Női NB I
Pontot szerzett Felcsúton a St. Mihály FC
2022. augusztus. 20., 09:54
Pontot szerzett Felcsúton a St. Mihály FC
Nagy küzdelemben, hátrányt ledolgozva szerzett pontot Major László csapata a Puskás Akadémián
A 2. forduló nyitómérkőzését az egyik tavalyi újonc játszotta, az egyik idei újonccal. Mindkét csapat, a Puskás FC és a KÉSZ-Szent Mihály FC is vereséggel rajtolt, ennek ellenére az valószínűsíthető, hogy a bajnokság két középcsapata találkozott Felcsúton.

Halászi Kinga dolgát nehezítette, hogy egyelőre nem számíthat a felkészülési mérkőzéseken látott légiósaira, illetve Mayer Zsófiát és Kovács Esztert, valamint az egy hete megsérült Tuza Petrát sem tudta a kezdőcsapatba jelölni. Ennek ellenére a Puskás kezdte jobban a mérkőzést és elsősorban Sinka Napsugár agilitásának köszönhetően fölényben is játszott az első félidőben. A vendég szegedi csapat – élén a végig jól védő Tamara Skorićcsal – szervezetten, jól védekezett és az 57. percig tartotta is a döntetlent: ekkor Palakovics Laura lövését Skorić ugyan a kapufára tolta, de a labda a gólvonalon a másik lécig gurult, onnan pedig a kapuba került. A szegedieket dicséri, hogy hátrányba kerülve váltani tudtak, és Milena Knežević révén (a szerbiai támadó betört a büntetőterületre, rávezette a labdát a kapura és 10 méterről a hálóba helyezett) egyenlítettek.

Puskás FC – KÉSZ-Szent Mihály FC 1–1 (0–0)

 

A MOL Fehérvár olyan mérkőzést játszott Diósgyőrben, amely után mindkét fél úgy érezheti, „többet érdemelt volna”. A székesfehérváriak a Vidi eddigi mindkét NB I-es meccsén gólt szerző Szehofner Vivien révén vezetést szereztek, amit azután a rutinos Krisztin Sára találatával kiegyenlített a DVTK. A második félidőben a hazai csapatnak több helyzete volt, de a győzelmet végül csak egy balszerencsés öngóllal sikerült kicsikarnia.

Diósgyőri VTK – MOL Fehérvár FC 2–1 (1–1)

 

Szombathelyen közel hatvan percig nem született gól, bár mindkét oldalon akadtak olyan helyzetek, amelyekkel akár a Haladás-Viktória, akár az ETO eldönthette volna a mérkőzést. Az 57. percben azután Németh Adél a tizenhatoson belül buktatta Tamila Himicset – a büntetőből Herczeg Andrea juttatta előnyhöz korábbi klubja ellen jelenlegi csapatát. Az ETO gólja rövidzárlatot okozott a Haladás játékában: néhány perccel később Süle Dóra passzából az ukrán Himics növelte a vendégek előnyét, majd szinte a középkezdés után Vida Boglárka is gólt lőtt. Hiába volt a Haladás-Viktóriának három ziccere a második félidő elején, végül az ETO nyert – éppen három góllal.

Haladás-Viktória–ETO FC Győr 0–3 (0–0)


A 2. forduló további mérkőzései: Szekszárdi WFC–Kelen SC (vasárnap, 11 óra); MTK Budapest–Astra HFC (vasárnap, 17 óra – BKV Előre Stadion); Újpest FC–FTC-Telekom (szeptember 14-e, szerda, 16.30, Kocsis Sándor Sportközpont).

Női NB I Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Hírajánló

Gólcsúccsal zárult a Simple Női Liga alapszakasza

Gólrekordot hozott a Simple Női Liga 22. fordulója. Az alapszakasz utolsó mérkőzésein 35 gól esett, ez 5,8-as átlagnak felel meg. Ilyen magas gólátlag korábban nem akadt az idényben.

2024. május. 13., 14:44
Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS