Női NB I
Két válogatott érkezését jelentette be az ETO FC Győr
2021. június. 24., 13:21
Két válogatott érkezését jelentette be az ETO FC Győr
Németh Loretta hazatér oda, ahol nevelkedett: az ETO-ba
Fotó: ETO FC Győr
Az ETO FC Győr tovább halad a télen kitaposott úton. Akkor hat válogatott – Szőcs Réka, Rácz Zsófia, Süle Dóra, Kovács Laura, Nagy Fanni, valamint a korábbi korosztályos válogatott Oláh Adrienn – igazolt Győrbe, most a klub két újabb válogatott érkezését jelentette be.

Németh Loretta tulajdonképpen hazatér az MTK Hungáriától az ETO-ba. A 25 éves, támadóként számon tartott, de az utóbbi időben gyakran védekező pozícióban is szerepelt, ballábas játékos a Fehér Miklós Akadémián nevelkedett. Később futballozott Szombathelyen a Viktória FC-ben, újra az ETO-ban, majd Ciprusra szerződött, az Apollon Limasszolhoz. A szigetországból az MTK-hoz tért haza, most pedig visszaigazolt nevelő egyesületébe.

A zöld-fehérek másik új igazolása a bajnok és kupagyőztes FTC-Telektól érkezett, jamaikai-kanadai Tiffany Cameron. A Torontóban született, 30 éves, gyors támadó számos országban letette már a névjegyét, mielőtt – tavaly nyáron – Magyarországra költözött. Játszott szülőhazájában, Kanadában, majd az Egyesült Államokban, Németországban, Cipruson (érdekesség, hogy szintén az Apollon Limasszolban, de korábban mint Németh Loretta), Izraelben és Norvégiában is. Korosztályos válogatottként még a kanadai csapatot erősítette, de felnőtt játékosként, már Jamaika válogatottjában játszik.  


Az már most látszik, hogy "sűrű nyarunk lesz", olyan mozgás várható az átigazolási piacon, amilyenre korábban nem volt még példa. Az MTK Hungária korábban bejelentette Csányi Diána és Szemán-Tóth Barbara távozását is, mint ahogy a kék-fehérek beszámoltak két érkezőről is: Sipos Lilla az Astra HFC-től, a kapus Erős Evelin pedig a Kelen SC-től igazol a bajnoki ezüstérmeshez. A DVTK beszámolt távozó amerikai játékosairól és tudott az is, hogy az új edző Bém Gábor kerete eddig a védelemben erősödött négy"hazatérővel": André Antónia a DEAC futsalcsapatától, Balázs Csilla a horvát Hajduk Splitből, Boros Kinga a St. Mihály FC-től, Ónodi Vanessza pedig az NB II-es FC Hatvantól igazol vissza Diósgyőrbe.

A Ferencvárosnák Róth Rebeka jelentette be, hogy tanulmányait az Egyesült Államokban, a Yale-en folytatja, és az egyetemi csapatban játszik, majd. Tiffany Cameron az ETO-ba igazol, és csütörtökön este Nagy Virág is posztolta a közösségi oldalán, hogy távozik a bajnokcsapattól, majd pénteken az MTK posztolta a középpályás érkezését.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS