Magyar Kupa
Négygólos győzelemmel jutott tovább az FTC-Telekom
2021. október. 09., 18:33
Négygólos győzelemmel jutott tovább az FTC-Telekom
A két gólt fejelő Csigi Eszter (középen) főszerepet vállalt az MTK Budapest elleni továbbjutásban
Fotó: Fradi.hu
A szombati játéknap végére hat szereplőt már ismerünk a Simple Női Kupa negyeddöntőinek résztvevői közül. A Haladás-Viktória FC és a Soroksár SC után, ma a címvédő FTC-Telekom, valamint az Újpest FC, az ETO FC Győr és a Diósgyőri VTK is bejutott a tavaszi folytatásba.

OTP Bank Liga NB I. 3. forduló

Sorsolás
2023. 08. 11. 20:00
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2023. 08. 12. 18:00
Szusza Ferenc Stadion
2023. 08. 12. 20:15
DVTK Stadion
2023. 08. 13. 16:30
Debreceni Nagyerdei Stadion
2023. 08. 13. 18:45
Groupama Aréna
2023. 08. 13. 21:00
Kecskeméti Széktói Stadion

A legnagyobb érdeklődéssel kísért párharc, az MTK Budapest és a Ferencváros összecsapásán a vártnál nagyobb különbség volt a csapatok között, a Vágó Fanni irányításával még hibátlan zöld-fehérek sima győzelmet arattak. A 17. percben Csányi Diána ívelt balról, középre szögletet, Erős Evelin szerencsétlenül nyúlt a labdához, Csigi Eszter pedig a hálóba stukkolta az FTC-Telekom vezetőgólját. A vendégek a szünet előtt növelni tudták előnyüket, a 44. percben Vágó Fanni középtávoli átlövéssel duplázta meg csapata előnyét. A második félidőben Csigi Eszter újabb fejese – a védő ezúttal is szöglet nyomán küldte a kapuba a labdát – növelte háromgólosra a címvédő előnyét, majd nem sokkal a lefújás előtt Pusztai Sára állította be a végeredményt. – Sajnos volt ennyi különbség a két csapat között. Az összes párharcot elveszítettük, nem tudtunk nyomást helyezni az ellenfélre, már az elején látható volt, hogy ebből baj lehet. 0–3 után a lányok megmutatták, hogy tudnak focizni, de ez ekkor már kevés volt. Gratulálok a Fradinak a továbbjutáshoz – nyilatkozta az MTK Budapest internetes oldalának Farkas Attila, a kék-fehérek vezetőedzője.

A két csapat egy hét múlva újra összecsap, de akkor már a Simple Női Liga 8. fordulójában.


Gyulán az Újpest FC nagy gólkülönbséggel nyerte meg a két másodosztályú csapat mérkőzését. A lila-fehérek 8–1-es sikerével végződött találkozón a vendégcsapatból Kiss Fanni és Moldovan Diána is három gólt szerzett.


Magabiztos győzelemmel lépett túl másodosztályú ellenfelén az ETO FC Győr. Sali Rebeka a 3. és a 16. percben is gólt szerzett, megpecsételve ezzel a házigazda hatvaniak sorsát. A folytatásban Vida Boglárka és Oláh Adrienn is gólt szerzett, majd a második félidőben Süle Dóra duplázott – az ETO féltucat gólt szerezve jutott be a legjobb nyolc közé.


Bém Gábor, a Szekszárdra utazó DVTK vezetőedzője több fiatalnak, az eddigi bajnoki mérkőzéseken kevesebb lehetőségek kapó játékost is a kezdőcsapatba került. Csapata Krisztin Sára révén már a 3. percben gólt szerzett, majd negyedórával később Bianca Sandu duplázta meg a borsodiak előnyét. A jól küzdő szekszárdiak az 59. percben, Kágyi Árvácska góljával szorossá tették a mérkőzést, de a hajrá a három további gólt szerző diósgyőrieké volt. A vendégek 5–1-es győzelme Hriszanti Voila, Bianca Sandu és Sain Anna góljaival született meg.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS