Női NB I
Nyerni tudott az ETO Diósgyőrben
2021. május. 01., 20:24
Nyerni tudott az ETO Diósgyőrben
Szőcs Réka, a győriek kapusa, hatodik tavaszi meccséből ötödször "húzta le a rolót"
Fotó: DVTK.eu
A Simple Női Liga 19. fordulójának mindkét szombati mérkőzése váratlan eredményt hozott. Az ETO FC Győr diósgyőri sikere a tabellán elfoglalt helyezések alapján meglepetés, a bajnoki döntős MTK Hungária pedig olyan különbséggel győzte le a Kelen SC-t, amelyre talán a kék-fehér szurkolók sem számítottak: 10–0-ra végződött a két fővárosi csapat találkozója.

A Simple Női Liga tabellájának élén álló MTK Hungária esélyesként lépett pályára a BKV Előre Stadionban. Tóth Mihály, a kék-fehérek edzője ezúttal is sok fiatalt jelölt a kezdőcsapatba, míg a vendégeket irányító Könczey Zsolt a kapuban változtatott: a télen Soroksárról igazolt Böröcz Bettina védett Erős Evelin helyett.

A Kelen bő negyedórán át tudta megőrizni a kapuját a góltól, ekkor a Kocsán Petra által becenterezett labdát Diószegi Fanni perdítette Böröcz hálójába. Félóra játék után növelte előnyét a hazai csapat, a Mayer Zsófia által középre lőtt labdába a hajdanán MTK-s Tatai Krisztina olyan szerencsétlenül ért bele, hogy a hálóba pattant róla a labda. Bár csak negyedóra volt már hátra a félidőből, ebbe még három gól belefért: Kocsán Petra duplázott, Pápai Emőke pedig tizenegyesből növelte az MTK előnyét.

Öt-nullás MTK vezetéssel kezdték a csapatok a második félidőt, amiből hamar hat lett: a 49. percben Pinczi Anita tökéletes átadásából Kocsán Petra már a harmadik gólját lőtte. Csányi Diána következett, ő a vendégek térfelén szerzett labdát, majd a kissé kint álló Böröczöt átemelve lőtt gólt, az ezúttal akciógólt lövő Pápai Emőke találatával pedig már 8-0-ra vezetett a nagy kedvvel és kivételesen eredményesen játszó MTK Hungária. A hajrában még Diószegi Fanni és Kocsán Petra is lőtt egy-egy újabb gólt, a listavezető a bajnoki döntő hónapjába lépve kétszámjegyű győzelemmel tartott erődemonstrációt.


Diósgyőrben a bajnokság ligarendszerű alapszakaszát követő bronzpárbajra készülő DVTK, és a forduló előtt még osztályozós helyen álló ETO FC Győr vívott nagy csatát. Az első félidőben főként a két tizenhatos között vívtak nagy csatát a csapatok, valódi helyzetek nélkül. A 40. percben azután a februárban éppen a DVTK-tól az ETO-hoz igazolt Oláh Adrienn szánta rá magát átlövésre, és valamivel több mint húsz méterről küldött bombája a kapufát is érintve vágódott a hálóba.

A második félidőben a DVTK nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, a játékrész nagyobb részében mezőnyfölényben is játszott, de a győriek védelme, Szőcs Rékával az élen, állta a sarat. A vendég ETO megőrizte előnyét, 1–0-ra megnyerte a mérkőzést és óriási lépést tett a biztos bennmaradás felé. Érdekesség, hogy az ETO a harmadik győzelmét aratta tavasszal, ebből kétszer úgy nyert 1–0-ra, hogy a találkozó egyetlen találatát Oláh Adrienn szerezte. Ki kell emelni Szőcs Réka teljesítményét is: a válogatott kapus ötödik ETO-s mérkőzésén nem kapott gólt, kizárólag korábbi csapata, az MTK Hungária támadói vették be a kapuját.

Tabella

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS