Női NB I
Marlo Sweatman, az utolsó percek specialistája
2021. szeptember. 27., 21:08
Marlo Sweatman, az utolsó percek specialistája
Marlo Sweatmanre (zöldben) nagyon kell figyelnie az ellenfeleknek a félidők hajrájában
A Simple Női Liga 6. fordulójában összetorlódott, illetve kicsit talán szét is szakadt a mezőny. A hétvégén rangadókkal, szorosnak ígérkező mérkőzésekkel, újabb televíziós közvetítéssel jön a bajnokság első etapjának zárófordulója: addig is az érdekességek között csemegézünk, és mutatjuk a mérkőzések összefoglalóit is.

A Női NB I történetében még soha nem fordult elő, hogy a bajnokság első körének végéhez közeledve, a nyolccsapatos mezőnyben az első és az ötödik helyezett között, mindössze három pont a különbség.


Arra sem akadt még példa, hogy a 6. forduló után a tabella utolsó helyén álló csapat csak a mérkőzései felén szenvedett vereséget.


Vágó Fanni debütálása hozta a harmadik olyan újdonságot, amire korábban nem volt még példa az NB I-es bajnokságok történetében. Három csapatot, az FTC-Telekom mellett a Puskás Akadémiát (Halászi Kinga) és a Soroksár SC-t (Szeitl Szilvia) is női edző dirigált.


Az Üllőn lőtt három góllal előzött az FTC-Telekom, jelenleg Vágó Fanni csapata szerezte a bajnokságban a legtöbb találatot, 17-et. A legkevesebb gólt viszont továbbra is az ETO kapta, mindössze hármat. Szőcs Réka a Haladás-Viktória ellen kapott kettőt, a DVTK-tól egyet, mellette négy „clean sheetje” (azaz góltalan mérkőzése) van.


Maradva azoknál a kilencven perceknél, amelyekben valamely kapus nem kapott gólt: a lista élén álló Szőcs Rékát (4) Bíró Barbara (Haladás-Viktória, 2) és Chandra Bednar (FTC-Telekom, 2) követi, majd jön Pongrácz Ágnes (Puskás Akadémia, 1). Az MTK Budapestben két kapus védett a szezon eddigi, hat mérkőzésén, Erős Evelinnek és Varga Lucának 1-1 „nullás” mérkőzése volt. Farkas Kata és Török Noémi, az Astra két kapusa, valamint Schildkraut Fruzsina (DVTK) és Terestyényi Anna (Soroksár SC) még nem írhatott fel a neve mellé gól nélküli mérkőzést.


A bajnokság 6. fordulójában tíz gólt láttak a nézők, könnyű kiszámolni, ez éppen 2,5-es mérkőzésenkénti átlag. A leggyorsabb gól Pusztai Sáráé (2. perc). Ebben a fordulóban Benke Annamária a legfiatalabb gólszerző, ő 2005. július 5-én született, azaz 16 esztendős múlt.


A Simple Női Liga 6. fordulójának 10 gólja közül ötöt szerzett magyar játékos és szintén ötöt olyan labdarúgó, akinek nincs magyar állampolgársága. A hétvége egyetlen duplázója Maria Palama, a DVTK görög középpályása.


A góllövőlistát Sipos Lilla (MTK Budapest) vezeti, 7 góllal, Biljana Bradić és Vágó Fanni (5-5) előtt. Sipos Lilla öt mérkőzésen (az első forduló után valamennyi találkozón) talált a kapuba, Bradićnak 4 (neki az MTK elleni, szombati meccs volt az első, amin gól nélkül maradt, pedig kihagyott egy tizenegyest és a kapufát is telibe találta), Csányi Diánának (FTC-Telekom), Tiffany Cameronnak, Süle Dórának és Savanya Csillának (mindhárom ETO FC Győr), valamint Vachter Fanninak (MTK Budapest) 3-3 ilyen mérkőzése volt.


Marlo Sweatman, a Haladás-Viktória FC jamaikai középpályása három gólt szerzett eddig a szezonban. Mindhármat a félidő (kettőt az első, egyet a második játékrész) utolsó percében.

 

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS