Női NB I
Négygólos különbséggel győzte le az ETO a bajnok Ferencvárost
2021. szeptember. 05., 10:02
Négygólos különbséggel győzte le az ETO a bajnok Ferencvárost
Oláh Adriennek döntő érdeme van az ETO első góljában
Fotó: eto.hu
A Simple Női Liga 4. fordulója számos „újdonságot” hozott. Láthattuk a szezon első élő televíziós közvetítését, az ETO FC Győr a két csapat közös történelmében először győzte le a Ferencvárost, a Fradi olyan különbséggel szenvedett vereséget, mint tíz éves történetében még soha, megvan a 2021-2022-es szezon első döntetlenje (sőt, rögtön kettő), megszerezte első pontját a Puskás Akadémia FC.

OTP Bank Liga NB I. 4. forduló

Sorsolás
2023. 08. 18. 18:00
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2023. 08. 18. 20:15
ZTE Aréna
2023. 08. 19. 17:45
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2023. 08. 19. 20:00
Paksi FC Stadion
2023. 08. 21. 20:15
Debreceni Nagyerdei Stadion
2023. 12. 06. 19:30
Mezőkövesd Városi Stadion

A fordulót a két újonc, a Puskás Akadémia FC és a Soroksár SC felcsúti mérkőzése nyitotta. A Pancho Arénában az első félidő gól nélkül végződött, bár a játékrész elején a vendégek játszottak némi fölényben, majd kiegyenlített lett a játék, mindkét oldalon egy-egy kapufával. A fordulás után viszont hamar vezetést szerzett a Puskás, egy kapu előtti kavarodásban Szemán-Tóth Barbara kotorta a háló felé a labdát, amely még Buzás Katát is érintette, mielőtt átjutott volna a gólvonalon. Két perc sem kellett a Soroksár SC-nek az egyenlítéshez, Molnár Adelina látványos lövését szinte zsinóron húzták Pongrácz Ágnes hálójába. A gyors gólváltás után a játék visszatért a korábbi kerékvágásba, a két tizenhatos között gyűrték egymást a csapatok, „eredmény” nélkül. Ezen, még az sem változtatott, hogy a vendégek az utolsó negyedórában – a második sárgalapját kapó Tamók Rebeka kiállítása miatt – emberelőnyben játszhattak. Maradt az 1–1, a szezon első döntetlenje, a játék képe alapján igazságosnak mondható pontosztozkodás.


A Diósgyőri VTK szombathelyi mérkőzése előtt technikai hiba borzolta a vendégek idegeit. Kiderült, hogy két minőségi csatáruk, Biljana Bradić és Hanna Barker ideiglenes versenyengedélye lejárt augusztus végén, a piros-fehéreknek nélkülük kellett pályára lépnie a Haladás-Viktória ellen.

Parázs támadásokkal kezdődött a mérkőzés, az egyik oldalon Marlo Sweatman, a másikon pedig a kapufát eltaláló Bianca Sandu állt közel a gólszerzéshez, majd Nagy Vanessza és Urbán Viktória is adott munkát Schildkraut Fruzsinának, a borsodiak kapusának. A játékrész feléhez érve vezetést szerzett a vendégcsapat, a szabadrúgásból középre ívelt labdából a görög Hriszanti Voila juttatta előnyhöz csapatát. A szombathelyiek labdabirtoklási fölénye ellenére, a DVTK növelni tudta előnyét, a 42. percben Maria Palama szerzett az alapvonal közelében labdát, jól passzolt középre, Krisztin Sára pedig megduplázta a vendégcsapat előnyét. A mérkőzés végkimenetele szempontjából döntőnek bizonyult, hogy az első játékrész utolsó mozzanataként Jelena Koprena szögletét Marlo Sweatman átvette a hosszú oldalon, majd tizenkét méterről a bal alsó sarokba lőtte a Haladás-Viktória szépítő gólját. A második félidőben – bár a hazaiaknak Nagy Vanessza, Ana Maria Vladulescu és a beállt Herczeg Andrea révén is voltak lehetőségei – a szervezetten játszó DVTK őrizni tudta előnyét: egészen a 91. percig. Ekkor Balogh Henrietta beadására Marlo Sweatman érkezett pontosan és közelről a kapuba rúgta a Haladás-Viktória egyenlítő találatát.


Győrben két olyan csapat találkozott, amelyet a szurkolók a bajnoki döntőre, de akár az aranyéremre is esélyesnek tartanak. A címvédő FTC-Telekom esetében ez természetes, az ETO pedig 2021-es erősítéseivel tett sokat azért, hogy a legjobbak közé kerüljön. Új csapat épült Győrben, amelyben a fővárosi zöld-fehérek ellen például két olyan játékos – Tillinger Dóra és a kapitány Öreg Cintia – került csak a kezdőcsapatba, aki az elmúlt őszön is a csapat játékosa volt.

A mérkőzés első harmadának játékára talán az „óvatos” a legjobb jelző, más sportágból vett hasonlattal élve, a viaskodók keresték a fogást egymáson. Ha adódtak is lehetőségek mindkét oldalon, igazi nagy helyzetet, látványos kapusbravúrt nem láthatott az ETO Stadion szép számú közönsége. A 35. percben azután Oláh Adrienn csavart középre balról egy szögletet, a labda valószínűleg elkerülte volna a kaput, de a hosszú oldalon, a kapufa előtt álló Lara Ivanusa olyan szerencsétlenül ért hozzá, hogy az a hálóba pattant. A hazaiak 1–0-s vezetésével fordultak a csapatok, majd a második félidő elején az derült ki, hogy az FTC-Telekom nem tud váltani. Az ETO szervezettebben, taktikusabban játszott, jelentős fölényt alakított ki a középpályán és – a mezőny legjobbja, Tiffany Cameron, valamint elsősorban Savanya Csilla, Kovács Laura és Németh Loretta révén – több kitűnő egyéni teljesítményt tudott felmutatni, mint a Fradi, amelyben talán Vágó Fanni és Németh Diána agilitása emelhető ki.

Az 54. percben a bal oldali oldalvonaltól induló, négy védő kíséretében a tizenhatos területére lépő Cameron lőtt a hosszú alsóba, eldöntve ezzel tulajdonképpen a mérkőzést. Ez a 2–0 -is tekintélyt parancsoló sikernek számított volna a bajnokcsapat ellen, ám a hajrában még Savanya Csilla (90.) és Vida Boglárka (91.) is lőtt egy-egy gólt, szinte hihetetlenné téve a győri csapat győzelmének gólkülönbségét.


A forduló negyedik mérkőzésén, az MTK Budapest – Üllőn – legyőzte az Astra HFC-t és továbbra is százszázalékos mérleggel vezeti a bajnokságot.

A találkozót, szokásos erős presszingjét alkalmazva az ezúttal fehér mezben és szürke nadrágban játszó vendégek kezdték jobban, el is jutottak egy kapufáig. Bő negyedóra után azonban a bajnokság korábbi mérkőzésein látottakhoz képest szerkezetet váltó, Vidács Krisztinát is a védelembe rendelő Astra felvette a fonalat, kiegyenlítetté vált a játék. A szervezett hazai csapat nem csak tartotta a döntetlent, de Árvay Hanna fura mozdulattal szerzett találatával a vezetést is megszerezte. Sipos Lilla révén, büntetőből egyenlített az MTK, ám a félidő végén a kontrázó Astrának, ismét Árvay Hannának voltak lehetőségei – a találkozó végkimenetele szempontjából döntőnek bizonyult, hogy ezek kimaradtak.

A második félidő Astra-góllal kezdődött, a hibázó védők közül Árvay Hanna kotorta a labdát korábbi csapattársa, Erős Evelin hálójába, majd egészen a hajráig a levegőben lógott a forduló második nagy meglepetése. Ám a 75. percben Sipos Lilla kihasználta a védők helyezkedési hibáját és Farkas kapus felesleges kifutását, hét perccel később pedig újabb büntetőt lőhetett az MTK Budapest. Farkas Katalin védte Sipos Lilla lövését, de a harmadik gólját szerző támadó a hálóba tudta lőni a labdát, kialakítva ezzel a végeredményt, a 3–2-es vendéggyőzelmet.


A következő, az 5. forduló előtt hétközi találkozó is lesz a Simple Női Ligában, az FTC-Telekom és a Soroksár SC kedden, 16.30-tól pótolja elmaradt mérkőzését.

Tabella

 

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS