Magyar Kupa
Kialakult a Simple Női Kupa elődöntőjének mezőnye
2023. március. 08., 19:05
Kialakult a Simple Női Kupa elődöntőjének mezőnye
Szabó Viktória remek teljesítménnyel segítette az FTC-Telekomot a kupaelődöntőbe
Fotó: Fradi.hu
Teljes a Simple Női Kupa elődöntőjének mezőnye, negyeddöntő utolsó két játéknapján az FTC-Telekom és a Haladás-Viktória is bejutott a legjobb négy közé. Az elődöntőket március 14-én játsszák, Győrben az ETO a szombathelyieket, a kőbányai Kocsis Sándor Sportközpontban az FTC-Telekom a Puskás Akadémiát fogadja majd.

OTP Bank Liga NB I. 5. forduló

Sorsolás
2023. 08. 26. 15:30
Kecskeméti Széktói Stadion
2023. 08. 26. 17:45
DVTK Stadion
2023. 08. 26. 20:00
Szusza Ferenc Stadion
2023. 08. 27. 15:30
Debreceni Nagyerdei Stadion
2023. 08. 27. 17:30
Groupama Aréna
2023. 08. 27. 19:30
Székesfehérvári Sóstói Stadion

Kedden az FTC-Telekom már az első negyedóra vége előtt kétgólos előnyre tett szert a téli szünetben jól erősítő St. Mihály FC ellen. A 7. percben – Papp Luca labdaszerzése után – Szabó Viktória rúgott látványosan nagy gólt, majd a 14. percben a Fenyvesi Evelintől indult akciót – Pusztai Sára szép lövése után a februárban a magyar válogatottban is bemutatkozott Nagy Viktória fejezte be góllal. Még a szünet előtt még egy találatozt láthattak a nézők, ezt a csapatkapitány, Fenyvesi Evelin szerezte.

A Ferencváros a második félidőben is termelte a gólokat, előbb Nagy Viktória, majd – büntetőből – a „csak” a szünet után beállt Vágó Fanny, végül pedig a mérkőzés legjobbja, Szabó Viktória vette be a montenegrói válogatott Anastasija Krstović kapuját.

A szerdán Szombathelyen, a Haladás Sportkomplexumban a nézők megtapasztalhatták a mélységet és a magasságot is. A hazai NB-s mezőny legkorábban alapított, az élvonalban a leghosszabb ideje szereplő, 2023-ban a 30. születésnapját ünneplő szombathelyi csapat a jubileumi év nyitórendezvényével emlékezett a sikerekre, de az örömöt beárnyékolta a Viktória FC „lelkének” tartott, a csapatot, a női labdarúgást szinte a kezdetektől segítő Radányiné Lebics Mária néhány nappal ezelőtti halála.

A Haladás-Viktória kapkodva, idegesen, a védőharmadban sokat hibázva kezdte a találkozót. A játék képe alapján nem lett volna meglepetés, ha az Astra HFC – elsősorban rögzített játékhelyzet nyomán – vezetést szerez. A szombathelyieknek is voltak ziccerei, előbb Feketevízi Tímea, majd Kiss-Lantos Hanna lehetőségénél ugrott talpra a 150 néző, ám a jeget a 18. percben, a mezőny legjobbja, Gődér Brigitta tizenegyesből lőtt gólja törte meg.

Ezzel az egygólos hazai előnnyel fordultak a csapatok, majd nem sokkal az újrakezdés után egyenlített az Astra: a 48. percben Vidács Krisztina küldte a labdát Schildkraut Fruzsina hálójába. A Haladás-Viktória eszmélt gyorsabban, Markó Edina egyórányi játékhoz közeledve változtatott és a kivétel nélkül jól játszó cserejátékosok közül Varró Veronika szupercserének bizonyult: a 18 éves támadó a 69. percben a balösszekötő helyéről elvégzett szabadrúgásból látványos győztes gólt lőtt.

Az előző kiírásban döntőt játszó szombathelyi csapat 2–1-es győzelemmel, ha a vártnál nehezebben is, de a mérkőzés összképe alapján megérdemelten jutott be az elődöntőbe.

Női NB I Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Hírajánló

Gólcsúccsal zárult a Simple Női Liga alapszakasza

Gólrekordot hozott a Simple Női Liga 22. fordulója. Az alapszakasz utolsó mérkőzésein 35 gól esett, ez 5,8-as átlagnak felel meg. Ilyen magas gólátlag korábban nem akadt az idényben.

2024. május. 13., 14:44
Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS