Magyar Kupa
Vendégcsapatok sikerei a Simple Női Kupában
2021. augusztus. 23., 10:09
Vendégcsapatok sikerei a Simple Női Kupában
A MOL Fehérvár FC mindkét idei kupamérkőzésén erős ellenfelet legyőzve várja a 3. forduló sorsolását
Fotó: molfehérvárfc.hu
A hétvégén a Simple Női Kupa 2. fordulójában léptek pályára a csapatok. Kialakult a másodosztályú bajnokság mezőnyéből az a nyolcas, amelyhez csatlakozik a női élvonal nyolc csapata. A kupahétvégén csak hét mérkőzés dőlt el a pályán, a Cigánd SE visszalépése miatt az FC Hatvan ezúttal is ellenfél nélkül maradt, és úgy jutott be a 3. fordulóba, hogy egyetlen percet sem kellett a pályán töltenie.

A körképet ezzel a találkozóval érdemes kezdeni. A Cigánd SE egy héttel korábban, az 1. fordulóban, 18–0-ra kikapott a Nyírség NSC-től, majd egy sikeres óvás után mégis versenyben maradhatott. A borsodi csapat pályaválasztóként várta a hatvaniak elleni folytatást, de a zöld-sárgák nem tudtak kiállni hazai mérkőzésükre, vasárnap délben jelezték, Szabados György csapata forduljon vissza – nem lesz játék. Figyelemmel arra, hogy a Simple Női Kupa első fordulójában a Bodon Péter FC sem állt ki az FC Hatvan elleni találkozóra, a Heves megyeiek úgy várhatják a 3. fordulóra kisorsolandó ellenfelüket, hogy még nem kellett labdába rúgniuk.

Az immár hagyományosan a Női NB II rajtja előtt rendezett két kupaforduló arra is alkalmas, hogy kicsit „tesztelje” a csapatokat, a szurkolóknak, de akár a szakértőknek is, alkalma legyen látni, melyek azok a gárdák, amelyeket a majdani bajnoki dobogó, a feljutás szempontjából külön is érdemes figyelni. A 2021-2022-es bajnokságban ezt a „figyelést” különlegessé teszi a Simple Női Liga 2022-es létszámbővítése – több csapatnak lesz lehetősége magasabb osztályba lépni, több „jelöltet” érdemes figyelni.

A MOL Fehérvár FC bizonyosan ezek közé a jelöltek közé tartozik, mint ahogy a vidis lányok szombati ellenfelét, az NB-s mezőnyben újonc Budaörsöt is az esetlegesen meglepetést okozók közé sorolhatjuk. A Simple Női Kupa 2. fordulójában viszont nem született meglepetés, Földvári Fanni mesterhármasa után Rajzinger Dóra is duplázott, a Fehérvár FC 5–1-re győzött.

A szombati játéknap másik mérkőzésén, a Kazincbarcika, Boros-Nagy Anna góljával – tulajdonképpen a papírformát igazolva – 1–0-ra legyőzte a Monort.

Nem csak a keleti országrész, de az egész 2. forduló leginkább kiélezett mérkőzését hozta a Nyíregyháza Spartacus és a Gyulai Amazonok összecsapása. Bár mind a hat (öt) vasárnapi találkozón a vendégcsapat jutott tovább, tulajdonképpen ez az eredmény az egyetlen igazi meglepetés. A Szpari olyan jól kezdett, hogy annál jobban nem is lehet: Nagy Panna már a 2. percben gólt szerzett. Az egy héttel ezelőtt Debrecenben, a DEAC ellen is szép győzelmet arató gyulaiak azonban azonnal válaszoltak, mint később kiderült, a mérkőzés hőse révén: Szerb Katalin egyenlített. Újra a Szpari, illetve újra Nagy Panna következett, de Szerb Katalin gondoskodott róla, hogy a hazaiak ne menjenek előnnyel a szünetre – a 39. percben egyenlített. A nyíregyháziak ugyanúgy kezdték a második félidőt, ahogy az elsőt – a 2. percben gólt szereztek, ezúttal Urai Bianka révén. A rutinos támadó találatával a mérkőzés során már harmadszor vezetett a legutóbbi bajnokság Keleti csoportjának bronzérmese – mégsem tudott nyerni. Szerb Katalin a 71. és a 92. (!) percben is gólt lőtt, nem volt szükség tizenegyes-párbajra sem, 4–3-as győzelmével a Gyulai Amazonok csapata jutott be a kupa 3. fordulójába.

Az Újpest FC a vártnál talán nehezebben gyűrte le a Csepelt. Igaz, ehhez az is hozzájárult, hogy a lila-fehérek – Lipkovics Gréta kiállítása miatt – a 16. perctől emberhátrányban futballoztak. A vendégek rutinos, az NB I-et is megjárt játékosaik segítségével kerekedtek felül, 76 gól nélküli perc után a kapitány, Kiss Fanni törte meg a gólcsendet, majd a lefújás előtti pillanatokban Mátyás Noémi állította be a 2–0-s végeredményt.

Magabiztos, háromgólos sikert aratott a St. Mihály FC Szolnokon. Az első félidőben Papp Szidónia duplázott, a fordulás után pedig Nagy Lilla (Nagy II Lilla) találata állította be a 3–0-s végeredményt.

Gyors gólváltással kezdődött a forduló zalai rangadója, sőt a 16. percben az előző fordulóban is eredményes Köröcz Bianka találatával már a nagyon szimpatikus – kiváló körülmények között dolgozó, sok tekintetben az egykori remek Nagykutasi SE-re hasonlító – novai csapat vezetett. A folytatásban viszont a rutin felül kerekedett, a Zalaegerszegi TE Pupos Veronika duplájával fordítani tudott, majd az egykor viktóriás Nagy Bianka gólja állította be a 4–2-es végeredményt.

Rangadóval zárult a kupaforduló, vasárnap este a hétvégén kezdődő Női NB II Nyugati csoportjának két erős csapata, a Vasas Kubala Akadémia és a Szekszárdi UFC csapott össze a fővárosban. Turcsányi Vanda góljának köszönhetően a hazaiak szereztek előnyt, de a szekszárdiak hamar egyenlíteni tudtak és a folytatásban, végig kézben tartva a mérkőzést, fölényes győzelemmel (4–1) jutottak tovább.

A Simple Női Kupa 3. fordulóját október 9-10-én játsszák a versenyben lévő csapatok.

OTP Bank Liga NB I. 2. forduló

Sorsolás
2023. 08. 04. 20:00
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2023. 08. 05. 17:45
Mezőkövesd Városi Stadion
2023. 08. 06. 17:45
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2023. 08. 06. 20:00
ZTE Aréna
2023. 08. 07. 20:00
Kecskeméti Széktói Stadion
2023. 09. 27. 17:45
Paksi FC Stadion

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS