Női NB II
Megszenvedett az UTE a Nyíregyháza ellen
2024. április. 23., 13:16
Megszenvedett az UTE a Nyíregyháza ellen
A női NB II Keleti csoportjában az első három helyen álló csapat közül a Bp. Honvéd és az Eger könnyen, az Újpesti TE nagyon nehezen győzött.

A listavezető Bp. Honvéd az Arany Bácska pályáján, Jánoshalmán győzött 7-0-ra. Már a szünetig eldőlt a mérkőzés, akkor háromgólos volt a kispestiek előnye. Két játékos szerzett két-két gólt (Sipőcz Virág, Hortobágyi Laura), három pedig egyet (Szabó Jázmin, Matos de Jesus és Kós Gabriella).

Az Eger ugyancsak idegenben lépett pályára, Kazincbarcikán nyert 8-1-re. Jakab Zsófia három, Víg Klaudia és Pintér Petra két-két gólt szerzett, a nyolcadikat, valójában az elsőt Kókai Bíborka jegyezte. A hazaiak közül Balogh Dominika volt eredményes.

Az Újpest a Nyíregyházát fogadta. Az izgalmas első félidőben Csábi Bianka a vendégeknek szerzett vezetést, Katona Vanda a duplájával fordított, de Kocsis Kira még az első félidőben 2-2-re alakította az állást. A második játékrészben már csak egy gól esett, azt pedig Véglás Viktória szerezte, megnyerve a lila-fehéreknek a mérkőzést.

Az SKSE Women a 29. perctől tíz emberrel játszott Horváth-Keviczki Kitti kiállítása miatt. Addig jól tartotta magát a hazai csapat a Lőrinci Kitartás ellen, de az emberelőnybe került vendégek aztán felülkerekedtek. Igaz, hat góljukból kettő öngól volt, somoskőújfalui játékosról került a labda Verbói Liliána kapujába. A fővárosiak közül Vojnity Nóra két, Sárkány Bianka és Deczki Vanda egy-egy gólt szerzett.

A Szolnoki MÁV a különbséget tekintve feltétlenül meglepetést keltett a BVSC-Zugló elleni, 4-1-es idegenbeli győzelmével. Vincze Bianka, Bene Napsugár és Medgyes Edina egy-egy találatával már 3-0-ra vezetett a Szolnok, Szűcs Alexandra szépített. A 84. percben Mészáros Viktória állította be a végeredményt.
Egyetlen mérkőzésen született döntetlen a fordulóban, a Gyulai Amazonok 1-1-re végeztek az FC Hatvannal. Nagy Katalin a hazaiaknak szerzett vezetést a 32. percben, Sass Viktória egyenlített az 59.-ben

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS