Női NB I
Két helyet rakétázott felfelé a Haladás Viktória
2023. április. 01., 19:54
Két helyet rakétázott felfelé a Haladás Viktória
A Haladás Viktória játékosainak minden oka megvolt az örömre
Fotó: Haladás-Viktória / via facebook
A Simple Női Liga mind a hat, szombaton játszott mérkőzésén a papírformát igazoló eredmény született. Bár Szombathelyen és Szegeden is az előzetesen esélyesebbnek ítélt csapat nyert, a Haladás Viktória és a Diósgyőri VTK is szoros, izgalmas mérkőzésen csikarta ki a győzelmet.

OTP Bank Liga NB I. 16. forduló

Sorsolás
2023. 12. 08. 20:00
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2023. 12. 09. 13:15
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2023. 12. 09. 15:45
ZTE Aréna
2023. 12. 10. 13:00
Kisvárdai Várkerti Stadion
2023. 12. 10. 15:30
Mezőkövesd Városi Stadion
2023. 12. 10. 18:00
Paksi FC Stadion

Szekszárdon a Puskás Akadémia viszonylag gyorsan, már a 7. percben megszerezte a vezetést: Mayer Zsófia tizenegyesből rúgta a labdát Janecz Jessica hálójába. A vendégcsapatnak a folytatásban is sok helyzete volt, a szekszárdiak kapuelőterééig kifejezetten jól, kombinatívan futballozott Halászi Kinga csapat – igaz, a mérleg másik serpenyőjében az van, hogy lelkesen játszott, jól tömörült a védőharmadban a hazai gárda. A 67. percben – Kiss Gabriella szabálytalansága, kiállítása után – újabb tizenegyest lőhetett Mayer: második gólja gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. A végeredményt a szünetben beállt Diószegi Fanni állította be a 85. percben. Micskó Márk úgy látta, csapata sokat javult az egy héttel ezelőtti, FTC-Telekom elleni mérkőzés óta és ha a játékosok hisznek magukban, elérhetik a céljukat.


Az MTK Budapest szemernyi kétséget sem hagyott afelől, jobb csapatot alkot, mint az Újpest. Makrai László azt kérte a lányoktól, nyomják meg a találkozó elejét, döntsék el minél előbb a mérkőzést. Ez olyan parádésan sikerült, hogy szűk félóra alatt ötgólos előnyre tettek szert a kék-fehérek. Érdemes a sok gól mellett figyelni arra is, hogy az MTK milyen jól megszervezte csapata védekezését: a legutóbbi öt mérkőzésükön egyetlen gólt kaptak a kék-fehérek. Az első félidő végén a mérkőzésen ezzel már harmadik gólját szerző Csuhai Vivien növelte a vendégek előnyét (érdekesség, hogy a fiatal támadó ősszel is lőtt két gólt egykori csapatának), a fordulás után pedig Ljuba Gudcsenko tartotta meg jó szokását, hogy minden mérkőzésen góllal, vagy gólpasszal járul hozzá az MTK győzelméhez.


A KÉSZ-St. Mihály FC a szezon elején több mérkőzésének felcserélte a pályaválasztói jogát, első hat találkozóját idegenben játszotta. Az akkori hátrány most fordult előnnyé, Papp Szidóniáék ebben az évben még csak Szegeden játszottak bajnoki mérkőzést. A Diósgyőri VTK-t is a Szent Gellért Fórumban fogadták és ez – no meg a remek téli erősítések – szinte azonos esélyt biztosítottak a győzelemre mindkét csapat számára. A DVTK kezdett jobban, de mindenképpen eredményesebben: Nagy Lilla góljának, majd öt perccel később – ezúttal 11-esből lőtt – második találatának köszönhetően a 38. percre kétgólos előnyt szerzett Bém Gábor csapata. Aligha gondolta bárki is – talán Ivana Trbojevićen és Milana Knezevićen kívül – hogy a szünetben újra döntetlen lesz az állás, a második félidő elején „újrakezdődik” a mérkőzés. A két vajdasági támadó (a télen igazolt Trbojević negyedik gólját szerezte a Simple Női Ligában!) találatai után a Diósgyőrnek két perc sem kellett, hogy ismét vezessen: Alafi Beatrix a második tizenegyest ítélte a St. Mihály ellen – ezt Nagy Panna lőtte a kapuba. „Ez a Szeged már nem ugyanaz, mint ősszel volt, nagyon jó csapatot győztünk le. Remekül kontráztak a hazaiak, ám erre fel voltunk készülve. Próbáltuk őket a saját zónájukban tartani, de sokszor kijöttek. Nagyon magas színvonalú mérkőzést játszottunk, ami tele volt szenvedéllyel. A csapatom nagyon sokat változott az utóbbi időben mentálisan, ezt a mérkőzést elsősorban a küzdeni akarásunknak köszönhetően nyertük meg. Néhány játékosunk még nincs 100%-os állapotban, ezért most érzésem szerint éppen jókor jön a válogatottak mérkőzései miatti bajnoki szünet, hiszen két hét múlva nagyon kemény meccsünk lesz a Győr ellen” – mondta a találkozó után Bém Gábor a DVTK internetes oldalának nyilatkozva.


Szombathelyen a tavasz eddigi legjobb mérkőzéskezdését produkálta Markó Edina csapata. A jó nyitánynak meglett az eredménye is, a 11. percben Kiss-Lantos Hanna labdája Magyar Juditról, a vendégek kapusáról Németh Adél elé pattant – a 18. születésnapját nemrég ünneplő középpályás közelről megszerezte a vezetést. Meglepetésre, a jó rajtot követő gól a Haladást zavarta meg. A szombathelyi csapat kizökkent a ritmusból, az Astra pedig – a tavasz egyik legegyenletesebb jó teljesítményét nyújtó játékosa, Ebony Madrid révén – egyenlített. A zöld-fehéreknek sikerült az U19-es válogatottba remek teljesítménnyel készülő Kiss-Lantos Hanna góljával még a szünet előtt újra megszerezni a vezetést, sőt a második félidő elején kifejezetten látványosan, jól futballozott a Haladás Viktória: Nagypál Fatima góljának és Németh Adél második találatának köszönhetően úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés. Nem így lett, az Astra az utolsó tíz percre megtáltosodott és Kós Petra, valamint Ebony Madrid góljaival felzárkózott 4–3-ra! Ha az üllői csapatnak egyenlítenie nem is sikerült, a vége izgalmas lett, függetlenül attól, hogy a Haladás a mérkőzés összképe alapján megérdemelten tartotta otthon a három pontot.


Az MTK-hoz hasonlóan a címvédő FTC-Telekom is öt gólt szerzett a mérkőzése első harminc percében. Fenyvesi Evelin lőtte a találkozó első gólját, majd a találkozó első harmadában a duplázó Alesia Garcia, valamint Vágó Fanni és Papp Luca is bevette Terestyényi Anna kapuját. Németh Diána lövésével (38. p.) már féltucatnál járt a Fradi – a második félidőre mindkét oldalon egy-egy gól maradt. Előbb Demeter Réka szerezte a zöld-fehérek hetedik találatát, majd Földvári Fanni állította be a végeredményt. A 16. forduló után a százszázalékos FTC-Telekom gólkülönbsége 128-8, ez kereken nyolcgólos mérkőzésenkénti átlag, fél kapott gól mellett.


A Kelen SC egyszerű forgatókönyvvel készült az ETO elleni hazai mérkőzésre. Saját kapuelőterét megszállva igyekezett a győri játékosokat minél távolabb tartani Bokros Veronika kapujától. A terv a 20. percig jól működött, akkor viszont Süle Dóra megtalálta az ellenszert és húsz méterről kipúpozta a jobb alsót. Negyedórával később Savanya Csilla is átlövésből növelte a győri előnyt, majd a második félidő közepéhez közeledve U19-es válogatottunk ásza újabb távoli lövésből – szabadrúgásból – szerzett gólt. A végeredményt az ukrán Tamila Himics harcos találata állította be a 75. percben.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS