Női NB II
Váratlanul nagy különbséggel győzött a bronzérmes ellen a Soroksár SC
2021. május. 10., 09:34
Váratlanul nagy különbséggel győzött a bronzérmes ellen a Soroksár SC
Chandra Bednar a Ferencváros kapusa kedves plakáttal "buzdította" a Soroksár két edzőjét, Vágó Fannit, valamint segítőjét, Pusztai Sárát
Fotó: Jánosi Zsolt
A Simple Női Ligához hasonlóan, a másodosztály is az utolsó előtti fordulót játszotta a hétvégén. A Nyugati csoportban a Puskás Akadémia már korábban megnyerte a bajnoki címet, a Keleti csoportban pedig a listavezető Soroksár SC kétszámjegyű sikerével az egyik lábát már betette a győzelem kapuján.

A Nyugati csoportot vezető Puskás Akadémia nem lépett pályára a hétvégén, elmaradt a bajnokcsapat hazai mérkőzése a Nimród-Kelen SC ellen. A Halászi Kinga által irányított csapatra egy találkozó vár még a két csoport győztesének kétfelvonásos párbaja előtt, egy hét múlva, a Pápai ELC ellen teheti kompletté a Puskás a százszázalékos szezonját.

Ebben a csoportban az ezüstéremért folyik a harc. Mindkét „jelölt” győzni tudott. A Magyar Labdarúgó Egylet otthon, Kozármislenyben, az Ajka ellen mutatta meg erejét: Rack Róbert csapata 14–0-ra győzött. A baranyai játékosok közül a legeredményesebbnek a horvát Mateja Andrlić bizonyult, aki négy gólt szerzett. Az MLE-nek két mérkőzése van még, a Balatonfüred és a Nimród-Kelen SC ellen, így lépéselőnyben van a vele azonos pontszámmal álló Fehérvár FC-vel szemben. A Vidi, amely már csak a Szentlőrinc SE ellen játszik, Budapesten, az Airnergy FC ellen győzött 5–0-ra.

Tabella


A Keleti csoportban két, a szezont a dobogón záró együttes találkozott, a Soroksár SC a Nyíregyháza Spartacust fogadta. A tabellán elfoglalt helyezés, a Szpari tavaszi teljesítménye alapján a Vágó Fanny által irányított csapat győzelmének különbsége óriási meglepetés – 11–0-ra győzött a bajnokjelölt. A Soroksárból hiányzott az eltiltást töltő gólkirály-jelölt, Fogl Katalin, de akadt azért „helyettese”: Miszlai Jázmin négy, Tényei-Tóth Rebeka három gólt lőtt. A sárga-feketékre már csak egy mérkőzés vár a Keleti csoportban, szerdán az FC Hatvant fogadják.

Az FC Hatvan a Monoron elszenvedett háromgólos vereséggel melegített be a bajnokjelölt elleni mérkőzésre. A szezon hajrájában már Szabados György által irányított újonc szerdán váratlanul szoros mérkőzést vívott az Újpesttel, amelyet csak 2–1-re nyertek meg a lila-fehérek – most viszont a Monor nagyobb fölénybe tudott kerülni és Pirót Terézia, valamint Manev Fanni góljaival, tulajdonképpen negyedóra alatt eldöntötte a mérkőzést.

Tisztességgel hozza a mérkőzéseket az Újpest FC is, amely ezúttal Cigándon győzött 11–0-ra. A korábbi listavezetőben is akadt négygólos támadó, Moldovan Diana, akinek eredményessége azért is értékes, mert csak a második félidőben játszott. Moldovan mellett Dencz Orsolyát érdemes kiemelni, aki három találatig jutott. Az Újpestre is egy mérkőzés vár még, a következő hétvégén Oroszi Sándor csapata Monoron lép majd pályára, de ahhoz, hogy számára tétje maradjon a találkozónak, a Soroksár hétközi botlása is kellene.

Tabella

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS