Női NB I
Remek mérkőzésekkel érkezik a Simple Női Liga 2. fordulója
2021. augusztus. 21., 10:04
Remek mérkőzésekkel érkezik a Simple Női Liga 2. fordulója
Női labdarúgásunkról ritkán készül ilyen látványos, remek fotó. A drón képe a nyitóforduló Astra HFC–Puskás Akadémia mérkőzésének egyik hazai támadását örökítette meg
Az ünnepi hétvégén egyetlen napon – szombaton – játsszák a csapatok a Simple Női Liga 2. fordulójának valamennyi összecsapását. Van azért egy kivétel, az FTC-Telekom és a Soroksár SC mérkőzését a felek a bajnokcsapat Női Bajnokok Ligája szereplése miatt, szeptember 8-ra halasztották.

Az egy héttel ezelőtt lejátszott nyitóforduló fontos tanulsága, hogy nehéz, de akár azt is mondhatnánk, hogy nem lehet a többi mérkőzés közül kiemelkedő rangadóról beszélni. Hiszen, a 2. forduló kapcsán kiemelhetnénk a legutóbbi hétvégei nyerteseinek összecsapását, az MTK Budapest–Haladás-Viktória FC mérkőzést, de ugyanebbe a kategóriába tartozna a tavalyi bronzérmes Astra HFC győri találkozója, a bajnoki éremre „bejelentkezett”, a szezon nyitómérkőzése után csalódott ETO FC Győr vendégeként. És, vajon valójában mire képes a Puskás Akadémia csikócsapata, melyik polcra helyezhetjük a megújult, játékoskerete alapján nem gyengült Diósgyőrt?

OTP Bank Liga NB I. 2. forduló

Sorsolás
2023. 08. 04. 20:00
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2023. 08. 05. 17:45
Mezőkövesd Városi Stadion
2023. 08. 06. 17:45
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2023. 08. 06. 20:00
ZTE Aréna
2023. 08. 07. 20:00
Kecskeméti Széktói Stadion
2023. 09. 27. 17:45
Paksi FC Stadion


Szombaton délután választ kapunk ezekre a kérdésekre, addig is érdemes még a nyitóforduló érdekességei között csemegézni.

A Simple Női Liga nyitófordulójában, a négyből három mérkőzésen ugyanaz az eredmény született, 2– 1.

A nyolc csapat közül egyetlen maradt gólképtelen, az ETO FC Győr. Ebből következik az is, hogy Bíró Barbara, a Haladás-Viktória kapusa az egyetlen, aki „clean sheettel” zárta a fordulót.

A fordulóban 11 gól született, de senki sem tudott duplázni, minden gólszerző „csak” egyszer volt eredményes.

Az 1. forduló 11 góljának éppen a felét szerezte olyan játékos, aki az előző szezonban nem lőhetett gólt jelenlegi csapatában. Páratlan számú gól esetében ez nem egyszerű matematika, de Nagy Vanessza, Vachter Fanni, Nagy Virág, Krisztin Sára és Török Lilla mellett a „fél” Gődér Brigitta, aki a 2020-2021-es idényben is a Haladás-Viktória labdarúgójának számított, de sérülése miatt nem léphetett pályára.

A Simple Női Liga 2021-2022-es szezonjának első gólját a szombathelyi Nagy Vanessza szerezte, az ETO FC Győr elleni mérkőzés 11. percében.

Az első „vendég-gól” gazdája Vachter Fanni, az MTK támadója a Ferencváros elleni mérkőzés 31. percben fejelte a labdát Chandra Bednar kapujába. A szezon első fejesgólja viszont nem az övé, a szombathelyi Gődér Brigitta három órával megelőzte Vachter Fannit.

Tizenegyesből a diósgyőri Biljana Bradić szerzett gólt elsőként a 2021-2022-es bajnokságban, és ezzel szombat délelőtti találattal a szerb támadóé az első „légiós-gól” is. (Sőt, nem csak az első, az eddigi egyetlen légiós-találat az övé.)

A Simple Női Liga 2021-2022-es szezonjának abszolút újoncai közül az első gól Szűcs Flóráé, a Puskás Akadémia cserecsatáráé. Az első NB I-es mérkőzését játszó támadó – aki a hónap végén lesz 17 éves – az Astra HFC elleni találkozó 56. percében állt be, 18 perc kellett neki az első góljához. Szűcs Flóra ezzel – egyelőre – a szezon legfiatalabb gólszerzője is.

Az első forduló – vagyis, egyelőre a bajnokság – legfiatalabb játékosa a 2006. június 14-én született, azaz 15 éves, 2 hónapos és 1 napos Harmat Sára. A Puskás Akadémia védekező középpályása mögött nem sokkal maradt le klubtársa, az Astra HFC elleni mérkőzésen szűk félórára beállt Novák Luca sem – a Szombathelyen nevelkedett középpályás 2006. május 13-án született.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS