Női NB I
Simple Női Liga: következik a 2. forduló
2022. augusztus. 19., 12:16
Simple Női Liga: következik a 2. forduló
A Haladás hazai mérlege remek volt az előző szezonban az ETO ellen és ebben nagy szerepet játszott Ana-Maria Vladulescu is
Fotó: Haladás-Viktória/via facebook
A szombati nemzeti ünnep és az FTC-Telekom Női Bajnokok Ligája kötelezettsége miatt hosszú, de csonka forduló vár ránk a Simple Női Ligában. Pénteken három találkozóra kerül sor, Felcsútra látogat a St. Mihály FC, a DVTK a MOL Fehérvárt fogadja, míg Szombathelyen 17 órakor kezdődik majd a „nyugati rangadó”. Vasárnap további két párban lépnek pályára élvonalbeli csapatok.

A forduló nyitómérkőzésén, 15.30-kor, két olyan alakulat találkozik, amelyik vereséggel rajtolt. A házigazda Puskás Akadémia esélyesebb arra, hogy megszerezze első győzelmét, különösen, ha külföldi erősítései is pályára léphetnek.


Diósgyőrben Bém Gábor csapata az újonc MOL Fehérvárt fogadja, 16.30-kor. A DVTK edzője a döntetlenre végződött rajt után a pontosságot hiányolta a miskolciak játékából, szerinte ez lehet a kulcsa annak, hogy lányai megszerezzék első győzelmüket a szezonban. A Vidi a szintén újonc Szekszárdi WFC elleni sikerrel mutatkozott be a hazai élvonalnak - most azonban Jánosi Ninettáéknak bizonyosan nehezebb dolga lesz, mint egy héttel ezelőtt volt. A fehérvári csapat számára a pontszerzés szép siker lenne.


A "forduló rangadóján" 17 órakor, a Haladás-Viktória a bajnoki cím egyik esélyesét, az ETO-t fogadja. "Mindkét csapat jól ismeri a másikat, tiszteljük a győrieket. Tudjuk, hogy jól igazoltak, a tavalyi csapatuk tovább erősödött. Persze mi is erősödtünk a nyáron, úgyhogy optimistán várjuk a meccset. Egy igazi ki-ki meccsre számítok, ahol a helyzetkihasználás és a pillanatnyi mentális állapot, a koncentráció dönthet" – nyilatkozta a klub közösségi média-oldalának Székely Tibor, a Haladás-Viktória FC vezetőedzője. "Egy rendhagyó meeting keretein belül átbeszéltük a játékosokkal az előző mérkőzés tapasztalatait. Nekik kellett megosztaniuk velünk a pozitív, negatív élményeiket annak figyelembevételével, hogy mit kértünk tőlük az Újpest elleni meccs előtt. Tisztában vagyunk vele, hogy több kell majd a Haladás ellen. A felkészülésünk jól sikerült, szépen sorban jönnek vissza azok a játékosok, akik sérüléssel vagy lemaradással küszködtek. Célunk egyértelműen az, hogy három pontot szerezzünk ott, ahol nagyon nehéz. Ezt azt jelenti, hogy minden más csapatnak is nagyon nehéz, ezért is fontos, hogy mind a három pont a miénk legyen" – mondta Dörnyei Balázs, az ETO vezetőedzője, klubja médiastábjának nyilatkozva.


A 2. forduló további mérkőzései: Szekszárdi WFC–Kelen SC (Vasárnap, 11 óra); MTK Budapest–Astra HFC (vasárnap, 17 óra – BKV Előre Stadion); Újpest FC–FTC-Telekom (szeptember 14-e, szerda, 16.30, Kocsis Sándor Sportközpont).

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS