Női NB I
Vágó Fanni mesterhármasa eldöntötte a győri mérkőzést
2021. április. 26., 14:36
Vágó Fanni mesterhármasa eldöntötte a győri mérkőzést
Vágó Fanni közel jár ahhoz, hogy a szezon végére elérje a harmincgólos határt
Fotó: ETO FC Győr
Hosszúra nyúlt, hiszen a televíziós mérkőzéssel már szerdán megkezdődött a Simple Női Ligai 18. fordulója. A ligarendszerű bajnokságból még három-három találkozó vár a csapatokra – az ezzel kapcsolatos érdekességekből szemezgettünk és mozgóképen mutatjuk a 18. forduló valamennyi gólját, fontos pillanatát.

A női élvonal legutóbbi fordulójára visszapillantva, a legfontosabb mondat talán az, hogy ezen a hétvégén nem dőlt el semmi. Győzött a DVTK, ezzel megmaradt a matematikai esélye, hogy az FTC-Telekomot befogva, az MTK Hungária ellenfele legyen a bajnoki döntőben. Igaz, ennek minimális a valószínűsége. A hazai élvonalban a 2013-2014-es szezon óta játszanak a csapatok két győzelemig tartó párbajt az aranyéremért. Eddig egyetlen egyszer, a legelső alkalommal fordult elő, hogy nem az MTK Hungária és a Ferencváros csapott össze: az első kiírásban az Astra volt a kék-fehérek ellenfele.

Az MTK Hungária kényelmes helyzetben volt a 18. forduló előtt, miután már korábban biztosította helyét a 2021-es döntőben. Tóth Mihály csapata Szombathelyen, a Haladás-Viktória ellen játszott és aratott magabiztos, háromgólos győzelmet. A listavezetőé a leghosszabb győzelmi sorozat jelenleg a mezőnyben, Pinczi Anitáék sorozatban nyolcadik mérkőzésüket nyerték meg. Érdekeség, hogy a széria a most a kiesés ellen harcoló St. Mihály elleni meccstől kezdődött. A Haladás-Viktóriában továbbra is sok a hiányzó, Székely Tibornak lassan meg kell barátkoznia a gondolattal, hogy csapata Gődér Brigitta, Jánosi Ninetta és Harsányi Andrea nélkül fejezi be a szezont.

A tavaszi rajton, sokan azt várták, hogy mire a hajrához – például a 18. fordulóhoz – érünk, az ETO FC Győr, a friss, minőségi igazolásoknak köszönhetően elhagyja a kiesőzónát. Arra azonban senki sem számíthatott, hogy a koronavírus-járvány milyen hatással lesz a csapatra, benne az új igazolásokra. Az „újak” közül ezúttal Rácz Zsófia, Oláh Adrienn és Szőcs Réka nem léphetett pályára – utóbbi hiányzása azért is érzékeny veszteség, mert a válogatott kapus a tavaszi meccsek többségén nem kapott gólt. A Ferencváros jól kezdte Győrben, a „Camping-pályán” a meccset, amelyet Vágó Fanni mesterhármasa gyakorlatilag már a szünetre mindent eldöntött. A góllövőlista éllovasa a korábbi klubja, az ETO ellen rúgott hárommal már 24 gólnál jár, és nagyon közel került ahhoz, hogy a román és az osztrák élvonal után a hazaiban is gólkirály legyen.

Kapusgondjai voltak a St. Mihály FC-nek is, a Kelen SC elleni budapesti találkozó ellőtt. Csontos Zsanett és Tamara Skorič sem játszhatott, így a kényszer a legmagasabb csapattagot, Sladjana Mičičet állította a St. Mihály kapujába. (Érdemes rögzíteni, ősszel, Erős Evelin betegsége miatt a Kelen is volt hasonló helyzetben.) A „vészkapus” megtette, amit lehetett, és Marlo Sweatman is az egyik legjobb magyarországi teljesítményét nyújtotta, de a Kelen SC a mérkőzés összképe alapján megérdemelten nyert. A jelenlegi sereghajtónak most 9 pontja van, az előtte álló St. Mihálynak és ETO-nak 13–13, ami azt jelenti, hogy a Kelennek a hátralevő három fordulóban „felsőházi” csapattól, vagy csapatoktól is kell pontokat elvennie ahhoz, hogy ellépjen a 8. helyről.

Ember legyen a talpán, aki tippelni tudott az üllői Astra-DVTK mérkőzés eredményére. A diósgyőriek lényegesen több pontot szereztek a korábbi mérkőzéseken, mint a tabellán mögöttük álló Astra, de a két csapat legutóbbi összecsapását, a kupaelődöntőt, elveszítették. Ráadásul, a keret legjobb magyar játékosa, Vachter Fanni, ezúttal hiányzott a pályára lépők közül. A meccset azután meglepően simán nyerte a DVTK, és talán Vicsek Nórának is igaza volt, amikor azt mondta az MLSZ TV érdeklődésére, valószínűleg hiányzott a csapatukból az ehhez a meccshez szükséges motiváció.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS