Női NB II
Rajtol a Női NB II két csoportja
2022. augusztus. 26., 21:58
Rajtol a Női NB II két csoportja
A Sárosi Csillával erősítő Budaörs a Nyugati csoport egyik esélyese
Fotó: Budaörs SC
A kupaküzdelmek jelentette „bemelegítés” után a hétvégén rajtol a Női NB II 2022-2023-as szezonja. Huszonkét csapat térdel a rajtvonalon, közülük kerül ki az a kettő, amely a következő kiírásban már a Simple Női Ligában szerepelhet.

Sajnos, ebben az idényben is volt korai visszalépő. Huszonhárom csapat nevezését fogadta el a szezonra a szövetség versenybizottsága, de a BVSC-Zugló jelezte a rajt előtt, nem vesz részt a küzdelmekben. Így azután, ahogy a legutóbbi években mindig, ezúttal is megfogyatkozott már a rajtra a mezőny – a kérdés leginkább az, hogy miért. A másodosztályt jól ismerők szerint, ritka kivétel, ha ennek pénzügyi oka van. A magyarázat sokkal inkább ott keresendő, hogy a Női NB II-re nevező, többségében teljesen amatőr, sőt helyenként szabadidősportos keretek között működő csapatokban nagyon kevés a játékos, akár két-három játékos távozása is léket verhet a hajóba. Nevezni az átigazolási időszak elején kell, ekkor még mindenki bizakodik, vagy egyszerűen csak nincs információja a távozókról – azután elérkezik az a pillanat, amikor kiürül az öltöző.

Az eredetileg huszonhárom csapatot a versenybizottság eredetileg úgy sorsolta két csoportba, hogy Keletre 11, Nyugatra 12 csapat került. Balszerencse, hogy az egyetlen visszalépő fővárosi, de a besorolás szerint „keleti” csapat – ez magyarázza az eltérő létszámot. Sőt, miután a BVSC-Zugló már a sorsolás elkészülte után jelezte visszalépését, a fordulók száma azonos (22) mind a két csoportban, de a Keleti csoportban minden hétvégén lesz két szabadnapos.

Az említett 22 forduló egyben a bajnokság végét is jelenti majd, az új versenykiírás fölöslegessé tette a két csoport bajnokcsapatának párviadalát – mindkét első helyezett egyenes ágon feljut a Simple Női Ligába. (És onnan természetesen, egyenes ágon kiesik a 11. és 12. helyezett.)

A másodosztály mezőnyét figyelve, a szakértők többsége szerint a Keleti csoportban a Soroksár SC és a Nyíregyháza Spartacus indul harcba a legnagyobb eséllyel az aranyéremért és feltétlenül az élmezőnyhöz tartozóként kell említeni a Szűcs Évával erősítő DVSC-DEAC-ot is, függetlenül attól, hogy a Loki kupaszereplése nem ehhez az esélyességhez volt méltó. A Nyugati csoportban – amelynek tavalyi mezőnyéből három gárda, a MOL Fehérvár, a Szekszárd WFC és a Kelen SC is az élvonalban szerepel az idei kiírásban – a Budaörs SC, a Zalaegerszegi TE és a nyáron Csolti Réka, Németh Andrea, Gula Eszter, Folk Zsuzsanna és Ráporti Laura érkezésével sokat erősödött Csepel FC számít elsősorban dobogó-esélyesnek.

Női NB I Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Hírajánló

Gólcsúccsal zárult a Simple Női Liga alapszakasza

Gólrekordot hozott a Simple Női Liga 22. fordulója. Az alapszakasz utolsó mérkőzésein 35 gól esett, ez 5,8-as átlagnak felel meg. Ilyen magas gólátlag korábban nem akadt az idényben.

2024. május. 13., 14:44
Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS