Nemzetközi
Az FTC-Telekom sikerrel vette az első akadályt a Női Bajnokok Ligájában
2021. augusztus. 17., 22:32
Az FTC-Telekom sikerrel vette az első akadályt a Női Bajnokok Ligájában
Vágó Fanni lőtte az FTC-Telekom továbbjutást jelentő gólját
Fotó: Erdős László
A Női Bajnokok Ligája 2021-2022-es kiírásának selejtezőjében a Magyarországot képviselő FTC-Telekom a „bajnoki ágon” szerepel. Ahhoz, hogy valóra váljon a nagy álom, és a Fradi bejusson az új rendszerű kupa csoportkörébe, Dörnyei Balázs csapatának három ellenfelet kell legyőznie.

Ezek közül az első a lengyel bajnok Czarni Sosnowiec, amely a selejtező első lépcsőfokán hazai pályán fogadja az FTC-Telekomot. A Női Bajnokok Ligája ezen szakaszában a továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

Az idei BL-nyitányra Dörnyei Balázs a Bednar – Mosdóczi, Zlidnis Lukas – Ivanusa, Fenyvesi, Brendon, Csányi, Szabó – Vágó, Pusztai tizenegyet küldte pályára. Nincsen meglepetés, az összeállítás azonos a Simple Női Liga rajtján, az MTK Budapest ellen látott kezdőcsapattal.

Az első percek tapogatózása után némi lengyel mezőnyfölény alakult ki, de már ekkor kitűnt, hogy a magyar bajnokcsapat jól szervezetten, okosan játszik. Ha a játék képéből nem is következett, nagy örömet okozott, hogy a 17. percben az FTC-Telekom megszerezte a vezetést. Fenyvesi Evelin a tizenhatos vonaláról, tiszta helyzetből, egy, a védőkről lepattanó labdát bombázott a lengyel kapuba.

A Czarni Sosnowiec a folytatásban igyekezett azonnal a Ferencváros fölé kerekedni, de látszott, a magyar bajnok precízen felkészült ellenfeléből. A lengyelek nem tudtak a mélységből érkező gyors indításokkal, a szélekre kitett labdákkal operálni – a Fradi zártan játszott. Az első félidő 1–0-s magyar vezetése ellenére elkönyvelhettük, hogy a lengyel bajnokcsapat nagyon erős, dicséri a zöld-fehéreket, hogy 45 perc után nem csak a gólok számában (bár azért kétségtelenül ez a legfontosabb), de az összes fontos statisztikai mutatóban a Czarni Sosnowiec fölé kerekedtek.

A második félidő elején – egy rögzített játékhelyzet után – Patricia Fischerová fejesével egyenlített a Czarni Sosnowiec, de néhány perccel később Vágó Fanni bal oldali szabadrúgása elől Inna Zlidnis lehúzta a fejét, a labda pedig a bal alsó sarokban landolt. Az 56. percbe újra a Fradi állt továbbjutásra!

A következő bő félórában minden úgy történt, ahogy szerettük volna. A Ferencváros végig hideg fejjel futballozott, nem ijedt meg attól, hogy a mérkőzés utolsó harmadában a lengyelek birtokolták többet a labdát. Nem született több gól, maradt a 2–1-es Fradi-előny, az okosabban játszó, jobban felkészült csapat jutott tovább.

A Ferencváros.

Folytatás a Női Bajnokok Ligája legutóbbi három kiírásában jól teljesítő albán bajnok, az FKK Vllaznia ellen, pénteken, augusztus 20-án.

Ünnepnap lesz.

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS