Női NB I
Kiütéssel nyert az ETO és a Ferencváros, szoros meccsen győzött az MTK
2024. április. 15., 12:57
Kiütéssel nyert az ETO és a Ferencváros, szoros meccsen győzött az MTK
A Női Simple Liga 18. fordulójának rangadóján az MTK legyőzte a Puskás Akadémiát. Az ETO és a Ferencváros is kiütötte ellenfelét. A KÉSZ-St. Mihály-Szeged a bennmaradás szempontjából nagyon-nagyon fontos győzelmet aratott a Szekszárdot fogadva.

A győriek kilenc gólig jutottak Székesfehérváron, egyáltalán nem érezték meg Kocsán, Vida, Nagy Fanni, White és Frajtovics hiányát. A sereghajtó piros-kékek az első félidőben jól tartották magukat, Süle Dóra gólját Földvári Fanni látványos lövéssel kiegyenlítette. Ám még ebben a játékrészben újra vezetést szerzett Savanya Csilla kapushibából elért találatával az ETO. A második félidőben már nem volt azonos súlycsoportban a két csapat, főleg, hogy Maya Ladhani két gyors gólja a második félidő elején eldöntötte a mérkőzést. A folytatásban Simon Franciskáról saját kapujába került a labda, Süle Dóra újabb gólt szerzett. Az utolsó tíz percre szétesett a hazaiak védelme, Vachter Fanni, Kovács Laura és Sali Rebeka is eredményes volt, 9-1-re nyert az ETO. Dörnyei Balázs, az ETO szakvezetője így látta a találkozót a klubja honlapjának nyilatkozva: „Két ellentétes félidőt játszottunk, de úgy gondolom, ez természetes a válogatott szünet után. A szünetben rendbe tettük a dolgokat, a második játékrészben egyértelműen domináltunk, ekkor már minőségben is megmutatkozott a különbség.”

Az FTC-Telekom a Haladás Viktóriát fogadta, a 6-0 a legfölényesebb bajnoki győzelme november 11. óta. A szünetben még nem festett úgy, hogy fél tucat gólig jut a címvédő, az első játékrészben nem esett gól. A másodikban beindult a henger, Csányi Diána két gólt is szerzett (az egyiket büntetőből), Jadyn Edwards, Nadja Sztanovics révén a légiósok is betették a magukét a közösbe, majd az utolsó percekben Fenyvesi Evelin fejelt, Nagy Viktória lőtt egy-egy gólt. „Nagyon jó első félidőt produkáltunk és a második játékrészt is jól kezdtük, voltak helyzeteink is. Igazából a harmadik bekapott gól fogta meg a csapatot, a meccs végére pedig szétestünk, ezt nem engedhetjük meg magunknak” – értékelte a vesztes csapat teljesítményét klubja honlapján Markó Edina, a szombathelyiek vezetőedzője.

Nagyon fontos győzelmet aratott a Szent Gellért Fórumban a KÉSZ-St. Mihály-Szeged. Az immár 14 pontos gárda a bajnoki idényben másodszor eredményes Sajti Krisztina góljával került előnybe a 19. percben a Szekszárd WFC. A találkozó a 86. percig nyílt volt, akkor lőtte a 17 éves Sovány Dorina a három pontot bebiztosító, második gólt.

A negyedik fogadta a tavasszal még százszázalékos harmadikot a Sándor Károlyról elnevezett akadémián. Tuza Petra gólja révén a Puskás Akadémia szerzett vezetést a 9. percben, ezt a hazaiak tíz perccel később Kovács Aida öngóljával egyenlítették ki. A szoros csata a 76. percben dőlt el, Barkóczi Bernadett tavaszi második, élvonalbeli pályafutása harmadik gólját lőtte (2-1).

„Sok pozitívumot hozott ez a mérkőzés. Az első félidőben türelmesen tudtunk játszani, amiből igaz, hogy sok helyzetet nem alakítottunk ki, de a korán bekapott buta gól után gyorsan sikerült egyenlítenünk. Tudatosan próbáltunk focizni, abból támadásokat építeni, a cserék jól szálltak be, hozzá tudtak tenni a játékhoz azonnal, nem tört meg a lendületünk a kényszerű változtatások miatt sem. Nagyot küzdöttünk a második játékrészben, örülök, hogy végül sikerült meglőnünk a győztes gólt” – mondta a látottakat értékelve Makrai László, az MTK Budapest vezetőedzője a klub honlapján.

A Puskás Akadémia FC-t irányító Halászi Kinga értékelése: „Szoros volt az összecsapás, de ma nem játszottunk igazán jól. Főleg az első félidőben nem találtuk a mérkőzés ritmusát, ennek ellenére megszereztük a vezetést. Lett volna lehetőségünk, hogy megrúgjuk a másodikat, de döntetlennel vonultunk szünetre. A forduláskor változtattunk, ám az MTK szervezett, jó csapat, mi pedig sem csapatszinten, sem egyénileg nem nyújtottunk kiemelkedőt, aminek vereség lett a követkeménye. Az olyan remek csapatok ellen, mint az MTK, a helyzeteket gólra kell váltanunk, jobban kell hát a lehetőségekkel sáfárkodnunk.”

A Diósgyőr 2-1-re nyert Budaörsön, Nagy Panna már a 11. percben vezetést szerzett a vendégeknek, ezt még a fehérorosz Hanna Skrihanava kiegyenlítette első magyarországi góljával. Ám a borsodiak a második félidőben tudtak még egyet szerezni, a szeptember óta először bajnoki gólt jegyző Oláh Adrienn révén.
A forduló záró mérkőzésén a Soroksár 2-0-ra győzött az Astra ellen, Üllőn. Nagy csatát vívott a két csapat, nagyon sokáig úgy festett, gól nélkül ér véget a mérkőzés, de a 87. percben Nagy Vanessza, majd a 92-ben Győrik Alexandra bevette Halla Petra kapuját.

Női NB I Az első és a második csatája következik a Simple Női Ligában

Alighanem az alapszakasz sorrendjét is eldönti az első és a második helyezett vasárnapi rangadója a női NB I-ben. Az FTC-Telekom egy ponttal jobban áll, mint ellenfele, a csütörtökön kupagyőzelmet ünneplő ETO FC Győr, ezért a döntetlennel is megőrzi a pozícióját.

Általános Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO

A győriek kiélezett, küzdelmes mérkőzésen győzték le az MTK Budapest együttesét a Simple Női Kupa döntőjében az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A rendes játékidő 1-1-es döntetlent hozott, majd a tizenegyespárbajban 3-2-re diadalmaskodott a zöld-fehér együttes.

Hírajánló

Kiütötte a Fradi a győri fiatalokat

Az olasz Serie A ragadójára – egy speciális ok miatt – az Internazionale edzője, Helenio Herrera az ifjúsági csapatát küldte a Juventus ellen 1961 áprilisában. A torinóiak 9:1-re nyertek… Alkalmasint ez a legjobb futballtörténelmi analógia arra, mi történt a Simple Női Liga 20. fordulójában. A sérülésektől sújtott, csütörtökön kupadöntőben szerepelt ETO FC az U19-es csapatával állt ki a Ferencváros elleni rangadóra.

2024. április. 29., 13:16
Az első és a második csatája következik a Simple Női Ligában

Alighanem az alapszakasz sorrendjét is eldönti az első és a második helyezett vasárnapi rangadója a női NB I-ben. Az FTC-Telekom egy ponttal jobban áll, mint ellenfele, a csütörtökön kupagyőzelmet ünneplő ETO FC Győr, ezért a döntetlennel is megőrzi a pozícióját.

2024. április. 26., 13:22
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO

A győriek kiélezett, küzdelmes mérkőzésen győzték le az MTK Budapest együttesét a Simple Női Kupa döntőjében az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A rendes játékidő 1-1-es döntetlent hozott, majd a tizenegyespárbajban 3-2-re diadalmaskodott a zöld-fehér együttes.

2024. április. 25., 22:44
Női U16: gól nélküli döntetlen a németek ellen

Női U16-os válogatottunk gól nélküli döntetlent játszott az U15-ös német válogatott ellen a két csapat szerdai felkészülési mérkőzésén Telkiben. Rácz Zsófia együttese az összecsapással a május elején sorra kerülő horvátországi UEFA Development Tornára hangolt.

2024. április. 24., 20:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS