Női NB I
Szombaton indul a tavaszi szezon a Simple Női Ligában
2024. március. 01., 13:37
Szombaton indul a tavaszi szezon a Simple Női Ligában
Három hónapos szünet után hat mérkőzéssel folytatódik szombaton a Simple Női Liga – minden csapat pályára lép, teljes fordulót bonyolítanak le. A rangadó az első helyen álló, címvédő FTC-Telekom és a harmadik MTK Budapest találkozója a Kocsis Sándor Sportközpontban.

FEHÉRVÁR FC–ASTRA HFC ÜLLŐ
(Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 11.00)

A székesfehérvári klub edzője, Andorka Péter jól sikerültnek értékelte csapata felkészülését a tavaszi idényre. Mint mondta, január 9-én kezdték idén a munkát, az edzéseken 16-17-en voltak, átlagosan. Érdekes, hogy az Astrával játszott edzőmérkőzést a felkészülési időszakban, 1-0-ra kikaptak. A keretben kevés változás volt, Farkas Gerda visszavonult, Székely Zsuzsanna a Puskás Akadémiához igazolt. Utóbbi „helyére” ketten is érkeztek Felcsútról, Jánoska Mirella és Németh Virág. Mint az edző kiemelte, Németh Virág már beépült a kezdőcsapatba.

Az Astránál – érthetően – elégedettek a január-februári időszak edzőmérkőzésének eredményeivel. A klub a közösségi médiában így értékelte a teljesítményt: „A főpróbát csapatunk Szegeden tartotta az elmúlt héten, a Szent Mihály ellen 1-1-es döntetlennel záruló találkozón jól játszott a csapat, akár győzhetett is volna. Amennyiben a felkészülési mérkőzések eredményességét nézzük, akkor a DVTK mérkőzés kivételével minden edzőmérkőzésen győztesen hagyta el a pályát csapatunk.” A keretből távozott a futsalt választó Almási Virág, visszatért viszont Üllőre Győrből Halla Petra, aki a 2022–2023-as idényben játszott már az Astrában.

HALADÁS-VIKTÓRIA–BUDAÖRS SC
(Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 11.00)

„A legnagyobb erősítés, hogy sérült játékosaink fokozatosan visszatérnek, így Kránicz Viktória, Csejtei Emília és Feketevízi Tímea is hamarosan bevethető és lassan Kiss-Lantos Hanna is csatlakozik hozzánk – de ő bajnokin csak a szezon vége felé futballozhat. A felkészülési mérkőzéseink nem változtak az elmúlt évekhez képest: osztrák első és másodosztályú együttesekkel játszottunk. Azért hasznos külföldi gárdák ellen meccselni, mert gyorsaságban, döntésben, sebességben, játékintenzitásban egy-egy ilyen találkozón is sokat lehet fejlődni. Napi két edzéssel készültünk a télen, a délelőtti konditermi vagy egyéni edzés után délután labdás tréninget tartottunk. Az első három felkészülési meccsünk a terhelésről szólt, csakúgy, mint az MLSZ szigetszentmiklósi teremtornája. Emellett forgattuk, próbálgattuk a játékosokat más posztokon is. Az utolsó időszakban viszont már a csapatépítésen, a taktikai elemek csiszolásán volt és van a hangsúly – az eltervezett munkát elvégeztük. Az Austria Wien ellen pedig egy jó meccsel zártuk a felkészülési mérkőzések sorát” – mondta a klub médiájának Markó Edina, a tabella hatodik helyén álló Haladás-Viktória vezetőedzője. Varga Barbara és Szalay Júlia befejezte a futballt, egyetemi tanulmányai miatt.

A Budaörs – soraiban továbbra is a válogatott kapussal, Szőcs Rékával –, harcba száll a bennmaradásért. Az ősz végére feljavult, öt pontját az utolsó három fordulóban szerezte. A 2024-es rajt előtti erősítési tervek a jelek szerint az utolsó pillanatban valóra válnak. Érzékeny veszteséget jelent Buzás Emma sérülése, az utolsó két őszi mérkőzésén három gólt is szerző 17 éves játékos sérülése miatt hiányozni fog a tavaszi idényben.

FTC-TELEKOM–MTK BUDAPEST
(Kocsis Sándor Sportközpont, 14.00)

„Úgy gondolom, hogy a felkészülésünk jól sikerült. Igaz, hogy voltak közben kisebb-nagyobb sérülések, betegségek, de úgy néz ki, hogy az alapcsapatunk kialakult. Tehetséges fiatalok érkeztek a keretbe, nagyon jó edzőmérkőzéseket játszottunk nehéz ellenfelekkel szemben, és reméljük, hogy az, amit ott láttunk, az elég lesz ahhoz, hogy megvédjük a bajnoki címünket, és hogy nyáron a Bajnokok Ligájában is jól szerepeljünk majd. A Ferencvárosnál nem kérdés, hogy mit várunk a folytatástól” – mondta a fradi.hu-nak Albert Flórián vezetőedző. A keretben nagy változások történtek, Szabó Viktória, Németh Diána és Pusztai Sára, három válogatott játékos is távozott. Ugyancsak külföldre, Izraelbe került a ghánai Vivian Konadu Adjei. Érkezett Kovács Eszter a Puskás Akadémiától, az amerikai Chaylyn Hubbard az izlandi HK Kopavogurtól, Jadyn Grace Edwards az Egyesült Államokból, Vlada Kubassova Észtországból érkezett. Fehértói Dorina az akadémisták közül került fel az első csapat keretébe, Bozsik Linett és Gégény Petra visszatért Soroksárról a zöld-fehérekhez.

„Nagyon jól nézett ki a csapat az utolsó edzőmérkőzésen, jól játékkal arattunk megérdemelt győzelmet. Két hét még van a bajnoki rajtig, de több játékosunk is hiányozni fog válogatott szereplés miatt, így most tudtunk utoljára együtt gyakorolni. Sűrű március elé nézünk, de nagyon várjuk már a bajnoki nyitányt” – mondta Makrai László vezetőedző a klub médiájának a rajt előtti utolsó edzőmérkőzés után. A kék-fehérek 3-0-ra nyertek a Spartak Myjava otthonában. A szlovák listavezető ellen az Erős – Legendás, Bokor, Palama, Pataki – Farádi-Szabó, Barkóczi, Zágor – Csuhai, Siklér, Mészáros tizenegy kezdett. A görög Maria Palama azóta megjárta hazája válogatottját, két mérkőzést is játszott a görög válogatottban. Az őszhöz képest nincs jelentős változás a keretben.

ETO FC GYŐR–DIÓSGYŐRI VTK
(Győr, ETO Stadion, 14.00)

„A csapatból hárman távoztak a télen, Halla Petra és Stella Semanova már nem az ETO játékosa, míg Kern Fanni fél évre kölcsönbe, a szintén élvonalbeli Soroksár gárdájához került. Érkezett az együttesbe három idegenlégiós, a két amerikai támadó, Kennedy White és Rachel McCarthy, valamint a több poszton is bevethető, szlovák utánpótlás válogatott, Horvathová Szimonetta” – számolt be a változásokról az eto.hu, amelyet olvasva az is megtudható, hogy „nem mondhatni, hogy ideális körülmények között készülhetett a bajnokság tavaszi folytatására az ETO, hiszen az elmúlt tíz napban mindössze nyolc játékosnak tarthatott edzést a szakmai stáb. A csapatkapitány Öreg mellett, Sali, Zágonyi, Nagy Sz., a három idegenlégiós, Ladhani, White és McCarthy, valamint az ifiből felkerült Rajkovics vett rész a győri foglalkozásokon. A többiek, Kovács L., Nagy F., Süle, Vachter, Savanya, Borók, Frajtovics, Petrovics, Spilenberg és Horváthová, a különböző válogatottaknál voltak érdekeltek, míg Kocsán, Vida, Szabová és Krizsanová, sérülés miatt, egyelőre csal rehabilitációs edzéseket teljesített.”

„Első tavaszi mérkőzésünket játsszuk idegenben a bajnokság egyik kiemelkedő csapatával. Minden poszton jó játékosaik vannak, de ez nem azt jelenti, hogy feltartott kézzel megyünk Győrbe. Megvan a mérkőzéstervünk és remélem, hogy minden játékosom önmagához képest a maximumot nyújtja és akkor bármi megtörténhet. Bátor, önbizalommal teli játékot várok” – nyilatkozta a klub honlapjának Bém Gábor, a diósgyőri vezetőedző.

SZEKSZÁRDI WFC–SOROKSÁRI SC
(Szekszárd, Városi Sport és Szabadidőközpont, 14.00)

A szekszárdiak Kovács Zsófia, Nagy-Cseke Edina egy-egy góljával, jobb második félidei játékukkal 2-1-re nyertek az utolsó felkészülési mérkőzésükön a vajdasági Magyarkanizsa ellen. Kérdéses, hogy az FK Csíkszereda elleni edzőmérkőzésen agyrázkódást szenvedő Brianna Taylor mikor csatlakozhat társaihoz. Rónai Gábor írta a Tolna vármegyei hírportálon, a teol.hu-n: „A szekszárdiaktól a téli szünetben távozott két amerikai légiós, Keeley Marie Ayala és Alexandria Marie Stubblebine, illetve Nagy Vivien, aki edzői állást kapott. A korosztályos csapatokból Kiss Laurára, Werner Tamarára, Nagy-Cseke Jozefinára és Bencze Petrára is a felnőtt keretben számít a szakmai stáb.”

A Soroksártól távozott Bozsik Linett és Gégény Petra. Kern Fanni viszont fél évre, kölcsönbe a csapathoz került. A Ferencvárostól ment (vissza) a XXIII. kerületbe Hodászi Eszter és a 15 éves Hanász Vanda, továbbá a kapus Major Janka. Romániából érkezett Genoveva Roșie, aki legutóbb a CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud csapatában játszott.

KÉSZ-ST. MIHÁLY-SZEGED–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Szeged, Szent Gellért Fórum, 14.00)

A szegedi csapat számára feltétlenül veszteséget jelent, hogy a válogatott kerettag kapus, Schildkraut Fruzsina fél évre, kölcsönbe Törökországba, a Gaziantep Asya Spor együtteséhez igazolt. A gárda a hétvégén, az utolsó felkészülési mérkőzésen 1-1-et játszott az Astrával. Az akkori kezdő tizenegy: Bokros - Ónodi, Németh, Szabó, Papp, Bozóki, Balázs B., Trbojevics, Malesevics, Nagy, Sajti. Cserekènt pályára lépett: Farkas, Juhàsz, Futaki, Jovanovics. A klub médiája megemlítette, hogy a Papp Szidónia gólját előkészítő Szabó Dóra először játszott a felnőtt csapatban.

A Puskás Akadémia egyetlen játékost igazolt a télen, a fehérorosz, 21 éves Melana Szurovceva érkezett. A klub honlapja szerint a korosztályos válogatott középcsatár a Minszk FKN csapatában játszott. Kovács Eszter a Ferencvároshoz igazolt.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS