Női NB I
Két hibátlan csapat várhatja az ősz jövőheti rangadóját
2022. szeptember. 25., 19:56
Két hibátlan csapat várhatja az ősz jövőheti rangadóját
Egy képen az ETO két gólszerzője, Süle Dóra és Herczeg Andrea
Fotó: eto.hu
A Simple Női Liga 6. fordulójában a két hibátlan listavezető, az FTC-Telekom és az ETO FC Győr otthon tartotta a három pontot, a további négy találkozón viszont vendéggyőzelmek születtek.

OTP Bank Liga NB I. 6. forduló

Sorsolás
2023. 09. 01. 20:00
Szusza Ferenc Stadion
2023. 09. 02. 15:15
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2023. 09. 02. 19:30
Paksi FC Stadion
2023. 09. 03. 14:15
Mezőkövesd Városi Stadion
2023. 09. 03. 17:15
ZTE Aréna
2023. 09. 03. 19:30
Debreceni Nagyerdei Stadion

A fordulót a MOL Fehérvár és a Puskás Akadémia székesfehérvári összecsapása nyitotta. Halászi Kinga csapata Mayer Zsófia találatával, valamint Diószegi Fanni duplájával bő negyedóra alatt háromgólos előnyt szerzett – tulajdonképpen eldöntve ezzel a mérkőzést. A folytatásban a fiatal finn Grönberg, Sinka Napsugár, Nagy Lili és a brazil Suzana is eredményes volt, a Puskás 7–0-ra nyerte meg a két Fejér megyei csapat összecsapását. Ez volt egyébként a felcsútiak eddigi legnagyobb különbségű győzelme a női NB I-ben.

A címvédő FTC-Telekom is villámrajtot vett a Kelen SC elleni találkozón: az első negyedóra végére a kőbányai Kocsis Sándor Sportközpontban is 3–0-át mutatott az eredményjelző. A Fradi első két gólját Vágó Fanni lőtte, aki nem sokkal később lőtt még egyet – ezzel átvette a vezetést a hazai élvonal góllövőlistáját. A bajnokcsapat 13–0-s sikerével zárult találkozón a legeredményesebbnek Pusztai Sára bizonyult, aki öt gólt szerzett. Az FTC-Telekom gólzáporos sikereinek köszönhetően, a Simple Női Liga góllövőlistájának első öt helyezettje közül négy (Vágó Fanni, Pusztai Sára, Biljana Bradić és Csigi Eszter) ferencvárosi, csak Sipos Lilla hétgólos még az utóbbi kettőhöz hasonlóan. Hat forduló után 18 pont és 59–0-s gólkülönbség a címvédő mérlege, hasonlóra nem volt még példa a magyar női bajnokság közel negyven éves történetében.

Bár – a messziről bombagólt lövő Véninger Tünde révén – hamar gólt lőtt az Astra HFC Szekszárdon, a sok kulcsjátékosát nélkülöző vendégcsapatnak alaposan meg kellett izzadnia a győzelemért. A Szekszárd WFC nem szerzett még pontot az eddigi hat élvonalbeli találkozóján, háromszor egy, egyszer pedig (idegenben, a Puskás Akadémia ellen) két góllal szenvedett vereséget.

Újoncok találkoztak Újpesten, ahol a KÉSZ-St. Mihály FC vendégeskedett. A vajdasági Milana Knežević már a 4. percben előnyhöz juttatta az élvonal talán legszebb mezkollekciójával rendelkező szegedieket, de erre a gólra Léner Fanni válaszolni tudott a félidő közepén. A szünet előtti percben Knežević újra bevette Papp Petra kapuját, előnnyel fordulhatott a St. Mihály. A második játékrész egyetlen gólját szerezve Dékány Dóra állította be a 3–1-es végeredményt: Major László csapata megszerezte első győzelmét a Simple Női Liga 2022-2023-as kiírásában.

A szombat esti televíziós mérkőzés első félidőjében az ETO FC Győr jobban játszott, mint a DVTK, és Süle Dóra, valamint Herczeg Andrea találataival kétgólos előnnyel fordulhatott. A második játékrész elején a Győrből Diósgyőrbe visszatért Oláh Adrienn távoli szabadrúgásból szépített és a mérkőzésnek ebben – az egyébként nem túl hosszú – periódusában a DVTK jobban is futballozott, mint a támadóharmadban pontatlan ETO. A győrieknek a 90. perc utáni hosszabbításban is volt két óriási lehetősége, mindkétszer Balázs Csilla mentett a gólvonalról – a 2–1 maradt a végeredmény, ezzel az ETO ugyanúgy hibátlan mérleggel várja a két listavezető október 2-i rangadóját (14.45, M4 Sport), mint az FTC-Telekom.

A forduló egyetlen vasárnapi mérkőzésén, mostoha időjárási körülmények között, az MTK Budapest 3–0-ra legyőzte Szombathelyen a Haladás-Viktóriát. A találkozó első gólját az első játékrész végén Oli Milonović lőtte, majd a második félidőben Sipos Lilla szöglete nyomán védőről került a labda Dobó-Nagy Boglárka hálójába, majd az egykor a Viktóriában is játszó támadó 25 méteres íveléssel vette be a hazai csapat kapuját.

Női NB I Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Hírajánló

Gólcsúccsal zárult a Simple Női Liga alapszakasza

Gólrekordot hozott a Simple Női Liga 22. fordulója. Az alapszakasz utolsó mérkőzésein 35 gól esett, ez 5,8-as átlagnak felel meg. Ilyen magas gólátlag korábban nem akadt az idényben.

2024. május. 13., 14:44
Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS