Női NB I
Szorgalmasak a Simple Női Liga csapatai az átigazolási piacon
2021. július. 07., 18:49
Szorgalmasak a Simple Női Liga csapatai az átigazolási piacon
Pápai Emőke (kékben) a Grasshoppershez, Melisa Hasanbegovic a lisszaboni Sportinghoz szerződött
A Simple Női Liga csapatainak többsége hétfőn megkezdte a felkészülést az új bajnoki szezonra. Tekintetten erre, valamint arra, hogy már „térdig járunk” az átigazolási időszakban, a csapatok számos új igazolást jelentettek be, és persze sok olyan is van, akiről tudjuk, elhagyta korábbi sportszervezetét.

Azt látjuk, talán még soha nem volt ekkora nyüzsgés az átigazolási piacon – és ne feledjük, az élvonalbeli kluboknak még közel két hónapja van arra, hogy tovább erősítsék kereteiket. Az idei nyár átigazolásait befolyásolhatja az is, hogy a Simple Női Liga Elosztási Szabályzata szerint, a szövetség magasabb támogatást ad azoknak, akik vállalják, hogy a bajnoki- és kupamérkőzéseken nem küldenek pályára egyszerre négynél több külföldi játékost.

Íme, az eddig bejelentett változások:

FTC-Telekom: A bajnokcsapatból a korábbi évekhez képest sokan távoztak. A külföldiek, a légiósok közül Melisa Hasanbegovic és Vanessa Marques Portugáliában folytatja a pályafutását, Caroline Kehrer visszatérhet a hazájába, a kanadai-jamaikai Tiffany Cameron pedig az ETO FC Győrben folytatja pályafutását. A magyar játékosok közül biztos már a tanulmányait az Egyesült Államokban folytató Róth Rebeka, valamint az MTK Hungáriához igazolt Nagy Virág távozása. Érkezett a zöld-fehérekhez Svájcból, az FC Baseltől visszaigazolt Csigi Eszter, valamint az amerikai Haley Lukas, aki legutóbb a francia bajnokságban játszott, az En Avant de Guingamp-ban. Az FTC-Telekom egyelőre ennyi változásról adott hírt, de biztosra vehető, hogy lesz még további mozgás is a keretben.

MTK Hungária: A kék-fehérek esetében nem a légiósokkal, hanem a külföldre távozottakkal érdemes kezdeni a sort. Pápai Emőke Svájcba, a zürichi Grasshoppershez szerződött, Kocsán Petra pedig a német Bundesliga bronzérmesénél, a TSG 1899 Hoffenheimnél folytatja pályafutását. Németh Loretta Győrbe, az ETO-hoz, Szemán-Tóth Barbara a Puskás Akadémiához igazolt. Távozott Csányi Diána és Samu Anna is, a két válogatott játékos esetében azonban nincs még hivatalos bejelentés új klubjukról. A mérleg másik serpenyőjében – egyelőre – Sipos Lilla (Astra HFC), Nagy Virág (FTC-Telekom) és a kapus, Erős Evelin (Kelen SC) érkezése van. Az MTK Hungária új vezetőedzővel vág neki a 2021-2022-es szezonnak, Farkas Attila irányítja majd az ezüstérmes lányokat.

Astra HFC-Üllő: A legutóbbi bajnokság bronzérmese is új vezetőedzővel kezdte meg hétfőn a felkészülést, a jövőben Bene Ferenc irányítja az Astrát. Az üllői csapattól távozott Sipos Lilla (MTK Hungária), érkezőt egyelőre nem jelentett be a menedzsment.

Diósgyőri VTK: A Fórizs Sándor távoztával új korszakot kezdő, immár Bém Gábor által irányított DVTK először légiósainak egy részétől vált meg. Katherine Byrne, Samantha De Pinho, Siobhan Higgins, Clair Stackel, Sabrina Williamson, valamint Heidi Giles távozott. A DVTK hazai erősségei közül Vachter Fanni folytatja más klubban a pályafutását. A borsodi klub eddig Balázs Csilla (Hajduk Split), Andre Antónia (DEAC futsal), és Boros Kinga (St. Mihály FC) visszatérését jelentette be.

ETO FC Győr: Kétségtelenül a győri klub volt eddig a legserényebb a piaci bevásárlásnál. Németh Loretta az MTK Hungáriától, Tiffany Cameron az FTC-Telekomtól, Nagy Lilla az szlovák másodosztályból, az érsekújvári FC Unionból, Savanya Csilla pedig a St. Mihály FC-től igazolt az ETO-hoz. Bizonyos szempontból újnak számít a februárban igazolt Rácz Zsófia is, aki a tavaszi szezonban – betegsége miatt – nem léphetett pályára. Az említett öt játékos, kiegészülve a télen vissza-, vagy éppen átigazolt Süle Dórával, Kovács Laurával, Nagy Fannyval, Oláh Adriennel és Szőcs Rékával, jelenti a győriek 2021-es erősítéseit. A zöld-fehérek korábbi játékosai közül Bódai Viktória jelentette be távozását, de azt nem adta hírül, melyik csapatban folytatja a pályafutását.

Haladás-Viktória FC: A szombathelyiek eddig egyetlen változásról adtak hírt, Fördős Beatrix Olaszországba, a női Serie A újoncához, az SSC Lazióhoz szerződött.

A mezőny két újonca, a Soroksár SC és a Puskás Akadémia egyelőre nem adott hírt változásokról. Az azonban – az MTK Hungária oldaláról – tudott, hogy Szemán-Tóth Barbara a felcsúti csapatban szerepel majd.

Női NB I Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Hírajánló

Gólcsúccsal zárult a Simple Női Liga alapszakasza

Gólrekordot hozott a Simple Női Liga 22. fordulója. Az alapszakasz utolsó mérkőzésein 35 gól esett, ez 5,8-as átlagnak felel meg. Ilyen magas gólátlag korábban nem akadt az idényben.

2024. május. 13., 14:44
Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS