Női NB I
Két tévés mérkőzés vár ránk a hétvégén!
2022. március. 25., 11:51
Két tévés mérkőzés vár ránk a hétvégén!
A menü végére marad a desszert, az MTK Budapest és az ETO győri mérkőzése
Fotó: MTK Budapest
Különleges fordulóra kerül sor a hétvégén a Simple Női Ligában. A szakág történetében most először fordul elő, hogy a mérkőzések felét, két találkozót élőben láthatunk a televízióban. Szombaton a DVTK–FTC-Telekom összecsapást, vasárnap az ETO FC Győr–MTK Budapest mérkőzést közvetíti az M4 Sport Plusz, de a további két találkozó (Haladás-Viktória–Puskás Akadémia és Astra HFC–Soroksár) is rengeteg izgalmas pillanatot ígér.

OTP Bank Liga NB I. 14. forduló

Sorsolás
2023. 11. 24. 20:00
Paksi FC Stadion
2023. 11. 25. 14:45
Kisvárdai Várkerti Stadion
2023. 11. 25. 17:00
ZTE Aréna
2023. 11. 25. 19:30
Mezőkövesd Városi Stadion
2023. 11. 26. 17:00
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2023. 11. 26. 19:30
Székesfehérvári Sóstói Stadion

A Haladás-Viktória az előző héthez hasonlóan a forduló nyitányát játssza – a különbség annyi, hogy Székely Tibor csapata ezúttal hazai pályán, az Haladás Sportkomplexumban léphetnek pályára. A tabella negyedik helyén álló zöld-fehérek a tavaszi rajton – épp úgy, mint ellenfelük, a Puskás Akadémia – döntetlent játszottak és talán az is közös a két csapatban, hogy összességében, illetve a játék képe alapján egyik csapat sem volt elégedett az egyetlen ponttal. A szombaton 15 órakor kezdődő találkozón viaskodó felek október végén vívták bajnokijukat a bajnoki szakasz első körében – akkor a brazil Taty passzából Mayer Zsófia a 92. percben szerezte a Puskás győztes találatát (2–1). Mindkét csapat győzelmi ambícióval lép pályára azon a találkozón, amely akár a bronzpárbaj lehetőségéért folyó csatában is nagy jelentőségű lehet.


A DVTK két tavaszi vereség után fogadja az FTC-Telekomot. A két csapat örökmérlegében a zöld-fehérek állnak jobban, ráadásul Bém Gábor csapatát az „ág is húzza”. Nem elég, hogy jó néhány kulcsjátékosa sérült, Maria Palama, a jelenleg pályára küldhető keret legjobb belső védője eltiltása miatt nem játszhat majd. A borsodiak edzője számára talán ennek a posztnak a betöltése jelentheti a legnagyobb fejtörést – valamint az, hogy egyébként kiváló támadói egyelőre gólképtelenek tavasszal. Vágó Fanny csapata viszont a tavaszi két győzelem magabiztosságával készülhet Diósgyőrbe. Erős a keret, bátran mondhatjuk, hogy még erősebb, mint tavasszal – ebből a szempontból lehet érdekes az, hogy ez lesz 2022-ben Németh Hannáék első televíziós mérkőzése, amelyen megmutathatják magukat.


Ahogy szombaton, úgy vasárnap is két találkozóra kerül sor – két, „hatpontos” összecsapással. A nap programját Üllőn az Astra HFC és a Soroksár SC nyitja, itt egyszerű a recept: ahhoz, hogy akár a hazai-, akár a vendégcsapat elkerülje a szezon végén az osztályozót, nyernie kell ezt a mérkőzést. Ősszel 1–1-re végzett egymással a két csapat, úgy, hogy Miszlai Jázmin góljára a hajrában, a 86. percben tudott válaszolni Vidács Krisztina. Könnyen elképzelhető, hogy most is hasonló eredmény születik majd, az pedig szinte biztosan tippelhető, hogy aki nem szerez gólt, annak pontja sem lesz a találkozó végén.


A bajnoki döntőt célzó két csapat, az ETO FC Győr és az MTK Budapest rangadója zárja majd a fordulót. A Simple Női Liga tavaszi szezonját a kék-fehérek kezdték jobban, de alkalmasint hiba volna a legutóbbi hétvégéből kiindulni. Ősszel, a BKV Előre stadionjában, egy sokáig gól nélküli mérkőzésen, 2–2 lett az eredmény. Most sok múlhat azon, hogy az MTK jó formában levő támadói ellen Dörnyei Balázs, a győriek szakmai vezetője hogy tudja összerakni csapata védekezést – illetve, a fiatal, korosztályos válogatott Borók Dorina miként tudja pótolni a 12 őszi bajnoki pontosan felén gólt nem kapó Szőcs Rékát.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS