Női NB I
Tévés mérkőzéssel kezdődik csütörtökön a 19. forduló
2021. április. 29., 11:24
Tévés mérkőzéssel kezdődik csütörtökön a 19. forduló
Az FTC-Telekom és a Haladás-Viktória fővárosi mérkőzése nyitja meg a bajnokság hajráját
Fotó: FTC.hu
Ezen a héten is hosszúra nyúlik a Simple Női Liga hétvégi fordulója, a televíziós közvetítés miatt már csütörtökön pályára lép az FTC-Telekom és a Haladás-Viktória FC, de a hétvége is ígér izgalmas, elsősorban a kiesés ellen folytatott harc szempontjából döntő fontosságú mérkőzéseket.

A bajnoki tabella második helyén álló FTC-Telekom számára a 19. forduló tétje, hogy matematikailag is bebiztosítsa a helyét a bajnoki döntőben, illetve jó hangulatú, sikeres kilencven perccel készüljön a jövő szerdai, Női Magyar Kupa döntőre. Az M4+ sportcsatorna (Duna World) által, 17 órától élőben közvetített mérkőzés előtt Dörnyei Balázsnak, a zöld-fehérek vezetőedzőjének a dolgát is nehezítik sérülések, betegségek, de kétségtelenül Székely Tibor, a Haladás-Viktória mestere van nehéz helyzetben.

Mérkőzésről-mérkőzésre fejlődni akarunk, a jövő csapatát építjük, ez a találkozó is ezeket a célokat szolgálja. Emellett természetesen az eredmény sem másodlagos, szeretnénk tisztességgel helytállni és pontot vagy pontokat szerezni. Hiszem, hogy a lányok az utolsó percig küzdenek majd. Sajnos gondjaink tovább szaporodtak, Gődér Brigitta, Jánosi Ninetta, Harsányi Andrea már régóta sérült, Németh Adél és Németh Zsófia továbbra is beteg és az elmúlt fordulóban az MTK ellen elsőszámú kapusunk, Bíró Barbara is megsérült. Nem vagyunk tehát könnyű helyzetben, de mindent megteszünk a minél sikeresebb szereplésért – nyilatkozta a vasiak vezetőedzője a klub honlapjának.

OTP Bank Liga NB I. 19. forduló

Sorsolás
2024. 02. 06. 17:45
Szusza Ferenc Stadion
2024. 02. 06. 20:00
Groupama Aréna
2024. 02. 07. 17:45
Kisvárdai Várkerti Stadion
2024. 02. 07. 20:00
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2024. 02. 08. 16:00
Mezőkövesd Városi Stadion
2024. 02. 08. 20:00
Kecskeméti Széktói Stadion

A forduló a pénteki „szünnap” után, május 1-én, két mérkőzéssel folytatódik majd. A listavezető MTK Hungária és a sereghajtó Kelen SC összecsapásán a vendék budaiaknak a jövő évi NB I-es tagságról szőtt álmaik megőrzése a tét. Nem lesz könnyű dolguk, mert ebben a bajnokságban, a két csapat mindkét korábbi összecsapásán ötgólos különbséggel nyert az MTK Hungária FC.

Az ETO FC Győr – szintén szombaton – Diósgyőrbe utazik, ahol az egy hete, az Astra ellen, korábbi önmagát idéző DVTK ellen kellene a bennmaradás szempontjából fontos pontot, vagy pontokat gyűjtenie. A zöld-fehérek sokat erősödtek a bajnokság második felére, de a sérülések, betegségek miatt még egyszer sem tudtak a legerősebbnek ítélhető csapatukkal felállni. Most is nagy kérdés, kinek jut nagyobb szerep a kezdőcsapat kijelölésében: Menczeles Iván vezetőedzőnek, vagy az orvosi stábnak.

Egyetlen mérkőzés marad vasárnapra, a Női Magyar Kupa szerdai döntője előtt „főpróbát” tartó Astra HFC utazik Makóra, a szegedi St. Mihály FC-hez. Az Astra, a legutóbbi két bajnokiját elveszítette, a 2–9-es gólkülönbség sem túl hízelgő Szász Ferenc vezetőedző csapata számára, így alighanem jól jönne a Ferencváros elleni döntő előtt egy önbizalom növelő győzelem. A St. Mihály FC a tavaszi rajton még 5. volt, most azonban az NB I-NB II-es osztályozót jelentő 7. helyen álló ETO-val azonos pontszáma van, számára minden megszerzett pontnak óriási jelentősége lehet a végelszámolásnál.

Tabella

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS