Női NB I
Nem hibáztak a dobogósok
2024. április. 02., 14:14
Nem hibáztak a dobogósok
Fotó: fradi.hu
Az első három helyezett fölényes győzelmet aratott a Simple Női Liga 17. fordulójában. Így nem változott köztük a helyzet.

A tavasszal még a bajnokságban és a kupasorozatban is százszázalékos ETO FC hazai pályán kiütötte a KÉSZ-St. Mihály-Szeged csapatát. A nyolc gólból Vachter Fanni, Öreg Cintia és Kathleen White Kennedy egyaránt kettőt-kettőt szerzett, Rachel McCarthy és Sali Rebeka egyet-egyet. Dörnyei Balázs, a győztesek szakvezetője mondta a klubja honlapjának nyilatkozva:

„Egy kissé felforgatott összeállításban léptünk pályára, főleg a védelemből hiányoztak játékosok. Ez megint egy új csapat volt, de remek mentalitással és jó szellemiséggel szálltunk bele a mérkőzésbe, ahol hamar tudatosítottuk az ellenféllel, hogy ma itt nem lesz esélye. Örülök neki, hogy sok szép akciónk volt, sokféle gólt rúgtunk, köztük olyat is, ami akár a forduló gólja is lehet. Elégedettek lehetünk az eredménnyel, a játékkal és azzal is, hogy nem kaptunk gólt. Úgy megyünk el válogatott szünetre, hogy egymás után hat meccset nyertünk, ami úgy gondolom, bármely csapatnak becsületére válna.”

Az FTC-Telekom 6-1-re verte az utolsó helyen álló Fehérvárt. A Kocsis Sándor Sportközpontban is dupláztak ketten, Vlada Kubaszova és Jadyn Edwards. Egy gólt szerzett Csányi Diána és Papp Luca. A vendégek a második félidő elején, 0-4-nél, Szabó Bernadett révén szépítettek.

A Puskás Akadémia a Haladás Viktóriát fogadta, a Pancho Arénában. A 31. percben már 30-ra vezetett Halászi Kinga csapata, Nagy Lili, Melana Szuravceva és Tuza Petra góljával. Az utolsó találat a 88.percben esett, Zán-Fábián Panna talált a kapuba. A vezetőedző nagyon elégedett volt a látottakkal: „Az év legjobb meccsét játszottuk, talán még az őszi szezont idevéve is.  Mind a kisjátékokat, mind pedig a hosszú labdákat jól alkalmaztuk, szépen futballoztunk, sok helyzetet kialakítva. Elégedett vagyok a lányokkal, extra teljesítményt nyújtottak.”

Az ellenfél edzője, Markó Edina így látta a mérkőzést: „Jól kezdtük a mérkőzést, nem volt bent a meccsben, hogy ellenfelünk húsz perc után már 2-0-ra vezet. Demoralizáló gólokat kaptunk, a harmadik találat pedig már ennek volt köszönhető. A szünetben megpróbáltam felrázni a lányokat és azt kértem: mutassák meg, hogy ennél többet tudnak. A második félidőben már jó volt a csapatjátékunk, de a Puskás Akadémia az egész meccsen nem tudott taktikailag fölénk kerekedni. Sajnos nem fogtunk ki jó napot, viszont a lányok fegyelmezetten futballoztak. A hazaiak jól használták ki helyzeteiket, megérdemelten nyertek, de a gólkülönbség túlzott.”

Az MTK kétgólos győzelmet aratott Diósgyőrben, a mérkőzés hajrájában dőlt el a mérkőzés. A 37. percben Legendás Lora, a 41. percben a görög Hriszanti Voila vette be Ádám Anna kapuját. Makrai László vezetőedző elégedett volt: „A legfontosabb az volt, hogy kijavítsuk a múlt heti botlást, örülök, hogy ez sikerült. Az első félidőben volt 10-15 jó percünk, ennek köszönhetően sikerült is megnyerni a mérkőzést. A második félidőben inkább mezőnyben folyt a játék, kevés helyzet alakult ki a kapuk előtt. Elégedett vagyok a lányok mai teljesítményével, sűrű márciust zártunk le ezzel a mérkőzéssel. Most a válogatott pihenő miatt szusszanunk egy kicsit, feltöltjük a tankokat, mert komoly feladatok várnak ránk áprilisban - elég csak a kupadöntőre gondolni - és a szezon hátralévő részében.”

Az Astra 3-2-re nyerni tudott Szekszárdon, s ezzel fellépett a hatodik helyre. Kós Petra egy, Szakonyi Emese két gólt is szerzett. A hazaiak mindkét találatát Brianna Taylor lőtte, 0-2-nél és 1-3-nál.

A forduló záró mérkőzésén a Soroksár 4-1-re megverte a Budaörst. Győrik Alexandra gólját még kiegyenlítette Berencsi Boglárka, de aztán Molnár Adelina, Nagy Vanessza és Kern Fanni is eredményes volt.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS