Női NB II
Rekordgyőzelem az NB II-ben
2024. április. 23., 13:16
Rekordgyőzelem az NB II-ben
Emberemlékezet óta nem végződött ilyen nagy gólkülönbséggel másodosztályú labdarúgó-mérkőzés Magyarországon, ha volt már egyáltalán. A női NB II Nyugati csoportjában a listavezető Pécsi MFC 42-0-ra ütötte ki a Kriston SE-t.

A pécsiek teljes intenzitással végigfutballozták a mérkőzést. Az első félidőben 23 gólt szereztek, a másodikban 19-et. Igaz, a 15. perctől, Szilágyi Veronika piros lapja miatt, a hazaiak tíz emberrel futballoztak. A jegyzőkönyvből az olvasható ki, hogy egy mezőnyjátékos állt be a kapuba. A pécsiek közül a góllövőlistát vezető Égi Barbara 16 gólt szerzett. A további gólszerzők: Bódis Lili (9), Farkas Jázmin (5), Spiel Alexa (4), Bolboaca Karina (3), Balogh Réka, Kőmíves Amira, Nyéki Mónika, Sallai Patrícia, egy találat öngólból esett.

A Vasas Kubala Akadémia 3-0-ra verte a Pápai ELC-t, az első félidőben Turcsányi Vanda és Trunszka Laura, a másodikban Buncsák Réka volt eredményes. A további három mérkőzésen is hazai győzelem született. A ZTE 5-1-re győzte le az Ajkát, de a 87. percben még „csak” 3-1 volt az állás. A zalaiak közül Varga Barbara két, Nagy Bianka, Pupos Veronika és Mezőfi Emma egy-egy gólt szerzett, 3-0-nál Vattai Cintia szerezte az ajkaiak becsületgólját. Az Airnergy 3-0-ra verte a Goldball-pályán a Paksot, Jósvai Brigitta a 24. percben szerzett góljához Bakos Nikolett hozzátett még kettőt a második félidőben. A PVSK a második félidő közepén kerekedett felül a Kelenen, Szabó Bernadett a 62., Gyuradinovics Kinga a 64. percben szerzett gólt.

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS