Női NB I
Vágó Fanni, az Astra ellen debütál az FTC edzőjeként
2021. szeptember. 24., 10:35
Vágó Fanni, az Astra ellen debütál az FTC edzőjeként
Vágó Fanni a Soroksár után, újabb csapatot dirigálhat a Simple Női Ligában
Fotó: Fradi.hu
A Simple Női Liga 6. fordulójában három mérkőzést játszanak majd szombaton, egyet pedig vasárnap. Egyik sem ígérkezik érdektelennek, vagy „előre lefutottnak”, ezúttal is olyan találkozók vannak előttünk, amelyeken szoros eredmény várható.

OTP Bank Liga NB I. 6. forduló

Sorsolás
2023. 09. 01. 20:00
Szusza Ferenc Stadion
2023. 09. 02. 15:15
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2023. 09. 02. 19:30
Paksi FC Stadion
2023. 09. 03. 14:15
Mezőkövesd Városi Stadion
2023. 09. 03. 17:15
ZTE Aréna
2023. 09. 03. 19:30
Debreceni Nagyerdei Stadion

A fordulót az MTK Budapest diósgyőri vendégeskedése nyitja. A kék-fehérek jól kezdték a szezont, a tabella élén állnak, ennek ellenére a legutóbbi két mérkőzésen, az Astra és a Puskás elleni találkozón mutatott teljesítményükkel sem Farkas Attila vezetőedző, sem a szurkolók nem voltak maradéktalanul elégedettek. Az MTK ősszel (illetve a nyár végén) eddig kétszer játszott idegenben és mindkétszer egygólos győzelmet aratott. A DVTK mérlege éppen ötven százalékos, 2 győzelem, két vereség és egy döntetlen, de Bém Gábor csapata a pályán ennél jobb eredményt ért el, legyőzte a Soroksárt, ha később el is veszítette a pontokat. A borsodiak hazai mérlege így nem néz ki jól a Soroksár és az ETO elleni vereséggel, valamint az Astra elleni győzelemmel – azt is mondhatjuk, ha a DVTK tapadni akar a jelenlegi három dobogósra, nem kaphat ki otthon, még a listavezetőtől sem. Nem könnyíti meg a DVTK dolgát, hogy – miközben az MTK játékosai közül is többen vb-selejtezőkön játszottak – a hazai csapatból Geréd Erika, Nagy Melinda, Bianca Sandu és Maria Palama is sokat utazott, külföldről tért vissza Miskolcra.


Az MTK Budapestet üldöző, az első fordulóban elszenvedett szombathelyi veresége óta valamennyi mérkőzését megnyerő ETO FC Győr a Puskás Akadémiát fogadja. A két csapat között hat helyezés és 10 pont a különbség a tabellán, a pappírforma Menczeles Iván csapatának sikerét ígéri. De, ha a Puskás az új légiósaival és a sérüléseikből felépült magyarokkal úgy játszik, mint a válogatott mérkőzések miatti szünet előtt az MTK Budapest ellen, akár meglepetést is okozhat. Mindenesetre, Halászi Kingának alaposan meg kell szerveznie csapata védekezését, mert Tiffany Cameronék a már említett, szombathelyi mérkőzés óta minden találkozón legalább három gólt lőttek, sőt legalább háromgólos különbséggel győztek.


A Haladás-Viktória FC a Szeitl Szilvia által irányított, újonc Soroksárt fogadja, ahogy ez Szombathelyen megszokottá vált, a Haladás Sportkomplexumban, a stadionban. Székely Tibor csapatának „rövid távú” célja az lehet, hogy az első kör, a 7. forduló után a „felsőházban”, azaz az első négy között legyen, ehhez pedig győznie kell az újonc ellen. A Vas megyeiek között egyre kevesebb a sérült, a Haladás-Viktória talán eddigi legerősebb kezdőcsapatával várhatja a Soroksárt.


A forduló egyetlen vasárnapi mérkőzésén az FTC-Telekom látogat Üllőre. Az Astra elleni találkozó lesz Vágó Fanni (játékos)edzői debütálása a Ferencvárosban. Mondhatnánk azt, hogy az eddig lejátszott 5 forduló után, mindkét csapat „győzelmi kényszerben” lép pályára, de az a feltételrendszer amelyben a csapatok dolgoznak, ebből következően az esélyek, azért nem azonosak. Legutóbb, a 2014-2015-ös bajnokságban veszített a Fradi az alapszakaszban két, vagy annál több mérkőzést, de akkor sem az első etapban, az első hét fordulóban. Az ellenfél, az Astra HFC az első fordulóban legyőzte a Puskást, utána viszont négyszer is vereséget szenvedett, az ETO, a Haladás, a DVTK és az MTK ellen. Érdemes azonban gyorsan hozzátenni, Bene Ferenc csapata talán éppen a legutóbbi két mérkőzésén, otthon az MTK és idegenben a DVTK ellen nyújtotta a legjobb teljesítményt, és ezeken a találkozókon a pontszerzése, vagy akár győzelme sem lett volna érdemtelen.

Tabella

Női NB I Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Hírajánló

Gólcsúccsal zárult a Simple Női Liga alapszakasza

Gólrekordot hozott a Simple Női Liga 22. fordulója. Az alapszakasz utolsó mérkőzésein 35 gól esett, ez 5,8-as átlagnak felel meg. Ilyen magas gólátlag korábban nem akadt az idényben.

2024. május. 13., 14:44
Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS