Női NB I
Továbbra is hibátlan tavasszal az FTC-Telekom, az ETO és az MTK Budapest
2023. április. 16., 10:38
Továbbra is hibátlan tavasszal az FTC-Telekom, az ETO és az MTK Budapest
Haraszti Fanni (középen) az MTK mindkét góljában fontos szerepet játszott
Okkal idézhetjük fel az ismert mesét Mátyásról és a királynak galambot vivő lányról: a Simple Női Liga 17. fordulójának nyitányaként a Kelen SC és a címvédő FTC-Telekom játszott is mérkőzést, meg nem is.

OTP Bank Liga NB I. 17. forduló

Sorsolás
2023. 12. 16. 12:30
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2023. 12. 16. 15:00
Kisvárdai Várkerti Stadion
2023. 12. 16. 17:30
DVTK Stadion
2023. 12. 17. 13:30
Kecskeméti Széktói Stadion
2023. 12. 17. 16:00
Groupama Aréna
2023. 12. 17. 18:00
Puskás Akadémia Pancho Aréna

A nagy esőben kezdődött mérkőzés első félidejében, az egyre több tócsával tarkított pályán hősiesen gyűrték egymást a két csapat játékosai, bár a vendégcsapat többször is közel járt a Kelen várának bevételéhez, gól nem született. A második félidő is elkezdődött az egyre rosszabb állapotban levő pályán, az 55. percben Ott Eszter egy kapu előtti kavarodásban helyzetbe kerülve előnyhöz juttatta az FTC-Telekomot, ezután azonban Bognár Réka játékvezető a pálya használhatatlansága miatt lefújta a mérkőzést. Arról, hogy a két csapat újrajátssza-e a találkozót, vagy az MLSZ a pályán elért eredménnyel igazolja a találkozót, a versenybiztos dönt.


Az MTK Budapest a 10. percben szerzett előnyt a Haladás Viktória ellen. Haraszti Fanni ívelt középre szabadrúgást a bal oldalról, Maria Palama kitekert testtartással a kapu irányába küldte a labdát, amibe Csuhai Vivien becsúszva még belepiszkált a jobb saroknál, így kötött az ki a hálóban. A folytatásban az MTK Budapestnek, a félidő hajrájában a szombathelyi csapatnak voltak ígéretesebb lehetőségei, az eredmény azonban a második játékrész elejéig nem változott. Akkor ismét a tavaszi szezonban hatodszor eredményes Csuhai mattolta Schildkraut Fruzsinát, a támadó Haraszti Fanni beadását lőtte közelről a hálóba. Nem sokkal később Kovács Virág szépíthetett volna, utána Ljubov Gudcsenko hagyott ki helyzetet, a 83. percben pedig Vladulescut szerelték a tizenhatoson belül a hazai csapat védői, a vendégkispad szerint szabálytalanul.  


A Felcsúton játszott Fejér vármegyei rangadón hamar kiderült, hogy a MOL Fehérvár mumusa a Puskás Akadémia. A hazaiak – Kovács Eszter révén – az első félidő közepén szereztek vezetést, majd még ebben a játékrészben további két olyan játékos (Tamók Rebeka és Bokor Adrienn) is bevette Németh Noémi kapuját, aki szerepelt az Izrael elleni A-válogatott mérkőzéseken. Háromgólos Puskás-előnnyel fordultak a csapatok, majd a második játékrészben Sinka Napsugár duplázott – az őszi, székesfehérvári 7–0 után, ezúttal 5–0-ra győzött Halászi Kinga, a Simple Női Kupa döntőjére (is) készülő csapata.


A győri klub internetes oldalának beszámolója szerint a mély talajú pályán az első perctől kezdve nagy fölényben játszott az ETO, szinte kizárólag csak a DVTK térfelén folyt a játék. Az első gólra a 35. percig kellett várni, Savanya Csilla szöglete után Kovács Laura elé pattant a labda, aki 14 méterről lőtt a hálóba. (A labda érintette Sain Annát, a mérkőzés jegyzőkönyvében öngólként szerepel.) Két perccel később a jó formában levő Savanya 25 méteres szabadrúgása találta telibe a keresztlécet, majd Tiffany Cameron jobb oldali beadását Herczeg Andrea lőtte közelről a hazaiak kapujába. A szünetben hatalmas jégeső zúdult Miskolcra, csak húsz perc késéssel folytatódhatott a mérkőzés. Az 52. percben az egész mérkőzésen remekül játszó Németh Loretta beadását Cameron 12 méterről lőtte a hálóba, a hajrában pedig – ismét Németh Loretta passzából – Vida Boglárka fejesgólja állította be a 4–0-s végeredményt.


A szegedi Szent Gellért Fórumban a legutóbb október végén pontot szerzett Újpest FC alaposan meglepte a sorozatban hetedik mérkőzését hazai pályán játszó kék-feketéket azzal, hogy Bodor Renáta a találkozó legelső percében gólt szerzett. A pofont kiheverve talpra ugrott a St. Mihály FC és még az első félidőben – a bombaigazolásnak bizonyuló, ezúttal bő egyperc alatt kétszer beköszönő – Ivana Trbojević duplájával fordított. A szünet után a vendégcsapat Szalontai Gina góljával egyenlített, ám a szegedi csapatkapitány, Papp Szidónia találatával ismét a Major László és Koncz Zsolt csapata vezetett. Sőt a 63. percben, Lipkovics Gréta balszerencsés öngólja után, 4–2-nél, úgy tűnt, hogy eldőlt a mérkőzés – az újpesti lányok azonban máshogy gondolták. Bodor Renáta újabb góljának és Szöllős Alexandra találatának köszönhetően, a 86. percben egyenlített az Újpest (4–4)! Nem volt azonban még ekkor sem vége, a szegedi lábakban maradt még egy gólt: a partiumi Denisa-Larisa Marcea, a 89. percben született találata a győzelmet jelentette a tavasszal harmadszor három pontot szerző St. Mihály FC számára. A mérkőzés összképe alapján megérdemelték a győzelmet Csontos Zsanették, de azért, aki 4–4-nél, a 89. percben szerez győztes gólt, az mindig nézzen fel az égre…


A forduló egyetlen vasárnapi mérkőzésén, az Astra HFC 2–1-re legyőzte a Szekszárd WFC-t. Ezer Anna remek szabadrúgásának köszönhetően 1–0-ra még a vendégek vezettek, ám az Astra – két egyéni hibát megtorolva – Vicsek Nóra és Ebony Madrid találataival fordított. 

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS