Női NB I
Szombaton és vasárnap is képernyőn a női labdarúgás!
2022. szeptember. 23., 10:54
Szombaton és vasárnap is képernyőn a női labdarúgás!
A Haladás-Viktória és az MTK Budapest a koranyári bronzpárbajban is összecsapott
A Simple Női Liga 6. fordulójának hat találkozója közül kettőt is láthatnak a sportcsatorna nézői. Szombaton este (20 órakor) képernyőre kerül az ETO FC Győr és a Diósgyőri VTK összecsapása, majd vasárnap a Haladás-Viktória és az MTK Budapest (15.45) találkozó is a legszélesebb nyilvánosság előtt zárja a fordulót.

OTP Bank Liga NB I. 6. forduló

Sorsolás
2023. 09. 01. 20:00
Szusza Ferenc Stadion
2023. 09. 02. 15:15
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2023. 09. 02. 19:30
Paksi FC Stadion
2023. 09. 03. 14:15
Mezőkövesd Városi Stadion
2023. 09. 03. 17:15
ZTE Aréna
2023. 09. 03. 19:30
Debreceni Nagyerdei Stadion

Szombaton öt, vasárnap délután pedig egyetlen egy mérkőzésre kerül sor a Simple Női Ligában. A fordulót két Fejér megyei csapat, a MOL Fehérvár és a Puskás Akadémia összecsapása nyitja. A vendégcsapat tulajdonképpen nem kezdte rosszul a szezont, az eddig lejátszott öt mérkőzésen 2 győzelem, két döntetlen és egyetlen vereség a mérlege – ennek ellenére a győzelmeit két újonc, az Újpest és a Szekszárd ellen szerző gárda okkal érezheti úgy, hogy a két döntetlenből (Haladás-Viktória, St. Mihály) lehetett volna győzelem is. Szombaton ismét egy újonc, a MOL Fehérvár következik, amely a nyitányon nyert ugyan a Szekszárd WFC ellen, de azóta mind a négy találkozóját elveszítette – ezek közül különösen a Kelen SC elleni hazai vereség lehet fájdalmas Gajdóczi Tibor csapata számára.


A címvédő FTC-Telekom a Kelen SC-t fogadja a kőbányai Kocsis Sándor Sportközpontban. A Fradi a lassan mögöttünk maradó héten két mérkőzésen 25 gólt szerzett és öt forduló után hibátlan mérleggel, 46–0-s gólkülönbséggel (ez jobb, mint 9–0-s mérkőzésenkénti átlag!) áll a Simple Női Liga tabellájának élén. Alkalmasint ezúttal is a bajnokcsapat győzelmének különbsége kérdéses csak – a Kelen SC, bár a szezon elején begyűjtött két szép győzelmet, a legutóbbi két találkozóján „beleszaladt a késbe”.


A Szekszárd WFC nem szerzett még pontot az eddig lejátszott öt fordulóban, de a találkozók többségére (a két „nagyágyú” elleni meccs kivételével valamennyi meccsre) igaz, hogy a tolnai csapat csak szűken kapott ki. A 6. fordulóban a Haladás-Viktória elleni győzelem élményével Szekszárdra érkező Astra HFC lesz a sárga-feketék ellenfele. Az üllőiek nagy szériára készülnek, a következő három fordulóban – a már meglevő 8 mellé – kilenc pontot szeretnének gyűjteni: a „hármasugrás” szombaton 15 órakor, Szekszárdon, a Városi Sport- és szabadidőközpontban kezdődik.


A szekszárdi találkozóval egyszerre kezdődik majd az Újpest FC és a KÉSZ-St. Mihály összecsapása az Újpest Labdarúgó Sportcentrumában. A lila-fehérek eddig még nem szereztek pontot, ráadásul a hétközi súlyos vereség után rengeteg – többségében méltánytalan – támadás érte a csapatot: a hétvégi bajnoki jó alkalmat kínál a javításra. Az előző szezonban egyaránt a női NB II Keleti csoportjában szereplő gárdák egy-egy mérkőzést nyertek egymás ellen – épp az Újpest volt az egyetlen, amely pontokat vett el Major László csapatától. A szegediek viszont nyáron sikeresebben erősítettek és az NB I-es szezont is jobban kezdték: a Puskás és az Astra HFC elleni idegenbeli döntetlenekkel gyűjtöttek pontokat.


A Diósgyőri VTK veretlenül, három győzelemmel (MOL Fehérvár, Kelen SC, St. Mihály) és két döntetlennel (Astra HFC és MTK Budapest) utazik Győrbe. Ahogy az a listából is látszik, Bém Gábor fiatal csapata számára most jön a neheze: szombaton az ETO vendége lesz, a 8. fordulóban pedig az FTC-Telekomhoz látogat. Az ETO pontveszteség nélkül, egyetlen kapott góllal a tabella második helyén – a papírforma azt ígéri, hogy ez a pozíció a hétvége után sem változik.


A forduló egyetlen vasárnapi mérkőzésén két olyan gárda csap össze Szombathelyen, a Haladás Sportkomplexumban, amelyről nehéz megmondani, hogy pontosan milyen is. A vendégcsapat, az MTK Budapest végzett előbb a legutóbb bajnokságban, és a kék-fehérek ezt az idényt is jobban kezdték: eddig mindössze Diósgyőrben veszítettek pontot és legyőzték a Puskást, az Astrát, a St. Mihályt, valamint az Újpestet. Az MTK Budapest az eddig lejátszott öt fordulóban nem kapott még gólt. A Haladás-Viktória győzelemmel kezdte a szezont, azóta viszont egy döntetlen mellett három vereség Székely Tibor csapatának mérlege. Nem túl fényes – mondhatnánk, de ha hozzátesszük, hogy a Viktóriát legyőző három csapat között ott van az FTC-Telekom és az ETO FC Győr is, sokkal árnyaltabb a kép…

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS