Női NB I
Négynapos forduló vár ránk a Simple Női Ligában
2021. október. 29., 09:33
Négynapos forduló vár ránk a Simple Női Ligában
A Diósgyőr és a Puskás Akadémia összecsapása nyitja majd a 9. fordulót
Négynapos fordulót rendez a hétvégén a Simple Női Liga. A két szombati és a szokásos, vasárnapi, üllői mérkőzés mellett, a listavezető FTC-Telekom és a Soroksár SC az eredetileg péntekre tervezett találkozóját keddre halasztotta.

OTP Bank Liga NB I. 9. forduló

Sorsolás
2023. 10. 06. 20:30
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2023. 10. 07. 12:45
Mezőkövesd Városi Stadion
2023. 10. 07. 16:15
Szusza Ferenc Stadion
2023. 10. 07. 20:30
Kecskeméti Széktói Stadion
2023. 10. 08. 13:00
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2023. 10. 08. 16:30
Groupama Aréna

A halasztás miatt, egy olyan mérkőzés nyitja majd a fordulót, amely előtt mindkét csapat nehéz helyzetben van. Korábban talán azt hihettük, ha az élet számos területe még nem is, a női labdarúgás talán már túl van a koronavírus-járványon. Sajnos nem, mindkét gárda – sőt az élvonal más csapata is érintett – és ez könnyen befolyásolhatja egyes mérkőzések kimenetelét. A DVTK a válogatott szünet előtti fordulóban jó játékkal, Soroksáron aratott győzelmével mutatta meg, hogy joggal formál igényt a legjobb négybe kerülésre. Az utánpótlás játékosokra is építő Puskás Akadémia dolgát – a két brazil ász sérülése mellett – a korosztályos Európa-bajnoki selejtezők is nehezíthették, érdekes azonban, hogy ez az U17-re sokkal inkább igaz volt, mint a hét elején befejeződött U19-re.


Szombaton találkozik a Haladás-Viktória FC és az MTK Budapest is. A hazai zöld-fehérek az eddig lejátszott 8 mérkőzés alapján stabil középcsapatnak látszanak, míg az MTK, amely nagyon jól kezdte a szezont, a legutóbbi négy, a kupát is ide számítva öt mérkőzésén nem tudott nyerni. A hazai csapatból Gődér Brigitta és Horti Boglárka bizonyosan hiányozni fog, míg a kék-fehérek helyzetét Sipos Lilla sérülése nehezíti.


Az Astra győzni tudott a legutóbbi fordulóban, méghozzá idegenben, ennek ellenére nagy bátorság kellene azt állítani, hogy az üllőiek az ETO elleni hazai mérkőzés favoritjai. A bajnoki döntőt célzó zöld-fehérek eddig egyetlen mérkőzés kivételével mindig szereztek legalább két gólt. Mondhatnánk, ha ez most is így lesz, az alaposan megnehezíti a hazaiak dolgát, de érdekes: ha az Astra szezon korábbi mérkőzésein gólt szerzett – szintén egyetlen kivétellel – az mindig legalább két találatot jelentett. Az Astra két kulcsjátékosa, Török Noémi és Árvay Hanna jó teljesítményt nyújtott az U19-es válogatottban – meglátjuk, hogy ez hogy „köszön vissza” a Simple Női Ligában.


Kedden fogadja a Soroksár SC a Ferencvárost. A két csapat idei első mérkőzése fordulatos, jó összecsapást hozott és alighanem ezúttal is igazi presztizs csatára számíthatunk – amelynek azért a tabella élén robogó FTC-Telekom a favoritja.   

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS