Női NB I
Tapad az MTK-ra a Puskás Akadémia
2022. november. 21., 11:38
Tapad az MTK-ra a Puskás Akadémia
A puskásosok öröme az üllői öltözőben
Fotó: Puskás Akadémia / via facebook
Jó mérkőzésekkel, erős fordulóval zárta a Simple Női Liga a 2022–2023-as bajnokság őszi szezonját. Volt a derbinek olyan szakasza, amelyben az MTK Budapest megfricskázta az FTC-Telekom orrát, fordulatos találkozón, kétszeri hátrányból felállva nyert a Puskás Akadémia Üllőn, valamint olyan mérkőzést nyert meg a Kelen SC Újpesten, amely – akár már féltávnál – az „életben maradását” jelentheti. 2022-ben egy hétvégén lépnek még pályára a csapatok, de azok már a tavaszról előrehozott 12. forduló találkozói lesznek.

OTP Bank Liga NB I. 11. forduló

Sorsolás
2023. 10. 28. 12:30
Kecskeméti Széktói Stadion
2023. 10. 28. 14:45
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2023. 10. 28. 17:00
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2023. 10. 29. 13:15
Mezőkövesd Városi Stadion
2023. 10. 29. 15:30
Paksi FC Stadion
2023. 10. 29. 18:00
Groupama Aréna

A listavezető FTC-Telekom azzal a dominanciára törekvő, lehengerlő játékkal kezdte az Új Hidegkuti Stadionban az MTK Budapest elleni derbit, amely a Vágó-korszakban védjegyévé vált. A bajnokcsapat hamar vezetést szerzett – Papp Luca látványos, remek gólt lőtt – majd két perccel később, Pusztai Sára rúgott rá még egyet. A találkozónak ebben a periódusával a helyszínen szurkolók, a közösségi médiában kommentelők a televíziós közvetítést nézők döntő többsége elkönyvelte a Fradi magabiztos sikerét és azt találgatta, rúgnak-e fenyvesi Evelinék ugyanúgy hét gólt, mint a legutóbbi két, MTK elleni mérkőzésükön. Nem így történt… Talán még az sem túlzás, a zöld-fehéreket (majdnem) utolérte a jó csapatok végzete, kényelmes lett a folytatás. A fordulás után az MTK összekapta magát öt perc alatt két gólt szerezve egyenlített – ha a játék addigi bő ötven percében nem is volt benne az „X”, dicsérendő, hogy a kék-fehérek éltek a lehetőséggel. Sőt, a hazaiak akár még egyet lőhettek volna, de az addig gólt szerző és gólpasszt adó Vachter Fanni nem volt hozott elég bátor döntést. Szabó Viktória találatával az FTC-Telekom újra vezetett, végül háromgólos különbséggel nyert – tulajdonképpen a papírformát igazolva, de izgalmas, tanulságos mérkőzésen.


A 11. forduló pénteken, a Haladás Viktória és a MOL Fehérvár találkozójával kezdődött. A két csapat az összecsapás előtt nagyon közel állt egymáshoz – egy esetleges szombathelyi győzelemmel a Vidi előzhetett volna – ezt figyelembe véve nagyon simán győzött Markó Edina gárdája. Kovács Virág látványos bombájával szerzett előnyt a Haladás Viktória, majd a második félidőben a két tengerentúli légiós, Marlo Sweatman és Camila Baccaro is szép gólt szerzett. A végeredményt a Kovács Virághoz hasonlóan első élvonalbeli találatát szerző Varga Barbara állította be a 82. percben.


Az ETO a mérkőzést végig kézben tartva aratott magabiztos győzelmet a St. Mihály FC ellen. A vendégcsapatban rutinos játékosok – Tiffany Cameron, Herczeg Andrea, Süle Dóra és Siklér Kinga – szerezték a gólokat. A kapuba találó játékosok mellett ki kell emelni az ukrán Tamila Himicset is, aki jól játszott, két gólpasszal segítette csapatát.


Két újonc csapott össze Újpesten, a vasárnap délelőtti matinén. A Kelen SC a Bernhardt-ikreknek, Barbarának és Bernadettnek köszönhetően hamar kétgólos előnyt szerzett és a folytatásban is jobban játszott, mint a sereghajtó. Kun István csapata az őszi szezon meglepetése – a Kelen az első 11 fordulóban 13 pontot szerzett, féltávnál az újoncok közül a legelőkelőbb – a hatodik (!) – helyen áll a tabellán és azt sem túl nagy bátorság kijelenteni: most már az lenne meglepetés, ha a kelenföldieknek aggódnia kellene a kiesés miatt.


Hölgyek esetében talán nem szép ilyet írni, de tény: a Diósgyőri VTK "nagy öregjei" vezérletével győzte le a Szekszárdi WFC-t. Krisztin Sára, Nagy Lilla és Jahn Klaudia is elmúlt már harminc éves – Oldies but Goldies. Ellenpontként, a tolnaiak a 16 esztendős Ezer Anna találatával szépítettek. 


Üllőn az Astra HFC kétszer is vezetett a Puskás Akadémia ellen, mégis kovács Aidáék nyertek. Szakonyi Emese juttatta előnyhöz a hazai csapatot – erre az egykori astrás Nagy Lili válaszolt. Az 1–1 végződött első félidőt követően, Kós Petra gólja után ismét az Astra örülhetett, de Szemán-Tóth Barbara egyenlített. A végeredményt a duplázó Nagy Lili oldalvonal melletti, távoli szabadrúgása állította be.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS