Nemzetközi
Az FTC-Telekom búcsúzik a Női Bajnokok Ligájától
2023. szeptember. 06., 14:29
Az FTC-Telekom búcsúzik a Női Bajnokok Ligájától
Nem sikerült a nagy álom, az FTC-Telekom – ugyanúgy, mint két évvel ezelőtt az albán Vllaznia ellen – „szétlövésben” veszített és kiesett a Női Bajnokok Ligája további küzdelmeiből. A magyar bajnokcsapat kétszer is vezetni tudott, előbb a 14. percben Vágó Fanny szabadrúgásból lőtt góljával, majd a 112. percben Németh Diana találatával, de az izraeli Kajrat Gat mindkétszer, öt percen belül egyenlített. A Fradi a 60. perctől emberelőnyben, a mérkőzés egészét tekintve óriási labdabirtoklási fölényben játszott, a futball legfontosabb elemében nem tudott ellenfele fölé nőni. A zöld-fehérekre szombaton még egy mérkőzés vár Gyulafehérváron, de annak tétje már csak a jobb koefficiens a következő kiírásra…

Ha a mérkőzés előtt keveset is tudtunk az izraeli bajnokcsapatról, két dolog feltétlenül figyelmeztető lehetett: az egyik, hogy az előző kiírásban jó mérkőzést tudott játszani a Juventusszal, a másik pedig, hogy a nyári játékospiacon alaposan bevásárolt – mindössze négy izraeli játékos került Ejal Szade kezdőcsapatába.

Az FTC-Telekom azonban így is esélyesként várhatta a párharcot és talán utólag, a mérkőzést látva is ül az a megállapítás: a magyar bajnokcsapat csak saját magát verhette meg, azzal, ha nem hiszi (hitte…) el, hogy annyi kupakudarc után sikerülhet a továbbjutás.

Jól kezdődött a találkozó! Vágó Fanny remek, szabadrúgásból lőtt góljával még az első negyedóra letelte előtt vezetett a Fradi – igaz, öt perccel később a brazil Sandrinha passzából a Kajrat Gat legértékesebb támadója, a szintén brazil Dany Helena egyenlíteni tudott.

Az első félidő közepére már kirajzolódott, hogy az FTC-Telekom többet birtokolja a labdát (a mérkőzés összességét tekintve ez az arány 65:35%), míg az izraeliek nem feltétlenül akarnak nyerni – viszont nem akarnak veszíteni. Nincsen ebben paradoxon, a Kajrat Gat védekezésre rendezkedett be, a ritka kontratámadásaiban bízott – különösen a 60. perc után, amikor Carol Arruda a Vágó Fanny ellen elkövetett szabálytalanság miatt piros lapot kapott.

A magyar bajnokcsapat a rendes játékidőben (bő) félórát, majd a hosszabbításban újabb harminc percet játszott emberelőnyben, ám nem sikerült a maga javára fordítani a mérkőzést. A 112. percben Vágó Fanny passzát Németh Diána váltotta gólra, de az öröm sajnos lazított a koncentráción: két perccel később a ghánai Princella Adubea egyenlített.

A 120 perc döntetlenje után a szétlövés következett, ebben a Kajrat Gat valamennyi rúgója gólt lőtt, míg a mieink közül az első négy játékosból csak Németh Dia talált a kapuba. A Kajrat Gat nyert és készülhet a továbbjutásért vívandó szombati mérkőzésre.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS