljana Bradićnak szánt főszerepet a támadásokban. A szerb támadó két veszélyes kísérlet után már betalált, ezúttal balról lépett be a tizenhatoson belülre és lőtte ki a hosszú sarkot. Alig pár perccel később hasonló gólt szerezhetett volna, de tévesztett az irányzékkal. Hanna Barker viszont pontosan célzott a 39. percben – némiképp szerencsés lövéssel – növelte a DVTK előnyét. Krascsenics Petra az első félidő lefújása előtt átlövésből szépített, szorossá téve ezzel továbbra is a mérkőzést.

A fordulás után tíz perccel a higgadt megoldást választó Bradić szerzett újabb gólt, 1–3, és bár mindkét oldalon akadtak lehetőségek a folytatásban is, több gól már nem esett, a Diósgyőr mindkét újoncot legyőzve, két győzelemmel kezdte a szezont.


Nem úgy kezdődött a bajnokság az ETO számára, ahogy a győriek szerették volna, Menczeles Iván csapata, szombathelyi veresége után „győzelmi kényszerben” lépett pályára. A zöld-fehérek erősebb kerettel rendelkeznek, mint az Astra HFC, ennek megfelelően már az első félidőben dominálni tudtak, és két kimaradt lehetőség után, a Tiffany Cameron tökéletes passzával kilépő Süle Dóra megszerezte az új bajnokság első győri gólját. A hazai bajnokság egyik legeredményesebb magyar támadója legutóbb 2019. október 26-án, Makón, a St. Mihály elleni mérkőzésen szerzett gólt a Simple Női Ligában (akkor egyébként klasszikus mesterhármast), de azért jelentősen árnyalja a képet, hogy 2020-ban egyetlen magyar bajnokin lépett pályára.

Az első félidő alapján az Astra HFC reménykedhetett a pontszerzésben, de a fordulás után Németh Loretta hamar szerte foszlatta ezt. A 46. percben Öreg Cintia beadásából gólt szerzett a nyáron az MTK Budapesttől hazatért játékos, ezzel már két góllal vezetett az ETO.

Az i-re a pontot a jamaikai Tiffany Cameron tette fel, aki a 82. percben Farkas Katalin kapujába fejelte a mezőny egyik legjobbja, Németh Loretta beadását. A szezon eddigi legnagyobb különbségű győzelmét aratva, 3–0-ra győzött az ETO FC Győr, amely a következő fordulóban az eddig hibátlan DVTK vendége lesz.


Két olyan csapat találkozott a fővárosban, a józsefvárosi BKV Előre Stadionban, amely győzelemmel kezdte a szezont. Az MTK Budapest és a Haladás-Viktória FC összecsapása előtt a tavalyi ezüstérmes számított esélyesebbnek, arra azonban kevesen számítottak, hogy a hazaiak már a 2. percben gólt szerezhetnek. Egy felesleges szabálytalanság után tizenegyest rúghatott az MTK! A lehetőség kimaradt, de a viszonylag szép számú nézőseregnek így is csak a 9. percig kellett várnia az első gólra. Vachter Fanni lendületesen húzott el a jobb szélen, pontosan centerezett és a kapu előtt álló Sipos Lilla gyakorlatilag talpról fejelve szerezte meg első „hivatalos” MTK-s gólját.

A folytatásban is az MTK Budapest játszott fölényben, és a 36. percben, egy újabb kapuközeli fejessel növelni is tudta előnyét. Sipos beadását az amerikai Brianna Taylor csúsztatta-stukkolta Bíró Barbara kapujába.

Bár az ezúttal is sok fiatallal felálló Haladás-Viktória helyenként felettébb megilletődötten kezdte a mérkőzést, a szombathelyiek lábra kaptak és elsősorban a kontratámadásokból veszélyesek is tudtak lenni. A legkecsegtetőbb vendéghelyzet előtt Nagy Vanessza szépen játszotta tisztára magát a középpályánál, tökéletes labdával szolgálta ki az előretörő Kovács Virágot, aki egyedül vezethette a labdát a kapura, ám túlizgulta helyzetét.

A 2–0-s MTK előny maradt a félidőre is az eredmény, és azt kellett megállapítani, hogy a két csapat jó iramú, izgalmas negyvenöt percet játszott, amelyben kétségtelenül az MTK bizonyult jobbnak. A nyári átigazolási időszak előtt úgy tűnt, a sok távozó miatt akár bajba is kerülhetnek az új bajnokságban a kék-fehérek, az első két forduló azonban azt mutatja, a liga valamennyi csapata közül az MTK erősített talán legjobbnak. Erős Evelin, Nagy Virág, Sipos Lilla, Brianna Taylor, Vachter Fanni és Vajda Orsolya jelentős erősítést jelent – persze csak akkor, ha jól is játszanak.

A második félidőben ugyanis nyoma sem volt az első játékrész lendületének, kiegyenlítetté vált, majd elszürkült a mérkőzés, és a találkozó utolsó öt percében a Haladás-Viktóriának volt három (!) nagy gólszerzési lehetősége. A végeredmény azonban maradt a 2–0, az MTK Budapest ünnepelhetett, különösen az első félidőben nyújtott teljesítménye alapján, megérdemelten tartotta otthon a három pontot. De a Haladás-Viktória játékában is benne van az eredményesebb jövő, a szombathelyieknek sem kell szégyenkezniük szombati teljesítményük miatt.

Tabella

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS