Női NB I
Megkezdődött a felkészülés a Simple Női Liga tavaszi szezonjára
2023. január. 11., 15:03
Megkezdődött a felkészülés a Simple Női Liga tavaszi szezonjára
Az FTC-Telekom edzésein egyelőre csak ismerős arcokat látni
Fotó: fradi.hu
Az új esztendő második hetéhez érve a Simple Női Liga tizenkét csapata is megkezdte a felkészülést a bajnokság tavaszi folytatására. A liga következő fordulóját a március 11-12-i hétvégén játsszák majd, előtte az A-válogatott külföldi tornára utazik, illetve a két korosztályos válogatottra is nemzetközi program vár. A Simple Női Kupa negyeddöntője is megelőzi majd a bajnoki rajtot.

A sportszervezet közül több, a saját közösségi média-oldalán számolt be a felkészülés rajtjáról, a legfrissebb hírekről. Ezek közül szemezgettünk.

Az FTC-Telekomnál, a hagyományoknak megfelelően, orvosi vizsgálatokkal, felmérésekkel kezdődik az év. A keretben egyelőre nincs változás, Vágó Fanny azokra számíthat, akik ősszel is pályára léptek a bajnokcsapatban. Elkészült a felkészülési mérkőzések programja is, Vágó Fanny ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta a fradi.hu-nak: „Próbáltuk az egész felkészülést úgy felépíteni, hogy olyan csapatokkal játsszunk, akik nemzetközi szinten is elismertek. Ez nekünk is egy kihívás, de egyben segítség ahhoz, hogy felkészüljünk a bajnokság folytatására, vagy akár a nagyobb célokra”.

Az ETO FC Győr nem jelentette még be új játékos érkezését, de Horváth Cs. Attila szakágvezető a klub média felületein elárulta, erősítésként szinte biztosan érkezik egy válogatott játékos, sőt az sem kizárt, hogy még egy, nemzetközi szintű új labdarúgót is láthatnak a szurkolók. Az őszi keretből távozók közül a szakágvezető az aktív pályafutását befejező Fél Patrícia, valamint Sanda Malesević és az amerikai-magyar kettős állampolgár Elson Anett nevét említette.

Az MTK Budapest kapcsán Pinczi Anita szakágvezetői kinevezése volt az első újdonság (a korábbi válogatott védő természetesen felhagy az aktív labdarúgással), majd Sipos Lilla jelentette be távozását. A csatár Ausztriába, a másodosztály 9. helyén álló FC Südburgenlandhoz szerződött. Az MTK-é a téli átigazolási időszak első érkező „nagyágyúja” is: Zágor Bernadett az osztrák bajnok SKN Sankt Pöltentől egykori klubjához igazolt.

A Haladás Viktória keretében nincsen változás, bár az várható, hogy a korábbi sérültek közül többen – mint Szil Tünde, vagy Jelena Koprena – bekapcsolódhatnak a közös munkába. A Haladás Viktória közzétette már azt is, milyen felkészülési mérkőzésekkel készül a csapat a tavaszi rajtra, valamint a kupaküzdelmekre. Az első ilyen találkozót január 24-én, az NB II Nyugati csoportja listavezetője, a Budaörsi SC ellen vívják majd a szombathelyi lányok.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS