Nemzetközi
Az U.S. Sassuolo pontot szerzett a Juventus ellen
2022. szeptember. 26., 20:05
Az U.S. Sassuolo pontot szerzett a Juventus ellen
Az U.S. Sassuolo a Juve elleni mérkőzés előtt. A nemrég műtött társuk mezét fogó térdelők között jobbról a második, Nagy Virág
Fotó: U.S. Sassuolo
Ezen a hétvégén is jól teljesítettek a külföldön játszó magyar lányok. Elsősorban Németh Hannáról, Nagy Virágról, Turányi Lilláról és Csiszár Henriettáról érkeztek kedvező hírek.

Ezúttal Olaszország a „kályha”, onnan indulunk, méghozzá az U.S. Sassuolo mérkőzésétől. A zöld-feketék 1–1-es döntetlent játszottak a női Serie A legjobb csapata, a Juventus ellen. Úgy – és ez számunkra legalább annyira fontos, mint a végeredmény – hogy Nagy Virág végigjátszotta a találkozót. Cristiana Girelli góljával a 20. percben a bajnokcsapat szerzett vezetést, ezt egyenlítette ki a belga Davina Philtjens találata a második félidőben. Az Inter Women a második félidő közepén 90 másodperc alatt szerzett két góljával 2 – 0-ra nyert a Sampdoria ellen. Jó hír, hogy Csiszár Henrietta a hosszabb kihagyás után, ha egyelőre még csak a kispadról beszállva is, de pályára léphetett az utolsó percekre. Fördős Beatrix ezúttal nem kapott lehetőséget. A Fiorentina a Női bajnokok Ligájában is talpon levő AS Romától kapott ki 2–1-re a fővárosban. Kaján Zsanett helye megingathatatlan a csúcsék pozíciójában, de ezúttal nem tudta góllal, vagy gólpasszal segíteni társait.


Győzött a Paris SG elleni Női Bajnokok Ligája visszavágóra készülő BK Häcken is. A sárga-feketék az IF Brommapojkarna ellen nyertek 1–0-ra. Csíki Anna és Zeller Dóra egyaránt kezdett, a 4-2-3-es formációban játszó csapat középpályának két szélén. Mindketten 66 percet játszottak, akkor váltott Robert Vilahamn, az előnyt megőrzendő. Öt forduló van még a bajnokságban, ezeken a mérkőzéseken kell a BK Häckennek befognia Cornelia Kapocs csapatát, a Linköpinget, vagy a jelenleg a második helyen álló Kristianstadot az újabb női BL-rajtjog kiharcolása érdekében.


Németországban még csak a második fordulónál tartott a hétvégén a Flyeralarm Frauen Bundesliga, de már csak két százszázalékos van a mezőnyben: a VfL Wolfsburg és Turányi Lilláék, azaz a Bayer 04 Leverkusen. A Bayer 04 – még pénteken – a holland Jill Baijings találatával 1–0-ra nyert az 1. FC Köln ellen. Válogatott hátvédünk „természetesen” kilencven percen át parancsnokolta a védelmet. A Werder Bremen számára túl erősnek bizonyult a Bayern München, de azért erről a találkozóról is van jó hírünk: Németh Hanna a szezon eddigi mindkét bajnokiját végigjátszotta. A TSG 1899 Hoffenheim vereséget szenvedett a hétvégén, de rögtön más a képlet, ha hozzátesszük: Kocsán Petráék a VfL Wolfsburggal találkoztak szombaton. Támadónk ezúttal nem kapott lehetőséget.


Svájcban a Grasshoppers a Női Szuperliga bajnoki döntőjét (!) 11-esekkel elveszítő Servette vendége volt és kapott ki szoros mérkőzésen 2–1-re. A mieink közül Pápai Emőke 84 percet játszott, Buzás Kata ezúttal nem kapott lehetőséget.


Ausztriában az SKN Sankt Pölten a Bergheimnek lőtt féltucat gólt. A finn Kuopio elleni női BL-visszavágó lázában égő csapatban Rita Schumacher négy gólt szerzett – Zágor Bernadett a hajrára állt be, Mateja Zvert váltva.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS