Női NB I
Döntetlennel melegített a szerdai fináléra a két kupadöntős
2022. április. 25., 11:05
Döntetlennel melegített a szerdai fináléra a két kupadöntős
Feketevizi Tímea (balra) szerezte a Haladás mindkét gólját
A szerdai kupadöntő két csapata, az ETO és a Haladás-Viktória szinte egyforma mérkőzést játszott a Simple Női Liga 17. fordulójában. Diósgyőrben és Üllőn is a hazaiak vezettek először, de a „kupás” csapat fordítani tudott, végül azonban pontosztozkodással végződött a találkozó. Az FTC-Telekom és az MTK Budapest ellenfele a két újonc volt, a tavalyi bajnoki döntő mindkét szereplője nagy gólkülönbségű győzelmet aratott.

OTP Bank Liga NB I. 17. forduló

Sorsolás
2023. 12. 16. 12:30
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2023. 12. 16. 15:00
Kisvárdai Várkerti Stadion
2023. 12. 16. 17:30
DVTK Stadion
2023. 12. 17. 13:30
Kecskeméti Széktói Stadion
2023. 12. 17. 16:00
Groupama Aréna
2023. 12. 17. 18:00
Puskás Akadémia Pancho Aréna

A diósgyőri találkozón hamar vezetést tudott szerezni a DVTK. A 3. percben Hanna Barker ütközött Katerina Szamszon kapussal, az árván maradt labdát Balázs Csilla továbbította a kapuba. A piros-fehérek egy bő félidőnyit őrizték előnyüket, akkor viszont „beindult” az ETO. Az 51. percben Tiffany Cameron, majd Németh Loretta passzából Vida Boglárka, harmadikként pedig – 11-esből – Rácz Zsófia szerzett gólt. A hajrában viszont a lelkes diósgyőriek bizonyultak eredményesebbnek, bő negyedórával a vége előtt a napokban a születésnapját ünneplő Biljana Bradics, majd Hanna Barker is betalált – döntetlen lett a vége, amivel a bajnoki versenyfutásban egyik csapat sem lehet tökéletesen elégedett.


Üllőn – Kós Petra révén – a szombathelyi védők hibáját kihasználó Astra HFC került előnybe, már a 11. percben. A hazaiak csaknem a szünetig őrizték előnyüket, ám a fordulás előtt a Jelena Koprena remek passzával kapura törő Feketevízi Tímea egyenlített. A felvidéki támadó a szünet után ott folytatta, ahol a pihenő előtt abbahagyta: szép egyéni akciót megkoronázva lőtt gólt. A folytatásban is a Haladás-Viktória játszott fölényben, de a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, az Astra HFC egyenlíteni tudott: a jobb oldali támadásból érkező centerezés után Gelb Mónika sodorta a hálóba a labdát.


Az FTC-Telekom a masszív Puskás Akadémiát fogadta és győzte le 6–0-ra. (A felcsútiak veresége után a Haladás-Viktória maradt az egyetlen csapat, amely – a bajnokságot és a kupát is figyelembe véve – még veretlen 2022-ben.) A Kocsis Sándor Sportközpontban, Németh Diána remek átlövésével már az 5. percben vezetést szerzett a címvédő, majd Fenyvesi Evelin remek passzából Vágó Fanni növelte a hazaiak előnyét. A második félidőben előbb a védők hibáját kihasználó Szabó Viktória, utána a már második találatát szerző, a góllövőlistát egyre nagyobb fölénnyel vezető Vágó Fanni is betalált. A hajrá is a Fradié volt bő negyedórával a vége előtt Demeter Réka és Csigi Eszter találataival alakult ki a 6–0-s végeredmény. A zöld-fehérek kapcsán két statisztikára érdemes felhívni a figyelmet: az egyik, hogy Vágó Fanni csapata a tavasz eddig lejátszott mind az öt bajnokiját legalább ötgólos különbséggel nyerte meg (a „szórásban” az ETO és a Haladás-Viktória nincs benne), a másik pedig az, hogy maga a játékos-edző, valamennyi mérkőzésen eredményes volt. Az FTC-Telekom a következő, a 18. fordulóban – a Kocsis Sándor Sportközpontban, illetve az M4 Sport Plusz biztosította nyilvánosság előtt – az ETO FC Győrt fogadja. Amennyiben a hazaiak nem szenvednek vereséget azon a mérkőzésen, alapszakasz-elsőségüket ünnepelhetik.


Az MTK Budapest a Soroksár ellen győzött, 4–0-ra. A sokáig gól nélküli találkozó 60. percében Nagy Virág szabadrúgásból szerzett előnyt a kék-fehéreknek, majd a 72. percben Ira Podolszka találata tulajdonképpen eldöntötte a mérkőzést. Érdekesség, hogy Farkas Attila ezúttal mindössze két „légióst”, Podolszkát, valamint Oli Markovicsot jelölte a kezdőcsapatba – négyen pedig a kispadon kezdtek – de végül az MTK négy góljából hármat „légiós” szerzett.

U17 női Női U16: győzelemmel kezdtünk a görögök ellen

Női U16-os válogatottunk 1-0-s győzelemmel kezdett Görögország ellen a horvátországi UEFA Development Torna csütörtöki nyitónapján. A válogatott csapatkapitánya, Horváth Petra volt eredményes.

U17 női UEFA-tornára utazik a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk május elsején utazik Horvátországba, hogy összemérje tudását a görög, az izraeli és a horvát korosztályos-válogatottal az UEFA Development Tornán.

Hírajánló

Az utolsó előtti fordulót játsszák a Simple Női Liga alapszakaszában

A bajnoki helyezések alapján a legrangosabb találkozó a Puskás Akadémia és az ETO FC Győr összecsapása.

2024. május. 03., 15:52
Női U16: győzelemmel kezdtünk a görögök ellen

Női U16-os válogatottunk 1-0-s győzelemmel kezdett Görögország ellen a horvátországi UEFA Development Torna csütörtöki nyitónapján. A válogatott csapatkapitánya, Horváth Petra volt eredményes.

2024. május. 02., 22:10
UEFA-tornára utazik a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk május elsején utazik Horvátországba, hogy összemérje tudását a görög, az izraeli és a horvát korosztályos-válogatottal az UEFA Development Tornán.

2024. április. 30., 21:22
UEFA-mentorok népszerűsítették a női labdarúgást Telkiben

Első alkalommal rendezték meg Telkiben az UEFA kezdeményezésére a női labdarúgást népszerűsítő kétnapos workshopot a magyar női labdarúgásban dolgozó szakemberek számára.

2024. április. 30., 17:57

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS