Női NB I
Kiütötte a Fradi a győri fiatalokat
2024. április. 29., 13:16
Kiütötte a Fradi a győri fiatalokat
Az olasz Serie A ragadójára – egy speciális ok miatt – az Internazionale edzője, Helenio Herrera az ifjúsági csapatát küldte a Juventus ellen 1961 áprilisában. A torinóiak 9:1-re nyertek… Alkalmasint ez a legjobb futballtörténelmi analógia arra, mi történt a Simple Női Liga 20. fordulójában. A sérülésektől sújtott, csütörtökön kupadöntőben szerepelt ETO FC az U19-es csapatával állt ki a Ferencváros elleni rangadóra.

A vége éppen úgy nyolcgólos vereség lett, mint az Inter esetében, 1961-ben. A győri ifjak becsülettel tették a dolgukat, de nem volt ellenszerük a bajnokcsapat ellen. Csányi Diána három gólt is szerzett, mindet a második félidőben. Az elsőben Kubaszova, Gődér, Kovács és Hubbard talált a kapuba (8-0). Az eredménnyel szinte biztossá vált, hogy Albert Flórián csapata zárja majd az élen az alapszakaszt.

A Puskás Akadémia is kiütéssel nyert, mégpedig Budaörsön, a már kiesett helyi csapat ellen. A 6-0-s végeredményt hozó sikerhez Palakovics Laura, Mayer Zsófia és Szemán-Tóth Barbara is két-két góllal járult hozzá. Halászi Kinga vezetőedző a klub honlapjának nyilatkozva kiemelte: „Legelőször is nagyon örülünk, hogy újra sikerült nyernünk a bajnokságban. Voltak jó periódusai a mérkőzésnek, ha elöl egy kicsit még élesebbek és pontosabbak vagyunk, még nagyobb arányú lehetett volna a győzelem. Szép gólokat szereztünk, ma az volt a legfontosabb, hogy önbizalmat szerezzünk és visszatérjünk a győztes útra – ez megtörtént, úgyhogy elégedett vagyok.”

Az MTK kiheverte a kupadöntő lelki és fizikai megpróbáltatásait és simán, 5-1-re nyert Üllőn, az Astra ellen. Kós Petra ugyan vezetést szerzett a hazaiaknak , de Legendás Lora gyorsan kiegyenlített, majd Murár Viktória góljával már a szünetben is vezetett az MTK. A második félidőben Barkóczi Bernadett, Hriszanti Voila és Farádi-Szabó Edina szerzett gólt. „A csütörtöki kupadöntő után pénteken még nyalogattuk a sebeinket, szombaton viszont már csak ez a bajnoki volt a fókuszban. Sok időnk nem volt készülni, de nagyon profin lehoztuk ezt a mérkőzést. A meccset kicsit kényelmesen kezdtük, de a bekapott gól után sikerült váltani, gyorsan egyenlítettünk. Egy hatalmas szabadrúgásgóllal még a szünet előtt összejött a fordítás, a második félidőben pedig végleg eldöntöttük a három pont sorsát” – mondta Makrai László vezetőedző.

A Soroksár 4-1-re verte a már kiesett, sereghajtó Fehérvárt, a góljait Patkós Viktória, Nagy Vanessza, Rugovics Boglárka és Molnár Adelina szerezte, a vendégek 1-0-nál Szombati Katalin révén egyenlítettek.

A Diósgyőr 1-0-ra győzött Szegeden, a KÉSZ-St. Mihály ellen, a 18 éves Madarász Laura az első élvonalbeli gólját érte el.

A Haladás 2-2-re végzett a Szekszárd ellen, a vendégek kétszer vezettek, a hazaiak kétszer egyenlítettek. A sárga-feketék góljait Kágyi Kira és Brianna Taylor, a zöld-fehérekét Nagy Dorottya és Kiss-Lantos Hanna szerezte.

Női NB II NB II Kelet: a Honvéd kiütötte a Kazincbarcikát

Még egyet lépett a Bp. Honvéd a csoport megnyerése és egyben a feljutás felé: 9-0-ra verte a Kolorcity Kazincbarcikát. A kispesti csapat a hétvégén felteheti a koronát egész éves teljesítményére.

Általános Gólcsúccsal zárult a Simple Női Liga alapszakasza

Gólrekordot hozott a Simple Női Liga 22. fordulója. Az alapszakasz utolsó mérkőzésein 35 gól esett, ez 5,8-as átlagnak felel meg. Ilyen magas gólátlag korábban nem akadt az idényben.

Hírajánló

NB II Nyugat: a PMFC az NB I kapujában

Az NB II Nyugati csoportjában győztes öt csapat közül a Pécsi MFC nyert a legkisebb különbséggel, de övé a legértékesebb siker: feljutott a Simple Női Ligába.

2024. május. 14., 12:10
NB II Kelet: a Honvéd kiütötte a Kazincbarcikát

Még egyet lépett a Bp. Honvéd a csoport megnyerése és egyben a feljutás felé: 9-0-ra verte a Kolorcity Kazincbarcikát. A kispesti csapat a hétvégén felteheti a koronát egész éves teljesítményére.

2024. május. 14., 12:00
Gólcsúccsal zárult a Simple Női Liga alapszakasza

Gólrekordot hozott a Simple Női Liga 22. fordulója. Az alapszakasz utolsó mérkőzésein 35 gól esett, ez 5,8-as átlagnak felel meg. Ilyen magas gólátlag korábban nem akadt az idényben.

2024. május. 13., 14:44
Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS