Női NB I
Szoros mérkőzésekkel, kevés góllal búcsúzott az őszi szezon
2021. november. 22., 01:30
Szoros mérkőzésekkel, kevés góllal búcsúzott az őszi szezon
A Haladás-Viktória megállította a bajnokcsapat őszi nagy menetelését
Fotó: Illesakademia.hu
Szoros mérkőzéseket és kevés gólt hozott a Simple Női Liga 2021–2022-es szezonjának utolsó fordulója. A kakukktojás az ETO FC Győr és a Soroksár összecsapása, ahol a 90 perc során több gólt láttak a nézők, mint a másik három pályán összesen.

OTP Bank Liga NB I. 12. forduló

Sorsolás
2023. 11. 04. 12:30
Mezőkövesd Városi Stadion
2023. 11. 04. 15:45
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2023. 11. 04. 18:00
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2023. 11. 05. 12:30
Kisvárdai Várkerti Stadion
2023. 11. 05. 14:45
Kecskeméti Széktói Stadion
2023. 11. 05. 18:30
Paksi FC Stadion

A 12. forduló Győrben kezdődött, ahol a két csapat az első félidőben megalapozta a hétvége arculatát. A hazai zöld-fehérek Rácz Zsófia révén – egy kapu előtti kavarodás nyomán – már a 2. percben előnyhöz jutottak, de a folytatásban, legalábbis ami az eredményt illeti, szoros volt a mérkőzés. A második félidőt a soroksári Buzás Kata dörgő kapufája vezette be, de az apró irányzék tévesztéssel a vendégek el is lőtték a puskaporukat. Sőt, igazi rövidzárlat keletkezett a soroksári gépezetben – az ETO nyolc perc alatt négy gólt szerzett. Süle Dóra, Tiffany Cameron, Vida Boglárka és a 11-est értékesítő Oláh Adrienn találata után a hajrára még egyszer összekapta magát a sereghajtó, ennek ellenére a győri csapat szerzett újabb gólt. A 72. percben – szép egyéni akció végén – Tiffany Cameron állította be a 6–0-s végeredményt.

Sokáig gól nélküli döntetlenre állt a Puskás Akadémia és az MTK Budapest felcsúti mérkőzése. Fordulatot az hozott, hogy az 57. percben Bognár Réka játékvezető kiállította a második sárgalapját kapó Tamók Rebekát. A hajrához érve a jobbösszekötő helyén a kapu elé kerülő Vachter Fanni lőtt látványos gólt, nem sokkal később pedig tovább csökkent a hazaiak létszáma: egy, az oldalvonal mellett elkövetett szabálytalanság miatt Palakovics Laura is piros lapot kapott. Az MTK Budapest a szeptemberi, budapesti döntetlen után, ezúttal legyőzte a Puskás Akadémiát.

A listavezető FTC-Telekom szeptember 12-én, éppen a Haladás-Viktória ellen kezdődött – azaz, a halasztott, Soroksár SC elleni mérkőzést is számolva nyolc mérkőzéses – hibátlan sorozattal érkezett Szombathelyre. A jó formában levő Fradi dolgát azonban alaposan megnehezítette Székely Tibor csapata. Bár a vendég zöld-fehérek a mezőnyben dominálni tudtak, sőt Papp Luca látványos lövésével a 26. percben a vezetést is megszerezték, a Haladás-Viktória előbb „csak” szervezetten játszott, majd a második játékrészben ellentámadásokra, gólszerzési lehetőségekre is futotta erejéből. Ezek megkoronázásaként, a 86. percben Marlo Sweatman vette át szépen a Bíró Barbarától (!) kapott hosszú indítást, majd a tizenhatosra belépve, Halla Petra fölött a hálóba emelte a szombathelyiek egyenlítő gólját.

A forduló egyetlen vasárnapi mérkőzésén már úgy tűnt, az első játékrészben nem születik gól, amikor Biljana Bradics a vendégeket juttatta előnyhöz. A legutóbbi három mérkőzésén a DVTK-nak hátrányból kellett futballoznia, most viszont a vezetés birtokában jöhetett ki a második félidőre. A diósgyőriek az utolsó negyedóráig őrizték előnyüket, ekkor viszont a legutóbbi hat mérkőzésén – szeptember 26-a, az FTC-Telekom elleni találkozó óta – hat mérkőzésen csak egyszer vereséget szenvedő Astra HFC a Vicsek Nóra által értékesített 11-essel egyenlíteni tudott.

Tabella

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS