Női NB I
Az újoncok csatájában született meg a szezon első döntetlenje
2021. szeptember. 07., 10:01
Az újoncok csatájában született meg a szezon első döntetlenje
A Pancho Arénában nem bírt egymással a Puskás Akadémia FC és a Soroksár SC
Fotó: pfla.hu
A Simple Női Liga 4. fordulója nem csak a szezon eddigi legnagyobb meglepetése, a Ferencváros súlyos veresége miatt marad emlékezetes. Ismét az érdekességek között csemegézünk, és mutatjuk a mérkőzések összefoglalóit is.

A Simple Női Liga 2021-2022-es szezonjának első három fordulójában, a lejátszott tizenegy mérkőzésen egyetlen döntetlen sem született, most, a hétvégén viszont rögtön kettő is akadt. Érdekes viszont, hogy mindkét találkozó közel állt ahhoz, hogy ne legyen pontosztozkodás. Szombathelyen Marlo Sweatman a 91. percben egyenlített, Felcsúton pedig a soroksári Miszlai Jázmin lőtte a lefújás előtti pillanatokban a két kapufa találkozására a labdát. Amint az ismert, a döntetlennel nem csak pontokat, de pénzt is veszítenek a csapatok, az MLSZ ugyanis a liga valamennyi megnyert mérkőzését 500 000 forinttal honorálja.


A Ferencváros női csapata az alapítása óta még soha nem kapott ki bajnoki mérkőzésen négygólos különbséggel. Sőt, háromgólos vereségre sem akadt még példa.


Biljana Bradić ahhoz a lányhoz hasonlított a 4. forduló kapcsán, aki az ismert mesében vitt is madarat Mátyás királynak, meg nem is. Megszakadt ugyan a szerb támadónak azon sorozata, hogy minden fordulóban lő egy gólt – de ennek a legfőbb „oka”, hogy nem lépett pályára. Ő is, és Hanna Barker is hiányzott egy adminisztratív hiba miatt a DVTK-ból.


Négygólos különbséggel győzte le az ETO a bajnok Ferencvárost

Négygólos különbséggel győzte le az ETO a bajnok Ferencvárost

A Simple Női Liga 4. fordulója számos „újdonságot” hozott. Láthattuk a szezon első élő televíziós közvetítését, az ETO FC Győr a két csapat közös történelmében először győzte le a Ferencvárost, a Fradi olyan különbséggel szenvedett vereséget, mint tíz éves történetében még soha, megvan a 2021-2022-es szezon első döntetlenje (sőt, rögtön kettő), megszerezte első pontját a Puskás Akadémia FC.

Tovább

Ebben a fordulóban Szőcs Réka volt az egyetlen kapus, aki nem kapott gólt. AZ ETO századik válogatottsághoz közelítő kapusának ez volt a szezonban a második „góltalan” kilencven percig. Az első fordulóban Bíró Barbara, a másodikban Szőcs Réka és Erős Evelin, a harmadikban Chandra Bednar, Varga Luca és Bíró Barbara nem kapott gólt. Azaz, Bíró és Szőcs 2-2 „tiszta” mérkőzést tud felmutatni, a mezőny két legtöbbszörös válogatott kapusa a mérkőzések felén „lehúzta a redőnyt”. A nyolc csapat közül négy – a DVTK, az Astra, a Puskás Akadémia és a Soroksár – eddig valamennyi mérkőzésén kapott gólt.


Két olyan csapat van a mezőnyben, az MTK Budapest és a Diósgyőri VTK, amely eddig valamennyi mérkőzésén szerzett gólt. (Természetesen úgy, ha a DVTK-Soroksár mérkőzés esetében a pályán elért eredményt vesszük figyelembe, vagy átugorjuk azt a találkozót.)


Ebben a fordulóban 15 gól született, ez 3.75-ös mérkőzésenkénti átlag. Kevesebb, mint a legutóbbi forduló 4.5-es átlaga.


A fordulóban 15 gól született, ha levonjuk belőle a két öngólt, 13. Ezek közül tízet lőtt olyan labdarúgó, aki nyáron igazolt jelenlegi klubjához és mindössze hármat „régi játékos”: Hriszanti Voila (DVTK), Vida Boglárka (ETO) és Molnár Adelina (Soroksár SC).


Az említett 13 gólt más szemszögből vizsgálva, ötöt lőtt olyan játékos, aki nincs még 18 esztendős. (Árvay Hanna 2, Savanya Csilla, Vida Boglárka, és Molnár Adelina). Közülük a Soroksár támadója a legfiatalabb, 16 és fél éves.


Ebben a fordulóban egyetlen fejesgólt sem láttunk. A tizenöt találat között – beleértve a két öngólt is – csak egyetlen egy született a tizenhatoson kívülről: Sipos Lilla emelése.

 

 

 

 

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS