Hírek

Hírek: Nemzetközi

Fontos győzelem a bajnoki nyitányon

Árvay Hanna csapata győzelemmel kezdte saját bajnoksága küzdelmeit, Róth Rebeka gólpasszára is szükség volt a döntetlenhez Queensben.

2023. szeptember. 21., 19:34
Zeller Dóra és Bánfi Gréta is gólt lőtt csapatában a hétvégén
Frissült
Nemzetközi
Zeller Dóra és Bánfi Gréta is gólt lőtt csapatában a hétvégén

Ezen a héten is szélesíthetjük a kört, amivel bejárjuk Európa futballpályáit. A német női Bundesliga szeptember 15-i rajtja előtt a hétvégén kupafordulóban léptek pályára a csapatok – Zeller Dóri gólt is szerzett!

2023. szeptember. 13., 16:35
Magyar győzelmek keleten és délen

Róth Rebeka és a Bulldogok kétszer is diadalmaskodtak, Stefán Bernadett és az Arany Sasok kiütéses győzelemmel zárták a hetet az NCAA első osztályában.

2023. szeptember. 13., 09:07
Keserédes búcsú a Női Bajnokok Ligájától

A szerdán, az izraeli Kirjat-Gat ellen tizenegyes-párbajban elszenvedett vereség, gyakorlatilag a kiesés után az FTC-Telekom a szlovák Spartak Myjava ellen játszott a kvartett harmadik helyéért. Hamar kiderült, a két bajnokcsapat nincs azonos súlycsoportban – végül hétgólos győzelmet arattak a magyar lányok.

2023. szeptember. 09., 12:56
Az FTC-Telekom búcsúzik a Női Bajnokok Ligájától

Nem sikerült a nagy álom, az FTC-Telekom – ugyanúgy, mint két évvel ezelőtt az albán Vllaznia ellen – „szétlövésben” veszített és kiesett a Női Bajnokok Ligája további küzdelmeiből. A magyar bajnokcsapat kétszer is vezetni tudott, előbb a 14. percben Vágó Fanny szabadrúgásból lőtt góljával, majd a 112. percben Németh Diana találatával, de az izraeli Kajrat Gat mindkétszer, öt percen belül egyenlített. A Fradi a 60. perctől emberelőnyben, a mérkőzés egészét tekintve óriási labdabirtoklási fölényben játszott, a futball legfontosabb elemében nem tudott ellenfele fölé nőni. A zöld-fehérekre szombaton még egy mérkőzés vár Gyulafehérváron, de annak tétje már csak a jobb koefficiens a következő kiírásra…

2023. szeptember. 06., 14:29
Felemásra sikeredett a seattle-i portya

Róth Rebeka és Mislai Fruzsina csapata is Seattle-ben turnézott a hétvégén, Árvay Hanna egyre jobban játékba lendül. Heti beszámolónk a magyar lányok tengerentúli szerepléséről.

2023. szeptember. 06., 09:40
Kezdődik a Női Bajnokok Ligája selejtezője!

Szerdán reggel – magyar idő szerint délelőtt 10 órakor – az FTC-Telekom elindul azon az úton, amelyen a hazai női futball közelebb kerülhet az európai elithez. Az izraeli Kirjat Gat elleni mérkőzéssel megkezdődik a Női Bajnokok Ligája 2023–2024-es kiírásának selejtezője.

2023. szeptember. 05., 15:28
Megnyerte első hazai bajnokiját az FK Csíkszereda

Még mindig van két hetünk a német és az olasz női élvonal rajtjáig, így azután ezúttal is csak „rövidített” körsétát tudunk tenni Európa futballpályáin. Svájcból indulunk, ahol a zürichi Grasshoppersben Pápai Emőke visszakerült oda, ahova való: a kezdőcsapatba. Buzás Kata is kezdett az Aarauban, úgy tűnik, stabil helye lesz új csapatában.

2023. szeptember. 05., 11:22
Megkezdődtek az NCAA első osztályának küzdelmei az Egyesült Államokban

Róth Rebeka és Stefán Bernadett is győzelmet ünnepelhetett vasárnap. Árvay Hanna és Mislai Fruzsina csapatai még nem találták a ritmust az első néhány fordulóban. Heti beszámolónk a magyar érdekeltségű csapatok eredményeiről, a magyar lányok szerepléséről.

2023. augusztus. 31., 09:39
Elindult a szezon az amerikai egyetemi bajnokságban is

Idén is több magyar lány lép pályára az észak-amerikai egyetemi ligákban. Beharangozó írásunkban bemutatjuk, hogy idén kiknek szurkolhatunk a tengerentúlon.

2023. augusztus. 29., 12:11
Németh Loretta győztes góllal mutatkozott be a First Viennában

Bár a hét játékosunkat érintő német és az olasz bajnokság rajtjára még várnunk kell, a hétvégén több olyan külföldi, élvonalbeli bajnokság kezdődött meg, amelyben magyar lányok is szerepelnek. Az osztrák, a svájci és a román pontvadászat közül a legjobb hír Ausztriából érkezett – Németh Loretta lőtte a First Vienna győztes gólját a SoccerCoin USV Neulengbach ellen.

2023. augusztus. 28., 11:04
Női Bajnokok Ligája: Fortuna zöld-fehér

Jó sorsolást kapott a magyar bajnokcsapat a Női Bajnokok Ligája selejtezőjében. A Vágó Fanny által irányított csapat a kvartett „elődöntőjében” az izraeli bajnok FC Kirjat Gattal találkozik majd, ha pedig sikerül továbblépni, a kolozsvári Olimpia és a felvidéki FC Spartak Myjava párharcának győztese következik.

2023. június. 30., 13:51
A következő feladat: a Női Bajnokok Ligája

Egy hét telt el azóta, hogy az FTC-Telekom megnyerte a Simple Női Liga 2022–2023-as szezonjának aranyérmét. Vágó Fanny csapata számára a következő lépést a Női Bajnokok Ligája jelenti – érdemes megnézni az ezzel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

2023. június. 07., 16:50
Sikeres évet zártak "bundesligásaink"

Németországban és Olaszországban befejeződött a női élvonal bajnoksága, Svédországban a korábbi listavezető elleni győzelmével a tabella élén masírozik a BK Häcken, Svájcban beigazolódott a papírforma, a GC elveszítette az FC Zürich elleni párharcot, bronzérmes lesz.

2023. május. 31., 16:13
A Feröer-szigeteken tanultak a női szakág vezetői

Május közepén a Feröer-szigeteken tartott UEFA-továbbképzésen vett részt Dénes Dorka, az MLSZ női szakágának vezetője, valamint Rácz Zsófia, női A-válogatottunk asszisztens edzője. Bár kettejük „előélete” nagyon hasonló, jelenlegi feladatkörük eltérő – ezért először azt tudakoltuk, a női futball mely területeit érintette az Európai Labdarúgó-szövetség szemináriuma?

2023. május. 28., 16:12
Vad Anita a nyári női labdarúgó-világbajnokságra készül

A július 20-án kezdő, ausztrál és új-zélandi rendezésű női labdarúgó-világbajnokság játékvezetői paneljében ott lesz Vad Anita is. A vele készített portrébeszélgetésből kiderül, mikor döntött úgy, hogy játékvezető lesz, illetve milyen hosszú utat járt be azért, hogy most élete legnagyobb kihívására készülhessen.

2023. május. 25., 17:58
Tudom miért sérültem meg!

A hétvégi nemzetközi körképünkből sajnos lassan fél éve hiányzik Csiki Anna, aki novemberben, klubja, a svéd BK Häcken utolsó edzésén szenvedett keresztszalag-szakadást. Karácsonykor megműtötték, azóta Göteborgban rehabilitál, bízva abban, hogy minél hamarabb, akár már az őszi Női Nemzetek Ligája csoportkör hajrájára visszatérhet. Válogatott középpályásunkat a rehabilitációjáról kérdeztük, valamint arról, mit gondol, miért szenved még a korábbinál is lényegesen több női labdarúgó súlyos sérülést.

2023. május. 25., 07:59
Európa pályáin Turányi Lilla a hétvége legjobb magyarja

Két hónap sincs már, amíg az Új-Zéland–Norvégia mérkőzéssel megkezdődik a nyári női labdarúgó-világbajnokság – nem meglepő, hogy az európai bajnokságok a célegyenesben járnak. Németországban, a Flyeralarm Bundesligában az utolsó előtti fordulóban léptek pályára a csapatok: mindkét ászunkkal, Turányi Lilivel és Németh Hannával kapcsolatban is jó hírekről számolhatunk be!

2023. május. 24., 10:07
Róth Rebeka: Németh Hanna és Kaján Zsanett mintát jelent

A magyar női labdarúgás oldalának látogatói általában az őszi, tengerentúli versenyidőszakban találkoznak többet az Egyesült Államokban, az ottani egyetemi bajnokságokban futballozó lányokkal. Bár tavasszal ott nem játszanak tétmérkőzéseket, érdemes rájuk pillantani, mi újság „túl az Óperencián”. Róth Rebekával beszélgettünk.

2023. május. 12., 12:33
Jó hírek érkeztek, főként Pápai Emőkéről és Németh Hannáról

A július 20-án kezdődő női labdarúgó-bajnokságok miatt az európai topbajnokságok már a zárórához, a svéd Damen Allsvenskan a hosszú nyári szünethez közeledik. Érdemes a nemzetközi vizeken hajózó lányaink teljesítményét ebből a szempontból is nézni – a hétvégi fordulók kapcsán Pápai Emőkéről, Németh Hannáról és tulajdonképpen Zeller Dóráról és Csiszár Henriettáról és Buzás Katáról is jó híreket kaptunk.

2023. május. 09., 23:35
Közel állt a bravúrhoz az FK Csíkszereda

Az Európa pályáin szereplő magyar játékosok közül ezúttal a csíkszeredaiakra érdemes fókuszálni, Kollár Péter csapata alaposan megizzasztotta a kolozsvári Olimpiát.

2023. május. 02., 08:04
Pápai Emőke ismét duplázott a GC-ben

Turányi Lilla Bayer 04 Leverkusene nagy csatára késztette a Női Bajnokok Ligáját célzó Hoffenheimet, Németh Hanna csapata pedig döntetlen játszott a német női Bundesliga legutóbbi fordulójában, Olaszországban az Inter elveszítette a milánói derbit, Svédországban nyert a BK Häcken, Svájcban Pápai Emőke góljával kezdődött a Grasshoppers mérkőzése – körkép a nemzetközi vizeken hajózó magyar női labdarúgókról.

2023. április. 25., 18:09
Fehér Miklós szobránál koszorúztak az U17-es lányok

Ha egy magyar csapat – főként, ha egy válogatott – Lisszabonban jár, szinte kötelező meglátogatnia az SL Benfica stadionját, a tragikusan elhunyt Fehér Miklós szobrát.

2023. március. 27., 17:27
A Grasshoppers szurkolói hősként ünneplik Pápai Emőkét

Ez a hétvége után is érdemes körsétát tennünk Európa női bajnokságaiban! Kiváltságos helyzetbe hoznak bennünket a lányok, az április 7-i, Izrael elleni válogatott mérkőzés – illetve, Siber Gloria esetében az U19-es Eb-torna – előtt jó teljesítményt nyújtó, csapatukból kiemelkedő játékosokról tudósíthatunk. A sor élén ezúttal az FC Basel ellen duplázó, a rangadó hajrájában győztes gólt szerző Pápai Emőke masírozik, de ott lohol a nyomában Németh Hanna is.

2023. március. 27., 13:58
Zeller Dóra és a BK Häcken bejutott a svéd kupadöntőbe

Hétről hétre, amikor készül az Európa más bajnokságaiban játszó női labdarúgóinkra fókuszáló összeállítás, azt (is) keressük, kik azok, akiket ünnepelhetünk, akik számára az átlagosnál, vagy a szokásosnál jobban sikerült a hétvége. Ezen a héten ők: Zeller Dóra és Németh Hanna.

2023. március. 20., 09:42
Kevés hiányzott csak Fördős Beatrixék bravúrjához

Szép hétvégénk volt, számos, a magyarnál erősebb európai bajnokságban játszó női labdarúgónkról érkeztek jó hírek. A képzeletbeli dobogóra Fördős Beatrix (Inter Women), Turányi Lilla (Bayer 04 Leverkusen) és Pápai Emőke (GC Zürich) léphet fel, a többiekre sem lehet panaszunk – érdemes végigjárni a szokásos körsétát.

2023. március. 13., 11:45
Németh Hannáék fontos győzelmet arattak!

Németországban a hét közepén a kupa került főszerepbe – a VfL Wolfsburg, a Bayern München, az SC Freiburg, valamint a második Bundesliga listavezetője, az RB Leipzig jutott be az elődöntőbe – számunkra azonban sokkal fontosabb a hét közepének egyetlen bajnokija, amelyen a Werder Bremen nagyon fontos győzelmet aratott Potsdamban a csőd szélén álló Turbine ellen.

2023. március. 02., 08:28
Győzelemmel kezdte a tavaszt a GC Zürich

Svájcban is megkezdődött a tavaszi szezon. A Grasshoppers Club – a fedélzeten Pápai Emőkével – papírforma győzelemmel rajtolt, Rudán Andrea egykori csapatát, az Yverdont győzte le 3–1-re.

2023. február. 13., 10:38
Németh Hannáék a Bayer 04 Leverkusen elleni győzelemmel menekülnek a kiesés elől

A Flyeralarm Női Bundesliga tavaszi nyitófordulójában egymás ellen lépett pályára az a két csapat, amelynek 2023-ban is van magyar játékosa. A Bayer 04 Leverkusen–Werder Bremen találkozó előtt a tabellán is előrébb álló, hazai pályán játszó Bayer számított esélyesebbnek – de a Werder győzött 2–0-ra.

2023. február. 06., 10:50
Kaján Zsanett duplájával győzött a Fiorentina

Január utolsó hétvégéje után is célszerű a nemzetközi körsétát, Olaszországban, a női Serie A-ban kezdeni. Kaján Zsanett csapata, a Fiorentina úgy győzött 2–0-ra, hogy a találkozó mindkét gólját a magyar támadó szerezte.

2023. január. 30., 11:02
Most a Fiorentina dobogós a női Serie A-ban

Az európai női labdarúgó-bajnokságok közül az olasz a legfrissebb, a női Serie A-ban már január közepén pályára léptek a csapatok. A mostani hétvégén a magyar játékosokat is soraiban tudó klubok közül a Fiorentina szerepelt a legjobban, 1–0-ra győzött a Nagy Virágot is pályára küldő Sassuolo Femminile vendégeként.

2023. január. 23., 14:42
Németh Hanna nyerte a női Bundesligában a legtöbb párharcot!

Margret Kratz szövetségi kapitány posztolta a saját közösségi média oldalán azt a hírt, amely szerint Németh Hanna, az SV Werder Bremen magyar válogatott védője lett a Flyeralarm Frauen Bundesliga őszi szezonjában a legtöbb párharcot megnyerő védő.

2023. január. 18., 10:49
Siber Gloria: Szerencsésnek tartom magam, hogy kipróbálhatom a labdarúgást egy olyan országban, ahol a futball ekkora népszerűségnek örvend

Itthon Kiskunfélegyházán kezdődött a pályafutása, 2018-ban ikertestvérével, Szofiával együtt a hátukon vitték azt a csapatot, amely aranyérmes lett a megyei U15-ös bajnokságban. Játszott az Astrában, bekerült az U17-es válogatottba, majd a család Angliába, Londonba költözött. Azóta az egyelőre a férfi szakágban veretesebb AFC Wimbledon játékosa, onnan hívta meg őt Turtóczki Sándor az U19-es válogatottunk őszi Eb-selejtezőire. Főhősünk, Siber Gloria, gólokkal és jó játékkal hívta fel magára a figyelmet – nem csoda, hogy Telkiben, a lelátón sokan fogalmaztak úgy, talán megvan felnőtt válogatottunk következő kiváló felépítésű támadója.

2023. január. 13., 09:16
Vad Anita a vb asszisztensi keretében

A FIFA hivatalosan közzétette a nyári női labdarúgó-világbajnokság játékvezetőinek listáját. Nagy örömünkre, a 33 játékvezető, 55 játékvezetői asszisztens és 19 videóbíró (VmO) között ott van a harmincegy esztendős Vad Anita is.

2023. január. 10., 11:02
A tanulás és a futball jól megfér egymás mellett, akár magas szinten teljesítve is

A hazai és a nemzetközi női labdarúgás magyar vonatkozásaival foglalkozó oldalunk rendszeres olvasói megismerhették az Egyesült Államok egyetemi bajnoksága, elsősorban az ebben a topkategóriát jelentő NCAA rendszerét. Láthatták, hogy – különösen európai szemmel – roppant rövid, mindössze négyhónapos a bajnoki szezon. A karácsonyi ünnepeket, az ó- és az új év fordulóját itthon töltő, a Yale Bulldogsban futballozó – nem mellékesen a New Haven-i Yale-en tanuló – Róth Rebekát arról faggattuk, nem „unatkoznak-e” az év többi hónapjában.

2023. január. 09., 09:43
Sikeres évet zártak az Egyesült Államokban futballozó magyar lányok

Róth Rebeka bekerült az Ivy League szezon végi álomcsapatába, Árvay Hanna és Stefán Bernadett elsőévesként csapataik meghatározó játékosai lettek. Év végi visszatekintésünk következik az Egyesült Államok egyetemi bajnokságaira – az NCAA mellett a NAIA versenyrendszerére is, ahol Török Kittiék ismét megnyerték saját bajnokságukat.

2022. december. 30., 08:34
Kaján Zsanett góllal és gólpasszal segítette győzelemhez a Fiorentinát

Olaszországban és Németországban is az utolsó 2022-es bajnoki fordulót játszották a hétvégén a csapatok – ez a mostani az utolsó nemzetközi körsétánk ebben az évben. A magyar lányokra fókuszálva, ezúttal Kaján Zsanett neve kívánkozik az élre: a magyar válogatott támadó oroszlánrészt vállalt abban, hogy a Fiorentina 4-0-ra legyőzte a Parmat és megerősítse pozícióját a Női BL-indulásra jogosító helyért folyó harcban.

2022. december. 15., 12:09
Csiki Anna súlyos sérülést szenvedett

Csiki Anna súlyos sérülést, keresztszalag-szakadást szenvedett klubja – a svéd Damallsvenskan ezüstérmese – a BK Häcken utolsó 2022-es edzésén.

2022. december. 07., 20:03
Remek győzelmet aratott Pápai Emőke és Buzás Kata csapata!

Kezdjük Svájcban a hétvégi körképet, megemelve a kalapunkat a hetek óta stabil jó teljesítményt nyújtó Pápai Emőke és Buzás Kata előtt!

2022. november. 28., 09:18
Pápai Emőke remek gólt lőtt a Luzern ellen

Ezen a héten Svájcban kezdjük az európai körsétát: Zürichben, a Grasshoppersnél. A „Szöcskék” az FC Luzernt győzték le 3–1-re.

2022. november. 09., 10:53
Befejeződött a szezon az USA-ban futballozó magyar lányok számára

Róth Rebekáék utolsó mérkőzése elmaradt: megtartották harmadik helyüket az Ivy League-ben, de az NCAA Championshipre, vagyis az országos rájátszásra való kijutás nem jött össze. Kiss Stella és a UAB Blazers nem jutott túl a bajnoki rájátszás első körén. Ezzel mindkét, a múlt héten még versenyben lévő magyar női labdarúgó számára véget ért a szezon az észak-amerikai egyetemi bajnokságban.

2022. november. 09., 09:06
Győzelemmel és gólpasszal zárta egyetemi futballéveit Zágonyi Barbara

Zágonyi Barbara győzelemmel és gólpasszal zárta egyetemi sportkarrierjét, és mind a négy, a küzdelmekben még érdekelt magyar lány kezdőként lépett pályára az észak-amerikai egyetemi ligák legutóbbi játéknapjain. Bravúros győzelmek, bajnoki rájátszásba jutás, történelmi rekorddöntés és az országos rájátszás felcsillanó lehetősége – nem mindennapi izgalmak tanúi lehetünk a szezon végéhez közeledve.

2022. november. 03., 09:37
Csíki Anna mesterhármasával robog az ezüstérem felé a BK Häcken

Csiki Anna nevétől hangos a magyar sportsajtó – és ez már önmagában is jó hír. Válogatott középpályásunk három góllal vette ki a részét csapata, a BK Häcken 7–1-es győzelméből.

2022. november. 01., 15:25
Mind a hat magyar lány kezdett csapatában az NCAA hétvégi fordulóiban

Farkas Lily és Róth Rebeka is győztesen hagyhatta el a játékteret, de a másik négy magyar lány is kezdő volt a hétvégén az észak-amerikai egyetemi ligákban. Kiss Stelláék helye már biztos a C-USA rájátszásban, és Stefán Bernadett is odaérhet még csapatával a Sun Belt liga rájátszásába.

2022. október. 26., 10:26
Októberben tartott Anna napot a BK Häcken

Az európai futballkörkörsétát ismét Svédországban kell kezdenünk. Csíki Anna góljának is köszönhetően, a BK Häcken 3–1-re győzött a Piteå ellen és ezzel – az utolsó két forduló előtt – szinte biztos, hogy sorozatban harmadszor is indulhat majd a Női Bajnokok Ligájában.

2022. október. 24., 10:32
Két magyar lány is gólt szerzett az NCAA legutóbbi játéknapjain

Kiss Stella győztes meccsen volt eredményes, Stefán Bernadett pedig csapata becsületgólját szerezte az észak-amerikai egyetemi ligák küzdelmeiben. A bajnokságok az alapszakasz végéhez közelednek, így vetünk egy pillantást a tabellákra is.

2022. október. 19., 10:44
Csiszár Henriettáék nyerték meg a milánói derbit

Az európai topbajnokságokban szereplő magyar játékosok közül a hétvégén a legtöbb fény Csiki Annára és Zeller Dórára, valamint Csiszár Henriettára és Fördős Beatrixra esett.

2022. október. 17., 10:05
Győzelem nélküli hetet zártak a magyarok az NCAA-ben

Nem volt sikeres hétvégéjük a magyar lányoknak az észak-amerikai egyetemi ligákban. Három döntetlen mellett öt vereség volt a múlt hét mérlege. Öröm az ürömben, hogy továbbra is mind a hatan rendszeresen pályán vannak, folyamatosan lehetőséget kapnak csapatukban.

2022. október. 13., 10:43
Minden magyar a pályán volt az NCAA-ben

Gólt ezúttal nem szereztek, de minden magyar játékos a pályán volt az NCAA első osztályának hétvégi játéknapjain.

2022. október. 06., 08:51
Zágor Bernadették ellenfelei a Női Bajnokok Ligájában: VfL Wolsburg, Slavia Praha, AS Roma

Az UEFA – Nadine Kessler szakágvezető közreműködésével – elkészítette a Női Bajnokok Ligája 2022-2023-as kiírásának csoportbeosztását.

2022. október. 03., 13:26
Oroszlánként küzd a BK Häcken a Női Bajnokok Ligája indulást érő dobogóért

Ezen a héten is érkeztek jó hírek erős európai bajnokságokban játszó női labdarúgóinkról.

2022. október. 03., 12:40
Újabb magyar gólok Amerikában: ezúttal Árvay Hanna duplázott

Árvay Hanna két gólt is szerzett, Róth Rebeka fontos győzelemben vállalt oroszlánrészt az NCAA első osztályának legutóbbi mérkőzésein.

2022. szeptember. 28., 10:12
Az U.S. Sassuolo pontot szerzett a Juventus ellen

Ezen a hétvégén is jól teljesítettek a külföldön játszó magyar lányok. Elsősorban Németh Hannáról, Nagy Virágról, Turányi Lilláról és Csiszár Henriettáról érkeztek kedvező hírek.

2022. szeptember. 26., 20:05
Stefán Bernadett góllal tette le névjegyét a bajnoki nyitányon

Stefán Bernadett révén ezen a hétvégén sem maradtunk magyar gól nélkül az észak-amerikai egyetemi ligákban. Az öt magyar érdekeltségű csapatból négy számára megkezdődtek a saját bajnokságokon belüli küzdelmek is – ez történt az NCAA első osztályának legutóbbi játéknapjain.

2022. szeptember. 22., 08:41
A csoportkör a tét a Női Bajnokok Ligájában

Kedden és szerdán a csoportkörbe jutásért lépnek pályára az UEFA Női Bajnokok Ligája csapatai – közte két olyan gárda, amelyben magyar lányok is szerepelhetnek.

2022. szeptember. 20., 10:44
Németországban rangadón aratott győzelemmel rajtolt a Bayer 04 Leverkusen

Ezen a hétvégén is "magyar győzelmekről" tudósíthatunk Németországból, Olaszországból, Svájcból és Svédországból is.

2022. szeptember. 19., 15:18
Kiss Stella szerezte az idény első magyar gólját az Egyesült Államokban

Javában tartanak a küzdelmek az észak-amerikai egyetemi ligákban is. A legrangosabb versenyrendszerben, az NCAA első osztályában játszó öt magyar lány és csapataik eddigi eredményeit ismertető újabb összefoglalónk következik.

2022. szeptember. 15., 09:19
Csiki Anna remek kapásgólt lőtt az Umeå ellen

A mögöttünk hagyott hétvégén is jól szerepeltek a magyar játékosok Európa futballpályáin.

2022. szeptember. 13., 08:35
Kilenc európai válogatott már biztos vb-résztvevő

A keddi játéknappal befejeződtek a 2023-as, Ausztráliában és Új-Zélandon rendezendő női labdarúgó-világbajnokság selejtezői. A mi csoportunk, a B-csoport utolsó találkozóin Spanyolország 5–0-ra nyert Ukrajna ellen, Skócia pedig 6–0-ra győzött a Feröer-szigeteken, de ez a végső sorrenden már nem változtatott. Női labdarúgó-válogatottunk a kvintett negyedik helyén végzett.

2022. szeptember. 07., 09:34
Megkezdődtek a küzdelmek az amerikai egyetemi bajnokságban

Idén is több magyar lány rúgja a bőrt az észak-amerikai egyetemi ligákban is. Beharangozó írásunkban szó lesz a tavaly végzősként távozó játékosok további sorsáról és bemutatjuk, hogy ebben az évben kikért szurkolhatunk.

2022. szeptember. 03., 09:28
Kaján Zsanett letette a névjegyét a női Serie A-ban

Kaján Zsanett és Pápai Emőke is duplázni tudott a hétvégi bajnoki fordulóban! Kaján az AC Milan elleni találkozón lőtt két góllal járult hozzá ahhoz, hogy a Fiorentina 3–1-re nyerjen a lombardiai csapat ellen, míg Pápai az Aarau legyőzésből (5–1) vette ki két találattal a részét.

2022. augusztus. 29., 16:28
Jeleskedtek a magyar lányok Európa pályáin

A hétvégén az európai női futball elsősorban a Női Bajnokok Ligája selejtezőjére koncentrált – Zágor Bernadett és az SKN Sankt Pölten továbblépett a második fordulóba – de érdemes azért a többiekre is figyelemmel lennünk.

2022. augusztus. 22., 18:09
Gólzáporral búcsúzott az FTC-Telekom a Női Bajnokok Ligájától

Győzelemmel zárta a magyar bajnok FTC-Telekom az idei Női Bajnokok Ligája-szereplését. A walesi Swansea City elleni mérkőzés tétje azonban már „csak” a jövő, a jobb UEFA-koefficiens volt, a zöld-fehérek a görögországi Kateriniben elbúcsúztak az idei kiírástól.

2022. augusztus. 21., 23:47
Nem sikerült a BL-bravúr a skót bajnok ellen

Nem sikerült a bravúr, a korábbi évekénél lényegesen nehezebb sorsolást kapó FTC-Telekom a skót bajnok Rangers FC-től vereséget szenvedve, az első mérkőzés után kiesett a Női Bajnokok Ligájából. A csapatra vasárnap még egy mérkőzés vár Kateriniben, a walesi Swansea FC elleni találkozó tétje azonban „csak” a jobb koefficiens megszerzése.

2022. augusztus. 18., 23:06
A Női Bajnokok Ligája sajtótájékoztatója Szalonikiben

A PAOK TV élőben közvetítette a Női Bajnokok Ligája 2. selejtező-csoportjának sajtótájékoztatóját.

2022. augusztus. 17., 13:51
Rajtol a Női Bajnokok Ligája!

Csütörtökön kezdi meg a görögországi Szalonikiben idei Női Bajnokok Ligája szereplését az FTC-Telekom. A magyar bajnokcsapat először (18-án, magyar idő szerint 20 órakor) a skót Rangers FC-vel játszik a továbbjutásért. Ha sikerül átvinni a lécet, következhet a házigazda PAOK és a walesi Swansea City párharcának győztese. Ennek a találkozónak a tétje már a harmadik, a csoportkör előtti forduló. (Amennyiben a zöld-fehérek nem nyernek csütörtökön a skótok ellen, vasárnap a másik mérkőzés vesztesével játszanak, de a tét ekkor „csak” a jobb koefficiens lenne.)

2022. augusztus. 17., 12:37
A skót Rangers az FTC-Telekom első NBL-ellenfele

Az UEFA elkészítette a 2022-2023-as Női Bajnokok Ligája selejtezőjében az első forduló sorsolását. A négycsapatos minitorna elődöntőjében az FTC-Telekom – augusztus 18-án – a skót Rangers FC-vel játszik, amennyiben pedig sikerül legyűrnie a kékeket, a görög PAOK és a walesi Swansea City párviadalának győztesével csap össze augusztus 21-én, a második fordulóba jutásért.

2022. június. 24., 14:32
Pénteken kap ellenfelet a Női BL-ben az FTC-Telekom

Az UEFA pénteken, ebédidőben készíti el a Női Bajnokok Ligája 2022-2023-as kiírása selejtezőinek sorsolását. A lebonyolítási rendszer ugyanaz lesz, mint az előző évben, azaz a magyar bajnok FTC-Telekomnak három (szerencsés esetben két) párharcot kell megnyernie ahhoz, hogy a csoportkörbe jusson.

2022. június. 23., 12:17
Magyar gólok, sikerek Európa futballpályáin!

Jó hírekről számolhatunk be, a határainkon túl, Európa futballpályáin iparkodó légiósainkra fókuszálva! Pápai Emőke gólokat, Csiszár Henrietta gólt szerzett, Csiki Anna kupadöntőbe jutott, Tóth Gabi „elnyűhetetlen” – de, nézzük részletesebben is!

2022. március. 22., 11:08
Kaján Zsanett is szerepel az OL Reign Challenge Cup keretében

Az Egyesült Államok profi női labdarúgó-bajnokságában szereplő OL Reign közzétette az NWSL Challenge Cup mérkőzéseire készülő kerete névsorát. A huszonhat játékos között – a csatárszekcióban, Megan Rapinoe mellett – ott találjuk Kaján Zsanettet is.

2022. március. 17., 13:52
Kaján Zsanett az 55-ös mezszámot kapta

Jó hírek érkeztek a tengerentúlról: Kaján Zsanett is ott van az OL Reign által, az előszezonra kiadott keretben.

2022. február. 06., 11:39
Csiszár Henrietta: döntetlen a Juventus ellen

Olaszországban a Női-kupa negyeddöntőjének első mérkőzéseit játszották a csapatok. Csiszár Henrietta csapata, az Inter, a lehető legnehezebb feladatot, az európai topcsapatok közé számító Juventust kapta – nagyon kevés hiányzott a még nagyobb bravúrhoz.

2022. január. 31., 12:14
Csiszár Heni góljával győzött az Inter

Bár a magyar Simple Női Liga hosszú, téli álmot alszik, Európa több olyan országában, amelyet ősszel is követtünk, újra bajnoki mérkőzéseken pattog a labda.

2022. január. 24., 10:26
Török Kitti remek szezont zárt a NAIA-ban

A legutóbbi hetekben, az amerikai egyetemi bajnokságok közül a legerősebbnek számító NCAA-vel foglalkoztunk (innen draftolta Kaján Zsanettet az OL Reign), de érdemes – a sorozat 2021-es zárásaként – a NAIA-ra is rápillantani, itt is játszottak magyarok. Két magyar lányról tudunk, akik a második számú amerikai egyetemi versenyrendszerben, a NAIA-ban futballoznak. Az év végéhez közeledve Tatai Orsolya és Török Kitti tengerentúli szezonjáról is adunk egy rövid áttekintést.

2021. december. 25., 11:38
Csíki Anna szerződést hosszabbított Göteborgban

A svéd bajnokság ezüstérmese, az ezzel a Női Bajnokok Ligája-indulásra is jogot szerzett BK Häcken hivatalos internetes oldalán jelentette be, hogy meghosszabbította magyar játékosa szerződését.

2021. december. 22., 12:47
Életre szóló élmény marad a BL csoportköre

Két válogatott játékosunk, Csiki Anna (BK Häcken) és Kocsán Petra (TSG 1899 Hoffenheim) szerepelt a Női Bajnokok Ligája nemrég befejeződött, „történelmi”, első csoportkörében. Őket kértük, meséljenek az élményeikről, kicsit már a jövőre, 2022-re is kacsintva.

2021. december. 20., 10:10
A középpályán: Kaján, Fischlock, Lavelle, Rapinoe...

Az Egyesült Államok női profiligája, az NWSL (National Women’s Soccer League) 2022-es szezonjában magyar játékosért is szoríthatunk majd. A szombati drafton a francia sztárcsapattal, az Olympique Lyonnais-val „azonos istállóba” tartozó OL Reign foglalta le Kaján Zsanett játékjogát.

2021. december. 19., 09:45
A csoportkör hajrája következik a Női Bajnokok Ligájában

Szerdán és csütörtökön a Női Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulóját játsszák a csapatok. A négyből három kvartettben a továbbjutás a papírforma alapján eldőlt, de ez nem jelenti azt, hogy ne szorítanánk Csiki Annának (BK Häcken) és Kocsán Petrának (TSG 1899 Hoffenheim) a bravúrért. A két magyar lány, a forduló csütörtöki játéknapján léphet pályára.

2021. december. 08., 16:37
A nyolcaddöntőig tartott Kaján Zsanették menetelése az NCAA országos rájátszásában

Kaján Zsanett csapata, a St. John’s University előbb egy döntetlent követő büntetőpárbajban – története során először – bejutott legjobb 16 közé, majd a következő fordulóban megállította őket a Duke gárdája. Zsanett 17 góljával holtversenyben a harmadik az országos góllövőlistán.

2021. november. 24., 17:19
Kaján Zsanették sikerrel vették az első akadályt

Kaján Zsanették győztek az NCAA országos rájátszásának első fordulójában, ezzel csapata, a St. John’s University bejutott a legjobb 32 közé az amerikai egyetemi bajnokság – nagyjából az európai BL-nek megfelelő – szezonzáró tornáján.

2021. november. 16., 09:02
Kaján Zsanettnek szurkolhatunk az NCAA elitjében

Lesz magyar játékos az NCAA 64 csapatos, országos rájátszásában, ahová az egyes konferenciák győztesei mellett az erősebb ligák további csapatai is bejutottak. Kaján Zsanival a sorai között a St. John's ugyan elveszítette a Big East liga rájátszásának döntőjét, tehát egyenes ágon nem sikerült kiharcolnia a részvételt a nagyjából az európai BL-nek megfelelő tornára, de a “nem bajnoki” ágon így is bejutott a Red Storm.

2021. november. 10., 14:42
Zeller Dóra ismét két gólt lőtt a hétvégén

Zeller Dóra ezen a hétvégén is remekelt! A Bayer 04 Leverkusen támadója ezúttal is két gólt lőtt és ezzel bekerült az Elfen női futball-magazinnál a forduló válogatottjába.

2021. november. 09., 08:47
Kaján Zsanett második a teljes NCAA góllövőlistáján

Ezen a héten, a szokásos amerikai körképben Kaján Zsanetté a pálma. A St. John's Red Storm támadója, újabb góljának, és gólpasszának köszönhetően – mintegy 9000 játékos közül – a teljes NCAA góllövőlistájának második helyén áll.

2021. november. 04., 09:37
Zeller Dóra a topbajnokságok hétvégi magyar hőse

Az európai topligákban játszó játékosaink közül, Zeller Dóra a hétvége hőse! Válogatott támadónk főszerepet játszott abban, hogy csapata, a Bayer 04 Leverkusen bejutott a DFB-kupában a legjobb nyolc közé. Ráadásul, a leverkuseni csapat nem is akármilyen ellenfelet ütött el a továbbjutástól: a Női Bajnokok Ligájában vitézkedő Hoffenheimet, Dóri korábbi csapatát.

2021. november. 01., 19:16
Kaján Zsanett, az amerikai egyetemi bajnokság legjobbjai között!

Bár a többiekkel is fontos dolgok történtek – Zágonyi Barbara gólt szerzett, Németh Hanna elbúcsúzott az NCAA-től – ez a hét, a mieink közül Kaján Zsanetté az amerikai egyetemi bajnokságban. Zsanett nem csak mesterhármast szerzett, de bekerült az egyéni teljesítményeket rangsoroló listán a szűk elitbe.

2021. október. 28., 09:17
Róth Rebeka és Kaján Zsanett is győztes gólt lőtt az NCAA-ben

Sikeres mérkőzéseket játszottak, jó teljesítményt nyújtottak a legerősebb tengerentúli egyetemi sportszervezet, az NCAA kötelékében iparkodó magyar lányok. Követjük őket, figyelünk rájuk.

2021. október. 20., 08:11
Minden Bundesliga-játékosunk csapata győzött!

Ezen a héten is Németországban érdemes kezdeni az Európa pályáin iparkodó légiósaink legutóbbi mérkőzéseiről beszámoló összeállítást. A Frauen Bundesligából a meglepetések fordulóját játszották, kikapott a Bayern München és a VfL Wolfsburg is! A körkép elejére a TSG 1899 Hoffenheim mérkőzése kívánkozik, függetlenül attól, hogy a továbbra sem teljesen egészséges Kocsán Petra nem tudott játszani.

2021. október. 19., 14:22
Kocsán Petra meggyógyult, talán játszhat az Arsenal ellen

Ennek a hétnek a közepén is fordulót rendeznek a Női Bajnokok Ligájában. Szerdán és csütörtökön is négy-négy mérkőzésre kerül sor, a „mieink”, azaz a BK Häcken és a TSG 1899 Hoffenfeim majd a holnapi műsorban szerepel. Azért a mai kínálat miatt sincs okunk panaszra – ha egy meccset ajánlhatunk, az talán a Juventus és a Chelsea torinói összecsapása.

2021. október. 13., 14:46
Kiss Stella és Zágonyi Barbara is gólt szerzett az NCAA-ben

Újabb mérkőzéseket játszottak a legerősebb tengerentúli egyetemi sportszervezet kötelékében iparkodó magyar lányok. Követjük őket, figyelünk rájuk.

2021. október. 12., 21:19
Pápai Emőke megszerezte első gólját a Grasshoppersben

Felemásan sikerült az Európában, külföldi bajnokságokban játszó magyar lányok hétvégéje. Csiki Anna, Turányi Lilla és Kocsán Petra sérült, illetve beteg, nem léphettek pályára, de a többiek közül is csak Pápai Emőke (GC), Zeller Dóra (Bayer 04 Leverkusen) és Zágor Bernadett (SKN Sankt Pölten) örülhetett győzelemnek.

2021. október. 12., 10:47
Jó mérkőzéseken szereztek pontokat a magyar lányok

Újabb mérkőzéseket játszottak a legerősebb tengerentúli egyetemi sportszervezet kötelékében iparkodó magyar lányok. Követjük őket, figyelünk rájuk.

2021. október. 06., 09:03
Rajtol a Női Bajnokok Ligája csoportköre!

2021. október 5-e ünnepnap a női labdarúgás, – kicsit szűkítve – az európai női klubfutball történetében. Kezdődik az új rendszerű Női Bajnokok Ligája csoportköre – nagy örömünkre két magyar játékossal, Csiki Annával (BK Häcken) és Kocsán Petrával (TSG 1899 Hoffenheim). Mindkét lányunk csapata az első kör első játéknapján, kedden 18.45-kor lép pályára. Az UEFA és a DAZN együttműködésének köszönhetően, mindkét találkozó – sőt, a csoportkör valamennyi mérkőzése – ingyenesen, élőben nézhető.

2021. október. 05., 09:49
A tengerentúlon ezúttal Kaján Zsanett volt a legeredményesebb magyar

Honlapunkon továbbra is követjük a külföldön játszó magyar lányokat – nem csak azokat, akik európai, élvonalbeli bajnokságokban játszanak, de az Egyesült Államok különböző egyetemi sportrendszereiben iparkodókat is. Az NCAA-ben, a legerősebb egyetemi sportszervezet égisze alatt öt lányunk sportol, a Róth Dénes segítségével készített friss összeállítás rájuk fókuszál.

2021. szeptember. 28., 21:13
Bali Mariann, aki a Barcelonánál tanulhat tovább

Szerencsések vagyunk. A női labdarúgással foglalkozó honlapon, az egyre szerte ágazóbb lehetőségeknek köszönhetően, akár önálló rovata is lehetne azoknak a korábbi élvonalbeli játékosoknak, akik a duális karrier lehetőségeit kihasználva, már aktív játékosként elkezdték a magas szintű tanulmányaikat, felépítették a jövőjüket. Bali Mariann példája is mutatja, hogy röviden úgy is lehetne fogalmazni: mintává, példaképpé váltak.

2021. szeptember. 23., 11:55
Róth Rebekáék nyerték az NCAA magyar mérkőzését

Honlapunkon továbbra is követjük a külföldön játszó magyar lányokat – nem csak azokat, akik európai, élvonalbeli bajnokságokban játszanak, de az Egyesült Államok különböző egyetemi sportrendszereiben iparkodókat is. Az NCAA-ben, a legerősebb egyetemi sportszervezet égisze alatt öt lányunk sportol, a mai összeállítás rájuk fókuszál.

2021. szeptember. 21., 14:20
Éppen csapatnyi játékos utazott a Simple Női Ligából más ország válogatottjába

Csütörtökön rajtolnak kontinens szerte a 2023-as, ausztrál-új-zélandi közös rendezésű női labdarúgó-világbajnokság európai selejtezői. A magyar női válogatott pénteken Skócia, kedden Spanyolország ellen lép pályára az Új Hidegkuti Stadionban, de ez a két összecsapás mellett érdemes arra is figyelnünk, hogy a Simple Női Liga erősödésének újabb jeleként, a bajnokságunk csapatnyi játékosa kapott meghívót más országok válogatottjaiba.

2021. szeptember. 16., 10:24
Csiki Anna szerezte a svéd bajnok második gólját

Jó hírek érkeztek Európa elitbajnokságaiban futballozó játékosainkról. Svédországban, Németországban, Olaszországban és Hollandiában is, valamennyi magyar játszott – és nem is rosszul.

2021. szeptember. 14., 10:21
A címvédő Barcelona ellen is játszanak Kocsán Petráék a Női BL csoportkörében

Az UEFA hétfőn kisorsolta a női labdarúgás történetének első Bajnokok Ligája-csoportbeosztását. A „mieink” közül Kocsán Petra (TSG 1899 Hoffenheim) és Csiki Anna (BK Häcken) csapata egyaránt a 3. kalapból várta az ankétot, azaz azt tudtuk, össze nem kerülhetnek. A végére kiderült, mindkét válogatott játékosunk klubja nehéz, de nem lehetetlen feladatot kapott a klubjaik előtt álló hatfordulós sorozatban.

2021. szeptember. 13., 18:51
Kialakult a Női Bajnokok Ligája csoportkörének mezőnye

Csütörtökön este, kialakult a Női Bajnokok Ligája csoportkörének mezőnye. A már korábban bejutott tizenegy csapathoz a papírformát igazolva csatlakozott az ukrán Zsitlobud (WFC Harkiv), az Arsenal és az albán Vllazniát „csak” 1–0-ra (összesítésben 3–0-ra) legyőző Juventus, az idegenbeli döntetlen után váratlanul nagy különbséggel nyerő izlandi Breidablik, valamint – az Urbán Eszterék által dirigált mérkőzésen – látványos fölényt kiharcoló, a holland Twentét nagyon megverő (4–0) SL Benfica.

2021. szeptember. 10., 09:33
Csiki Anna és Kocsán Petra is készülhet a BL-csoportkör hétfői sorsolására

Szerdán este eldőlt, hogy két magyar játékos ott lesz a Női Bajnokok Ligája először megrendezendő csoportkörében! Kocsán Petra (TSG 1899 Hoffenheim) és Csiki Anna (BK Häcken) csapata meg tudta előzni a selejtező 2. fordulójának első találkozóján szerzett előnyét és bejutott a legjobb tizenhat közé.

2021. szeptember. 09., 12:11
Csiszárék nyerték meg az olasz női Serie A magyarjainak mérkőzését

Az élvonalbeli európai bajnokságainkban szereplő játékosaink közül ezen a hétvégén elsősorban Kocsán Petrára és Csiki Annára, a szerdán a BL-csoportköréért játszó duóra figyeltünk, de jutott bőven fény Milánóra is, ahol magyar párharcot hozott az Inter és a Lazio összecsapása – Csiszár Henrietta csapata csapott össze Fördős Beatrixékkal.

2021. szeptember. 07., 12:53
Tiszta Amerika!

A női labdarúgással foglalkozó oldalunk igyekszik követni a külföldön játszó magyar lányokat is. Eddig, főként az európai élvonalbeli bajnokságban szereplő tizenhárom labdarúgónkra fókuszáltunk, de mellettük hiba lenne megfeledkezni azokról, akik „túl az Óperencián”, az Egyesült Államokban tanulnak és mellette az egyetemi versenyrendszerben futballoznak. A témában szakértőnek számító Róth Dénestől – a sorozat első részeként – azt kértük, próbálja meg olvasóinkat elhelyezni a rendszerben, illetve lajstromozzuk, „kik a mieink” a különféle egyetemi bajnokságokban. Egy sorozat első darabja ez az írás, igyekszünk a jövőben rendszeres beszámolni a hat lányról, illetve „tisztázni” néhány jelenleg még a homályba vesző kérdést.

2021. szeptember. 05., 13:40
Két magyar lány a Női BL csoportkörének kapujában!

Két magyar lány – Kocsán Petra és Csiki Anna – lépett pályára a Női Bajnokok Ligája 2. fordulójának első mérkőzésein, ahol a huszonnégy csapat a csoportkörbe jutásért viaskodik. A TSG 1899 Hoffenheimnek és a BK Häckennek egyaránt jól sikerült az első kilencven perc, előbbi három, utóbbi kétgólos előnnyel várhatja a jövő héten, hazai pályán rendezendő visszavágót.

2021. szeptember. 02., 15:22
Mindkét magyar lány csapata győzelemmel melegített a Női Bajnokok Ligájára

Tizenhárom magyar női labdarúgó játszik "légiósként" élvonalbeli, európai bajnokságban. Az ő pályafutásukat is igyekszünk hétről-hétre követni.

2021. augusztus. 30., 18:16
Női BL: Csiki Anna és Kocsán Petra csapata is északi ellenfelet kapott a 2. fordulóban
Frissült
Nemzetközi
Női BL: Csiki Anna és Kocsán Petra csapata is északi ellenfelet kapott a 2. fordulóban

Nem sikerült a nagy álom, az FTC-Telekom nem jutott be a Női Bajnokok Ligája legjobb 28 csapata közé. A magyar bajnokcsapat kiesésétől függetlenül, lesz kiért izgulnunk a 2. fordulóban: Csiki Anna a svéd BK Häcken, Kocsán Petra pedig a selejtezőből kapott gól nélkül továbbjutott TSG 1899 Hoffenheim játékosaként várhatja az augusztus 22-i sorsolást.

2021. augusztus. 22., 10:45
Nem sikerült a nagy álom, a Vllaznia jutott tovább a Női Bajnokok Ligájában

A Női Bajnokok Ligája első fordulójának selejtező mini-tornáján az FTC-Telekomnak a lengyel Czarni Sosnowiec legyőzése után, az albán bajnok KFF Vllaznia ellen kellett kiharcolnia a továbbjutást. Nem sikerült, százhúsz perc gól nélküli játék után a tizenegyes-párbajban a KFF Vllaznia bizonyult jobbnak és jutott be a Női Bajnokok Ligája legjobb 28 csapata közé.

2021. augusztus. 20., 22:45
Rutinos Bajnokok Ligája-szereplő vár péntek este a Ferencvárosra

Szerdán, késő este befejeződtek a Női Bajnokok Ligája selejtezőjében az első forduló küzdelmei. Nagy örömünkre minden magyar érdekelt sikerrel vette az akadályt, az FTC-Telekom mellett Kocsán Petra és Zágor Bernadett csapata is továbbjutott. De a „java”, csak most következik…

2021. augusztus. 19., 11:54
Az FTC-Telekom sikerrel vette az első akadályt a Női Bajnokok Ligájában

A Női Bajnokok Ligája 2021-2022-es kiírásának selejtezőjében a Magyarországot képviselő FTC-Telekom a „bajnoki ágon” szerepel. Ahhoz, hogy valóra váljon a nagy álom, és a Fradi bejusson az új rendszerű kupa csoportkörébe, Dörnyei Balázs csapatának három ellenfelet kell legyőznie.

2021. augusztus. 17., 22:32
Kedd este, a Női Bajnokok Ligájában szurkolhatunk a magyar bajnoknak

A Simple Női Liga címvédője, az FTC-Telekom, kedden este, 20.30-kor, a lengyelországi Sosnowiecben kezdi meg szereplését a Női Bajnokok Ligájában.

2021. augusztus. 16., 16:07
Kocsán Petra gólt lőtt a TSG 1899 Hoffenheimben

A Női Bajnokok Ligájára készülő FTC-Telekom mellett, érdemes figyelnünk azokra a csapatokra is, amelyek számára szintén az UEFA női kupasorozata jelenti a szezon első fontos feladatát, és keretükhöz magyar játékosok is tartoznak. Ilyen a német Bundesliga legutóbbi szezonjának bronzérmese, a TSG 1899 Hoffenheim, amely Kocsán Petrával készül a kuparajtra.

2021. augusztus. 13., 10:32
Nem utazhatnak magyar szurkolók az FTC-Telekom BL-mérkőzésére

A Simple Női Liga és a Simple Női Kupa pénteken kezdődő 2021-2022-es idénye mellett nem sikkadhat el, hogy az FTC-Telekom, a magyar bajnokcsapat, augusztus 17-én (és reményeink szerint augusztus 20-án) az UEFA Női Bajnokok Ligája selejtezőjében lép pályára.

2021. augusztus. 12., 11:38
Kocsán Petra bemutatkozott a Hoffenheimben

Az MTK Hungáriától nyáron a német Bundesliga harmadik helyén végzett TSG 1899 Hoffenheimhez szerződött támadó a másodosztályú Ingolstadt elleni találkozón szerepelt először mérkőzésen új csapatában.

2021. július. 13., 10:17
Fördős Beatrix Rómába szerződött

A Haladás Viktória FC közösségi média oldalán jelentette be, hogy Fördős Beatrix, a csapat 19 éves, saját nevelésű védője az olasz SS Lazio Women 2015-höz szerződött.

2021. július. 03., 09:45
A lengyel bajnok ellen kezd az FTC-Telekom a Női Bajnokok Ligájában

Az UEFA elkészítette a Női Bajnokok Ligája 2021-2022-es kiírása selejtezőinek sorsolását. Az FTC-Telekom a „Bajnoki ág” egyetlen háromcsapatos csoportjába került: a lengyel bajnok Czarni Sosnowiec ellen játszik majd a kvartett „elődöntőjében”, továbbjutása esetén pedig az albán FKK Vllaznia ellen kerülhet be a 2. fordulóba.

2021. július. 02., 14:33
Pénteken tartja az UEFA a Női Bajnokok Ligája sorsolását

Az UEFA július 2-án, pénteken 13 órakor készíti el az új rendszerű Női Bajnokok Ligája selejtezőjének sorsolását. Az már ismert, jó hír, hogy a sorozatban Magyarországot képviselő FTC-Telekom a selejtező kiemeltjei közé került. Talán éppen a bizakodás indokolja, hogy érdemes újra áttekinteni az Európai Labdarúgó-szövetség női nemzetközi kupájának új lebonyolítási rendjét.

2021. július. 01., 08:53
Pápai Emőke a svájci élvonalba szerződött

A svájci női Szuperliga ötödik helyén végzett Grasshoppers, hivatalos közösségi oldalán jelentette be, hogy szerződtette Pápai Emőkét, a budapesti MTK Hungária és a magyar válogatott 18 éves támadóját.

2021. június. 27., 09:13
Csiki Anna: gól és két gólpassz

Svédországban naptári éves rendszerű a bajnokság, így azok a játékosok, akik az Allsvenskanban játszanak, a válogatott mérkőzések után nem nyaralni indultak, hanem visszatértek a rendes (bajnoki) kerékvágásba.

2021. június. 21., 10:29
Horváth Bettina, a Bayern München magyar kapusedzője

Az évek óta Bajorországban élő Horváth Bettina közösségi-média oldalán adta hírül, hogy sikerült megvalósítania élete egyik nagy álmát és a Bayern München U17-es lányainak kapusedzője lesz. A korábban, itthon a Kecskemét, a BNLC/FTC és a Viktória FC kapuját védő játékost követők tudhatták már Bettiről, hogy mennyire céltudatosan igyekszik haladni az álmai felé. Miközben a legutóbbi másfél év civil pályáján, egészségügyi dolgozóként neki is roppant kemény volt, munkája mellett sportolt, a Landesligában szereplő TSV Gilching kapusa és sorra végezte a különböző futballképzéseket azért, hogy majd minél jobb edző lehessen.

2021. június. 09., 08:11
Jakabfi Zsanett góllal búcsúzott az aktív futballtól

Minden sportoló életében van egy olyan nap, amely kapcsán azt szeretné, ha az soha nem jönne el… Ez a búcsú pillanata. Könnyen beláthatjuk, minél sikeresebb volt egy pályafutás, minél több sikert és élményt adott, annál fájdalmasabb, nehezebb a lezárás.

2021. június. 08., 09:45
Jakabfi Zsanett utolsó kupagyőzelmét ünnepeljük

Kétségtelen, hogy a mögöttünk hagyott hétvégén a külföldön játszó játékosaink közül leginkább Jakabfi Zsanettre és a VfL Wolfsburgra kellett figyelnünk. A „Farkasok”, a Német Női-kupa (DFB-kupa) döntőjében legyőzték az Eintracht Frankfurtot és megszerezték a trófeát. Minden bizonnyal, a magyar női labdarúgás legsikeresebb játékosának utolsó trófeáját.

2021. május. 31., 09:57
Már biztos, hogy Fábián Dóra csapata bennmarad az osztrák élvonalban

Ezen a héten is Ausztriában érdemes kezdeni a külföldön játszó magyar játékosokra fókuszáló összeállításunkat. De jó hírek érkeztek Svédországból és Svájcból is.

2021. május. 24., 16:24
Kulcsár Katalin: A BL-döntőhöz folyamatos felkészülés kell

A hálók ellenőrzésétől a kispadok felügyeletéig rengeteg feladata volt Kulcsár Katalinnak, aki a hétvégi női BL-döntőn kapott szerepet. A legismertebb magyar női játékvezető tapasztalatairól mesélt a noifutball.mlsz.hu-nak.

2021. május. 20., 09:19
Zágor Bernadett szerződést hosszabbított St. Pöltenben

Ezen a héten Ausztriában érdemes kezdeni a külföldi bajnokságokban játszó lányokról készített körképet – elsősorban azért, mert jó hírek érkeztek a nyugati szomszédtól.

2021. május. 17., 16:17
Friss svéd kupagyőztesünk a Chelsea-nek szurkol majd

Csiki Anna és csapata, a BK Häcken a héten megnyerte a svéd Női-kupát. A Ferencváros nevelkedett középpályás még csak 21 éves, de már két ország bajnokának és kupagyőztesének is mondhatja magát. Női válogatottunk erősségével svédországi mindennapjairól és a vasárnap Göteborgban „házhoz menő” Bajnokok Ligája-döntőről is beszélgettünk.

2021. május. 15., 09:24
Krisztin Sára góljával aratott meglepetés-győzelmet a Grasshoppers

A külföldi bajnokságokban játszó magyarok hétvégéjét körbejáró összeállításunkat rossz hírrel kell kezdeni. Jakabfi Zsanett csapata, a VfL Wolfsburg nem tudta legyőzni a Bayern Münchent, így a bajorok újabb botlása kellene ahhoz, hogy megvédje elsőségét.

2021. május. 10., 11:02
Kulcsár Katalin is feladatot kap a női BL-döntőben

2021-ben sem marad magyar szereplő nélkül az UEFA Női Bajnokok Ligája fináléja, az európai női klubfutball legrangosabb találkozója!

2021. május. 04., 17:20
Zágor Bernadett újabb bajnoki címet ünnepelhet

Németországban nem rendeztek a hétvégén bajnoki fordulót, így a légiósaink nyomába eredve Ausztriában érdemes először szétnéznünk. Annál is inkább, mert a szomszédos ország női bajnokságában egyeduralkodónak számító SKN Sankt Pölten ezen a hétvégén szerzett akkora előnyt, amely már behozhatatlan.

2021. május. 03., 14:35
Európa pályáin: Zágor Bernadett a hétvége magyar hőse

A legutóbbi hétvége légiós körképét Németországban, a női Bundesligában érdemes kezdeni, majd onnan Ausztria, Svédország és Svájc lehet az irány.

2021. április. 26., 11:07
Marozsán Dzsenifer az Egyesült Államokba szerződött

Az OL Reign, – a francia sztárklub tengerentúli partnere – bejelentette Marozsán Dzsenifer és lyoni klubtársa, Sarah Bouhaddi érkezését.

2021. április. 19., 20:12
Trónfosztás a Női Bajnokok Ligájában

Megszakadt egy hosszú, sőt talán megismételhetetlen sorozat – Marozsán Dzsenifer csapata, az Olympique Lyonnais kiesett az UEFA Női Bajnokok Ligájából.

2021. április. 18., 19:32
Könnyes búcsú a Női Bajnokok Ligájától

A budapesti Szusza Ferenc Stadionban játszott visszavágón, a Chelsea FC másodszor is legyőzte az UEFA Női Bajnokok Ligájától ezzel a negyeddöntőben búcsúzó VfL Wolfsburgot. A visszavonulását előbb a válogatottól, majd a klubfutballtól bejelentő Jakabfi Zsanettnek – minden bizonnyal – ez volt az utolsó nemzetközi tétmérkőzése.

2021. április. 01., 08:38
A Chelsea legyőzte Budapesten a VfL Wolfsburgot

Kettő-egyes vereséget szenvedett a budapesti Női BL-párbaj első felvonásában a VfL Wolfsburg. Jakabfi Zsanett a 75. percben, Ewa Pajort váltva lépett pályára.

2021. március. 24., 18:28
Két újabb Női BL-meccs Magyarországon

A német bajnok VfL Wolfsburg, Jakabfi Zsanett csapata, hivatalos közösségi média oldalán jelentette be, hogy újabb két UEFA Női Bajnokok Ligája mérkőzést játszik majd Magyarországon.

2021. március. 18., 17:08
A Chelsea ellen léphet az elődöntőbe a VfL Wolfsburg

Annak ellenére, hogy az 5-0-s francia győzelemmel végződött Paris SG–Sparta Praha mérkőzés visszavágóját még nem játszották le, az UEFA kisorsolta a Női Bajnokok Ligája negyeddöntőinek és elődöntőinek párosítását.

2021. március. 13., 14:59
Gyirmóton otthon volt a VfL Wolfsburg

Az UEFA Női Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, a VfL Wolfsburg Győr-Gyirmóton is legyőzte a norvég LKS Kvinnert.

2021. március. 10., 16:51
Zágor Bernadettéké a Női BL meglepetése

Az UEFA Női Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, az első játéknap meglepetését Zágor Bernadett csapata szolgáltatta.

2021. március. 03., 12:32
Csíki Anna – BK Häcken

A magyar női labdarúgó-válogatott alapemberének számító, 21 éves korában már a 25. válogatottsághoz közeledő Csíki Anna úgy váltott klubot Svédországban – hogy nem váltott klubot.

2021. február. 27., 19:25
A Simple Női Ligából erősített a Csíkszereda

Két, a magyar élvonalból, a Simple Női Ligából érkezett játékossal erősítette meg keretét a román másodosztályban a feljutást célzó FK Csíkszereda.

2021. február. 23., 15:55
Jakabfi Zsanett csapata Gyirmótra készül

Néhány nappal a nyoni sorsolás után, Jakabfi Zsanett csapata, a VfL Wolfsburg, hivatalos internetes oldalán jelentette be, hogy az UEFA Női Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a norvég LSK Kvinner elleni párharc második mérkőzését Magyarországon, a gyirmóti Alcufer Stadionban rendezi meg.

2021. február. 22., 18:33
Jakabfi csapata norvég, Zágoré svéd ellenfelet kapott

Az Európai Labdarúgó-szövetség elkészítette az UEFA Női Bajnokok Ligája főtábláján a 2. forduló sorsolását.

2021. február. 16., 15:38
Horváth Petra, az Olympique Lyon másik magyarja

A Sándor Károly Akadémia internetes oldala számolt be arról, hogy tanulmányai miatt egy rövid időt Magyarországon, régi társai között tölt az MTK korábbi játékosa, a 2008-as, azaz, még nem egészen tizenhárom éves Horváth Petra.

2021. február. 08., 09:19
Jakabfi Zsanett visszavonul a bajnoki szezon végén

A magyar női labdarúgás legsikeresebb játékosa klubcsapata, a VfL Wolfsburg hivatalos közösségi oldalán jelentette be, a német női Bundesliga idei szezonjának végén, visszavonul az aktív labdarúgástól. Az itthon Zsaninak, Németországban – neve kezdőbetűje alapján – „Jay-nek” becézett támadó decemberben, nem sokkal Markó Edina távozása után jelentette be, hogy a jövőben nem kíván a nemzeti csapatban pályára lépni.

2021. február. 01., 19:44

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS