Női NB I
Kezdődik a Simple Női Liga tavaszi szezonja!
2022. március. 18., 18:43
Kezdődik a Simple Női Liga tavaszi szezonja!
Négy napon belül, másodszor is összecsap a címvédő FTC-Telekom és az Astra FC
Szombaton, a 13. fordulóval folytatódik a Simple Női Liga 2021–2022-es kiírása. A csapatokra a bajnoki szakaszban kilenc forduló vár még, ezt követően dönt az érmekről (és a Női Bajnokok Ligája indulási jogáról) az arany-, valamint a bronzpárbaj. Ebben a kiírásban nincsen közvetlen kieső az élvonalból, a liga 7. és 8. helyezettjének viszont osztályozón kell megvédenie tagságát.

OTP Bank Liga NB I. 13. forduló

Sorsolás
2023. 11. 10. 20:00
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2023. 11. 11. 14:15
DVTK Stadion
2023. 11. 11. 19:30
Szusza Ferenc Stadion
2023. 11. 12. 13:30
Kisvárdai Várkerti Stadion
2023. 11. 12. 16:00
Groupama Aréna
2023. 11. 12. 18:30
Debreceni Nagyerdei Stadion

A tavaszi rajt kezdőrúgására Soroksáron, a Szamosi Mihály Sporttelepen kerül majd sor, ahol az új edző, Dukon Béla által irányított hazaiak a Haladás-Viktóriát fogadják. A tabella 4. helyén álló szombathelyiek és a sereghajtó Soroksár összecsapását érdekessé teszi az is, hogy a két csapat „főpróbát” tart egymás ellen: március 30-án – igaz akkor Szombathelyen – a Simple Női Kupa döntőjébe jutásért is megmérkőznek majd. Az idénynyitó két csapatának őszi összecsapását a Haladás-Viktória nyerte meg 3–1-re. A találkozó elején a fővárosiak szereztek vezetést, de a folytatásban fordítani tudott Székely Tibor csapata.

A hétvégi női mérkőzések közül a legtöbben bizonyosan a szombaton 13 órakor kezdődő MTK Budapest–Diósgyőri VTK találkozót látják majd. Nem elsősorban azért, mert ez számít a „forduló rangadójának” – a találkozón az M4 Sport+ (Duna World) élőben közvetíti. Ősszel Maria Palama duplájának köszönhetően a DVTK tudott győzni, megtörve ezzel a kék-fehérek jó rajtjának szériáját. A téli szünet után az MTK Budapest a 3., a DVTK a Haladással azonos pontszámmal az 5. helyről folytatja a bajnokságot, de a különbség nyolc pont a két alakulat között – ez azt is jelenti, hogy amíg a hazaiak célja továbbra is a bajnoki döntőbe jutás lehet, a DVTK reálisan a 4. hely megszerzését, majd a bronzpárbajt tűzheti ki célul. A vendég DVTK a hét közepén Szombathelyen négygólos vereséget szenvedett a kupa negyeddöntőjében, de még ennél is nagyobb gondot jelenthet Bém Gábornak a sérültek, elsősorban Schildkraut Fruzsina, Nagy Melinda, Hriszanti Voila, André Antónia és Jahn Klaudia távolléte. Ahogy a DVTK, úgy az MTK Budapest sem jelentett be erősítéseket a téli átigazolási időszakban. (Érkezett ugyan Magyarics Zoé, de a válogatott támadó egyelőre súlyos sérülése után rehabilitál.) Távozott viszont a kék-fehérek keretéből két amerikai játékos, Opal Curless (ősszel mind a 12 bajnokin a kezdőcsapatban lépett pályára) és Nathalie Stephens (ő 4+6 mérkőzésen játszott), mindketten Portugáliában folytatják a pályafutásukat.

Szerdán az FTC-Telekom a Simple Női Kupa negyeddöntőjében 3–0-ra legyőzte az Astra HFC-t. A két csapat szombaton újra összecsap, ám ezúttal a bajnokságban, a Kocsis Sándor Sportközpontban. Érdekesség, hogy a 3–0 az „bejáratott” eredmény, ősszel Üllőn is ezzel az eredménnyel győzött a tulajdonképpeni első olyan mérkőzésen a Fradi, amelyen Vágó Fanni vezetőedzőként dirigálta társait. Jól sikerültek a címvédő téli erősítései, Németh Hanna és Nagy Viktória is gólt szerzett a kupamérkőzésen, illetve hosszú kihagyása után visszatért a pályára Demeter Réka is, aki legutóbb 2009. június 20-án viselte bajnoki mérkőzésen a Ferencváros-címeres mezt.

A forduló negyedik mérkőzésén – vasárnap, ebédidőben – a Puskás Akadémia fogadja a tavaszra két ásszal, a holland Corina Luijksszel és az amerikai-jamaikai Alika Keene-vel megerősített, szakmai vezetőként Dörnyei Balázs által irányított ETO FC Győrt.

A két csapat ősszel, Győrben, gól nélküli döntetlent játszott. Az ETO jelenleg 24 ponttal (az FTC-Telekom mögött 4 ponttal) második a Simple Női Liga tabelláján, míg Halászi Kinga fiatal csapata éppen feleennyi ponttal a 6. helyen áll. Ennek ellenére, egyáltalán nem volna meglepő a forduló zárómérkőzésén a döntetlen körüli eredmény.

Női NB I Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Hírajánló

Gólcsúccsal zárult a Simple Női Liga alapszakasza

Gólrekordot hozott a Simple Női Liga 22. fordulója. Az alapszakasz utolsó mérkőzésein 35 gól esett, ez 5,8-as átlagnak felel meg. Ilyen magas gólátlag korábban nem akadt az idényben.

2024. május. 13., 14:44
Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS