Magyar Kupa
Tizenegyes-párbaj döntött a Fehérvár FC–Kelen rangadón
2021. augusztus. 16., 09:07
Tizenegyes-párbaj döntött a Fehérvár FC–Kelen rangadón
A piros mezes csepeliek magabiztosan nyertek az Airnergy ellen
Fotó: Jánosi Zsolt
A Simple Női Liga nyolc csapata mellett, az NB II mezőnye is pályára lépett a hosszú hétvégén. A másodosztály gárdái a Simple Női Kupában játszott mérkőzésekkel kezdték meg a szezont. Bár nagyon a kupaküzdelmek elején járunk még, akadtak izgalmas, jó színvonalú párharcok, és az első forduló talán arra is következtetni enged, mely csapatok várhatják majd dobogós helyezésben reménykedve a bajnokságot.

A Simple Női Kupa első fordulójában a kisorsolt 16 párból háromban nem rendeztek mérkőzést. Az FC Hatvan, a Nyíregyháza Spartacus és a Zalaegerszegi TE játék nélkül jutott be a következő hétvégén rendezendő második fordulóba, amelyben már az lesz a tét, hogy mely nyolc NB II-es csapathoz csatlakoznak az élvonalban szereplők.

A legnagyobb csatát – és talán a legmagasabb színvonalú küzdelmet – az előzetesen is a „forduló rangadójaként” várt Fehérvár FC–Kelen SC összecsapás hozta. Székesfehérváron nem csak jó, de fordulatos mérkőzést vívott a két csapat. Pécsi Dóra találatával a Vidi szerzett előnyt, de Barkóczi Bernadett és Bernhardt Barbara góljainak köszönhetően, a szünetre a Kelen mehetett előnnyel az öltözőbe. A fordulás után a Földvári Fanni, ismét Pécsi Dóra, majd Rajzinger Dóra révén sorozatban három gólt szerző fehérvári lányok fordítottak, de a 4–2-es Vidi-előny még nem jelentette a végállomást. A Kelen az utolsó tíz percben duplázó, harmadik találatát a lefújás előtti pillanatokban szerző Bernhardt Barbara góljaival egyenlített, 4–4-re alakult az állás, jöhettek a tizenegyesek.

A „szétlövés” is fordulatos volt, ugyanúgy, mint maga a meccs. Az ötödik sorozatban a Kelen a győzelemért lőhetett, de az a kísérlet kimaradt és végül a kapus, Németh Noémi góljával a Fehérvár FC nyert, és jutott tovább 12–11-gyel, csak a tizenegyeseket nézve 8–7-tel.

A legnagyobb különbségű győzelmet a Nyírség NSC aratta, amely 18–0-ra nyert a Cigánd SE ellen. Aligha csodálható, hogy a kupasorozat góllövőlistáját is ennek a mérkőzésnek a legeredményesebb játékosa, a hét gólos Szűcs Éva vezeti.

Kétszámjegyű eredménnyel debütált az NB-s felnőtt mezőnyben a Budaörs. A zöld-feketék közül a legtöbb gólt a 15 éves Buzás Emma szerezte, hármat. Tízet lőtt a Vasas Kubala Akadémia is, amely a bajnokságban akár a Keleti csoport meglepetés-csapata is lehet. Hámori Ferenc, a BVSC-t legyőző csapatában is akadt egy háromgólos játékos, Turcsányi Vanda. Három lőtt góllal zárta az első fordulót Simoncini Paola, a Csepel FC 17 éves játékosa is, aki az Airnergy ellen 4–0-ra megnyert találkozón triplázott. 

Szép győzelemmel tette le a névjegyét a Női NB II újonca, a Zala megyei ADA Nova SE, amely kétgólos hátrányból fordítva, 8-2-re győzött a Pápai ELC ellen. A zöldek góljainak felét, négyet, Köröcz Bianka szerezte, neki egy évtizeddel ezelőtt, a Nagykutas NLSE-ben néhány NB I-es mérkőzése is volt.

Vasárnap, késő délután jutott tovább a kupában három olyan csapat, amelyre az NB II dobogó-esélyeseként tekinthetünk. A Szekszárdi USE – a korábbi futsalcsapat bázisára építkezve, két egykori MLE-játékossal – 8–0-ra győzte le a Szentlőrinc-DPASE-t. A 17 éves Nagy-Cseke Vivien bizonyult a győztes csapat legeredményesebb játékosának, a tavalyi U19-es regionális bajnokság 19 mérkőzésén 83 gólt szerzett támadó ezúttal négyet vágott. Mellette Kiss Gabriellát is ki kell emelni, az NB I-es múlttal is rendelkező középpályás triplázott.

A szegedi St. Mihály FC-nek nem jelenthetett gondot a jánoshalmai Arany Bácska legyőzése. Major László alaposan átalakult csapata 8–1-es idegenbeli sikerrel lépett a következő fordulóba. A szegediek közül Nagy Lilla lőtt három gólt. A fiatal, 2004-es születésű támadó női futballunk harmadik Nagy Lillája, természetesen nem keverendő össze sem az ETO, sem a Puskás Nagy Lilijével. Ennek a mérkőzésnek érdekessége az is, hogy a St. Mihály „két kapussal” játszott, Csontos Zsanett állt a kapuba, Tamara Skorić pedig mezőnyjátékosként kapott feladatot, egy félidőt játszott, sőt gólt is lőtt.

A Simple Női Kupa 1. fordulójának zárásaként, a ferencvárosi Goldball-pályán, az Újpest FC 2–0-ra nyert a tulajdonképpeni Metis, a Külkereskedelmi SC ellen. A lila-fehérek mindkét gólját Diana Moldovan lőtte.

A Simple Női Kupa 2. fordulójának sorsolását ausztus 17-én, kedden, 14.30-kor tartja az MLSZ.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS