Női NB I
Szoros mérkőzéseket ígér a bajnokság 7. fordulója
2021. október. 02., 10:19
Szoros mérkőzéseket ígér a bajnokság 7. fordulója
Bár az FTC-Telekom eredményesebbnek bizonyult a párharcokban, mindig nagy csatát vívott a DVTK-val
Fotó: DVTK.eu/Szabó Krisztián
A hétvégén játsszák a csapatok a Simple Női Liga 2021–2022-es szezonjának 7. fordulóját, zárul a bajnokság első etapja. A rajt előtt szinte minden megszólaló kiegyensúlyozott, szoros bajnokságot jósolt, és valóban így is lett: tömör mezőny várja a két szombati és a két vasárnapi mérkőzést, amelyek után a tabella első fele akár még zsúfoltabb lehet.

OTP Bank Liga NB I. 7. forduló

Sorsolás
2023. 09. 22. 20:00
Kecskeméti Széktói Stadion
2023. 09. 23. 14:30
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2023. 09. 23. 17:00
DVTK Stadion
2023. 09. 23. 19:30
Szusza Ferenc Stadion
2023. 09. 24. 15:00
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2023. 09. 24. 17:30
Groupama Aréna

A fordulót a Haladás-Viktória FC felcsúti mérkőzése nyitja meg. A szombathelyi csapat tétmérkőzésen még soha nem játszott a Puskással, és a premier háromesélyesnek ígérkezik. Bár az ősszel szervezetten játszó, jó szériában levő, a tabellán negyedik helyezett zöld-fehérek és a sereghajtó között hét pont a különbség, ez a vesztett mérkőzés számában például csak egy találkozót jelent. Halászi Kinga csapata három vereséggel rajtolt, de tekintettel arra is, hogy a következő három, döntetlenre végződött mérkőzés ellenfelei között ott volt az MTK Budapest és az ETO FC Győr is, okkal mondhatjuk: az a Puskás, még nem ez a Puskás volt. Az újonc felcsútiak szerezték eddig a legkevesebb gólt, mindössze ötöt, a mérkőzés kimenetele szempontjából döntő lehet, hogy a „trend” változik-e: a Haladás ugyanis az eddigi hat mérkőzésén – egyetlen kivétellel – mindig szerzett gólt, sőt, az öt mérkőzés közül négyszer, több mint egyet.


Kései ebédidőben fogadja az edzőváltás után még százszázalékos FTC-Telekom a DVTK-t. A statisztika, az élvonalban eddig lejátszott tizenkét mérkőzésen a tíz zöld-fehér győzelem biztos hazai sikert jövendöl, de Bém Gábor csapata is jó formában, jó szériával utazik Budapestre. A vendégcsapatban kulcskérdés lehet Biljana Bradić eredményessége (a szerb támadó jól játszott csapata legutóbbi, az MTK Budapest elleni mérkőzésén, de nem sikerült betalálnia Varga Luca kapujába), míg a másik oldalon az ad okot a legtöbb találgatásra, vajon a kezdőcsapatba teszi-e magát Vágó Fanni, aki első, kettős szerepkörben játszott Fradi-mérkőzését a kispadon kezdte.


Vasárnap koradélután, Soroksáron találkozik a Szeitl Szilvia által irányított újonc gárda a szezon második győzelmében bízó Astra HFC-vel. A tabellán elfoglalt pozíciók (a Soroksár 4 ponttal 6., az Astra 3 ponttal 7.) alapján, ez lesz a forduló egyik legérdekesebb, hatpontos mérkőzése, amely után az esetleges vesztes, talán végleg elszakad a tabella első felétől. A két csapatnak azonos egyébként a gólkülönbsége (6-16), de tény, hogy a hazaiak a hatból kettőt versenybizottsági határozattal „lőttek”. Meglepetés lenne, ha sok gól esne a mérkőzésen, és ez felértékeli a támadásban a legfontosabb szerepet játszók – az egyik oldalon Nagy Viktória, a másikon Szakonyi Emese – szerepét. Érdekesség, hogy a Soroksár SC mind a négy, korábbi gólját más játékos (Benke Annamária, Molnár Adelina, Váradi Ráhel és és Török Lilla) szerezte, míg az Astrában a kétgólos Árvay Hanna mellett Gelb Mónika, Rozmis Gabriella, Szakonyi Emese és Véninger Tünde is egygólos.


Vasárnap este, az M4 Sport+ (Duna World) csatorna által közvetített mérkőzésen találkozik a tabella első két helyezettje, a házigazda MTK Budapest és az ETO FC Győr. Mindkét csapat kis „tüskével” készül a találkozóra, a legutóbbi fordulóban az MTK Diósgyőrben kapott ki 2–1-re, az ETO pedig otthon, a Puskás ellen játszott gól nélküli döntetlent.

Menczeles Iván csapatában számos korábbi MTK-s játszik, de – Németh Lorettáról és Nagy Lilláról sem megfeledkezve – a legizgalmasabbnak az a párbaj ígérkezik, amelyben a korábbi hat forduló mérkőzései közül négyet „nullára lehozó”, a hálóját majd’ 300 perce kapott gól nélkül őrző Szőcs Réka viaskodik majd, korábbi csapattársaival.

Az ETO FC Győr és az MTK Budapest azonos eredménnyel, 13-13 ponttal áll a tabellán, de nincsen olyan matematikai eshetőség, hogy az FTC-Telekom, amennyiben le tudja győzni a Diósgyőrt, ne ékelődjön be közéjük, vagy akár eléjük, még izgalmasabbá téve a bajnokság folytatását.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS