Általános
Pontot szerzett a Soroksár az MTK ellen
2024. március. 25., 12:57
Pontot szerzett a Soroksár az MTK ellen
mtkhungaria.hu
Ezúttal a Soroksár keltette a legnagyobb meglepetést a Simple Női Ligában, miután pontot szerzett a kupaelődöntőben az FTC-Telekomot búcsúztató MTK Budapest otthonában.

- Tudtuk, hogy nem leszünk top formában a szerdai kupameccs után, de nem szeretném erre fogni, hogy nem sikerült győznünk. Két egyéni hibából kaptuk a gólokat, kétszer vissza tudtunk jönni, de egy ilyen meccsen valahogy be kell tuszkolni a győztes találatot. A Fradi ellen jól jöttünk ki a veszélyes szituációkból, most a szerencse nem a mi oldalunkon állt. De ezek is mi vagyunk, ettől az eredménytől nem lettünk rosszabb csapat. Újfent bebizonyosodott, ha olyan csapatok ellen játszunk, akik ellen nekünk kell dominálni, az sajnos nem mindig sikerül – így értékelte a mérkőzést Makrai László, a kék-fehérek vezetőedzője. A Sándor Károly Labdarúgó Akadémián Patkós Viktória góljával a Soroksár szerzett vezetést, ezt Maria Palama kiegyenlítette. Ám Nagy Vanessza a 40. percben tizenegyesből újra a vendégeket juttatta előnyhöz. Már a 48. percre kialakult a végeredmény (2-2), a második félidőre beálló Zágor Bernadett lőtt közelről a kapuba.

Továbbra is százszázalékos tavasszal az ETO, amely a bajnoki szezonban először nyert egygólos különbséggel. Üllőn Süle Dóra már a kilencedik percben vezetést szerzett, ezt Gelb Mónika a 34. percben büntetőből kiegyenlítette. Savanya Csilla szerezte a mérkőzést eldöntő gólt, a 44. percben, szabadrúgásból.

- Tudtuk, hogy nem számíthatunk könnyű meccsre az Astra ellen. Nagyon fegyelmezetten védekező csapattal találkoztunk, ráadásul olyan pályán játszottunk, amin nem nagyon lehetett futballozni, ennek ellenére sok lehetőségünk volt már az első félidőben is. Szünetben át kellett szerveznünk a játékunkat, mert ezen a pályán nem lehetett kombinatívan játszani. Rengeteg hosszú labdával és beadással próbálkoztunk. Talán még soha nem volt ennyi tiszta gólhelyzetünk az Astra ellen, mint ma, de koncentrációban akadtak problémák, mivel fáradtak voltak a játékosok. Örülünk a három pontnak, és annak, hogy ezt a több hetes menetelést sikeresen, győzelemmel zártuk le - nyilatkozta Dörnyei Balázs a klubhonlapnak.

Az FTC-Telekom, a papírformának megfelelően, 3-0-ra nyert a Szent Gellért Fórumban a KÉSZ-St. Mihály-Szeged ellen. Az első félidőben nagyon jól tartották magukat a hazaiak, a második játékrészben a listavezető három gólt is szerzett, mindegyiket légiósai révén. Az első két találatot Vlada Kubaszova, a harmadikat Jadyn Grace Edwards jegyezte.

A harmadik helyen álló Puskás Akadémia ugyancsak 3-0-s győzelmet aratott idegenben, mégpedig Diósgyőrben. Tamók Rebeka szerezte az első gólt a 12. percben, Melana Szurovceva gólja az első játékrész hajrájában szinte el is döntötte a meccset. A harmadik gól a 81. percben esett, a csereként pályára lépő Zán-Fábián Panna révén.

- Jól kezdtük a mérkőzést, sikerült iramot diktálni, számos helyzetet kialakítottunk, ennek eredményeként már az első félidőben két gólt rúgtunk. Volt egy 10-15 perces periódus, amikor inkább a védekezésre koncentráltunk, de visszavettük az irányítást és a fordulás után egyre inkább a mi akaratunk érvényesült, a végén a harmadik góllal pedig lezártuk a mérkőzést – mondta a klubmédiának Halászi Kinga vezetőedző.

A Haladás Viktória is idegenben nyert, a 16. forduló legfölényesebb győzelmét aratva. Székesfehérváron két gól esett mindkét félidőben, Németh Mirtill mindkettőben egyszer a kapuba talált. Németh Adél az első, Feketevízi Tímea a másodikban tett hozzá egyet-egyet.

- Nagyon jó teljesítményt nyújtottak a lányok, fegyelmezetten védekeztek, az ellenfél támadásait pedig csírájában elfojtották. A fehérváriaknak csak egy-két helyzetük volt, mi pedig támadásban nagyon kombinatívan, kreatívan futballoztunk, a játékosok sokat mozogtak labda nélkül. Pedig a szerdai kupamérkőzés után nem voltunk frissek, de így is négy gólt szereztünk idegenben – mondta a klub honlapjának nyilatkozva Markó Edina vezetőedző. A Viktória eddig kétszer nyert négygólos különbséggel a bajnoki idényben, mindkétszer a Fehérvár ellen.

A Szekszárd értékes pontot szerzett Budaörsön. A második félidő első hat percében esett mindkét gól, Viktorija Cihan találatát Vári Viktória egyenlítette ki.

Általános Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO

A győriek kiélezett, küzdelmes mérkőzésen győzték le az MTK Budapest együttesét a Simple Női Kupa döntőjében az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A rendes játékidő 1-1-es döntetlent hozott, majd a tizenegyespárbajban 3-2-re diadalmaskodott a zöld-fehér együttes.

U17 női Női U16: gól nélküli döntetlen a németek ellen

Női U16-os válogatottunk gól nélküli döntetlent játszott az U15-ös német válogatott ellen a két csapat szerdai felkészülési mérkőzésén Telkiben. Rácz Zsófia együttese az összecsapással a május elején sorra kerülő horvátországi UEFA Development Tornára hangolt.

Hírajánló

Az első és a második csatája következik a Simple Női Ligában

Alighanem az alapszakasz sorrendjét is eldönti az első és a második helyezett vasárnapi rangadója a női NB I-ben. Az FTC-Telekom egy ponttal jobban áll, mint ellenfele, a csütörtökön kupagyőzelmet ünneplő ETO FC Győr, ezért a döntetlennel is megőrzi a pozícióját.

2024. április. 26., 13:22
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO

A győriek kiélezett, küzdelmes mérkőzésen győzték le az MTK Budapest együttesét a Simple Női Kupa döntőjében az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A rendes játékidő 1-1-es döntetlent hozott, majd a tizenegyespárbajban 3-2-re diadalmaskodott a zöld-fehér együttes.

2024. április. 25., 22:44
Női U16: gól nélküli döntetlen a németek ellen

Női U16-os válogatottunk gól nélküli döntetlent játszott az U15-ös német válogatott ellen a két csapat szerdai felkészülési mérkőzésén Telkiben. Rácz Zsófia együttese az összecsapással a május elején sorra kerülő horvátországi UEFA Development Tornára hangolt.

2024. április. 24., 20:29
Rekordgyőzelem az NB II-ben

Emberemlékezet óta nem végződött ilyen nagy gólkülönbséggel másodosztályú labdarúgó-mérkőzés Magyarországon, ha volt már egyáltalán. A női NB II Nyugati csoportjában a listavezető Pécsi MFC 42-0-ra ütötte ki a Kriston SE-t.

2024. április. 23., 13:16

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS